100.000 TL bütçe ile AMD R9 7950x3D uyumlu sistem önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
100.000 TL
Hala oyun diyorsunuz vallahi bravo.. Oyun oynanmayacak bu bilgisayarda işin aslı GPU dan vazgeçtim hatta böylece 24k daha parçaları yükseltebilirim neden anlamak istemiyorsunuz ki?
Anlayan anladı demek istediğimi :)

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim az çok ne alıp almayacağıma karar verdim gereksiz boş yorumlara reklamlara rağmen 3 gün sürse de netleştirebildim sonunda ama şunu görüyorum ki yazık tüm olay gaming bağlanmış cidden yazık konum silinebilir mi lütfen

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim az çok ne alıp almayacağıma karar verdim gereksiz boş yorumlara reklamlara rağmen 3 gün sürse de netleştirebildim sonunda ama şunu görüyorum ki yazık tüm olay Gaming bağlanmış cidden yazık konum silinebilir mi lütfen.

Vallahi yani kendinizi o kadar geliştirmişsiniz Deep learning machine learning her neyse artık ama dediğimi anlayamamışsınız, yanlış anlamayın ama demek istediğim zaten o değildi belki duşta düşünürken belki yatarken aklınıza gelir çözersiniz demek istediğimi ve o zaman "haaa bu böyle demiş ya" dersiniz, gerçi o zaman da inadınızdan dolayı kendinizi haklı görürsünüz. Burada tabiri caizse bu işte ustalaşmış olan kişilere bizim işimizi öğretiyorsunuz, 5 sayfalık konu oluştu sayenizde ve hâlâ Gaming sistemi önerdiğimi düşünüyorsunuz, bence trollsünüz ama neyse;
Son kez önerilerimi yazıyorum;
7950X alın ve overclocklayın.
Daha geniş ve daha ferah bir kasa.
420mm radyatör.
Bütçe ne kadar kalırsa o fiyata NVIDIA bir ekran kartı.
Gerçekten trollüyor gibi hissediyorum arkadaş, gerek Türkçe seviyesinden, gerek isminden "alone" gerekse konuşma tarzından davranışları çocukca geliyor, taklaya mı geldik acaba 🤔

Yani illa detaylıca yazmam gerekiyor madem..
Vallahi yani kendinizi o kadar geliştirmişsiniz Deep learning machine learning her neyse artık ama dediğimi anlayamamışsınız, yanlış anlamayın ama demek istediğim zaten o değildi belki duşta düşünürken belki yatarken aklınıza gelir çözersiniz demek istediğimi ve o zaman "haaa bu böyle demiş ya" dersiniz, gerçi o zaman da inadınızdan dolayı kendinizi haklı görürsünüz. Burada tabiri caizse bu işte ustalaşmış olan kişilere bizim işimizi öğretiyorsunuz, 5 sayfalık konu oluştu sayenizde ve hâlâ Gaming sistemi önerdiğimi düşünüyorsunuz, bence trollsünüz ama neyse;
420mm radyatör.
Gerçekten trollüyor gibi hissediyorum arkadaş, gerek Türkçe seviyesinden, gerek isminden "alone" gerekse konuşma tarzından davranışları çocukca geliyor, taklaya mı geldik acaba 🤔
Şimdi size neden r9 7950x3d işlemcinin benim yapacağım işte neden en verimli olduğunu açıklayayım madem..

Öncelikle ONNX in özel bir azure modeli üzerinde çalışacak.. Bu library tam olarak ONNX 1.14 GPT-2 modeli ve ArcFace ResNet-100 ile çalışılacak.. Gelelim neden illa bu işlemci..

Çünkü;
GPT-2 modelinde SE +/- 0.22, N = 3 gibi inanılmaz bir seviyeye ulaşabilirken..

En yakın rakibi
i9 13900k bu değerle yaklaşabiliyor SE +/- 0.10, N = 3...

Gelelim çalışılacak 2. modele
ArcFace ResNet-100 SE +/- 0.32106, N = 3 mükemmel iken ona en yakın rakip bu sefer

intel i9 14 oluyor ve değeri bu SE +/- 5.64, N = 15

ve bu daha başlangıç baştan da dediğim gibi eğer ML ve DL ile uğraşmıyorsan ne demek istediğimi hali ile anlaman mümkün değildir zaten ama diyorum üstüne basarak daha çok teknik veri var ama gerek yok yazmaya şuan x3d versiyon ciddi bir fark atıyor tüm işlemcilere altını çiziyorum kullanmak istediğim işte....

Yani illa detaylıca yazmam gerekiyor madem..

Şimdi size neden r9 7950x3d işlemcinin benim yapacağım işte neden en verimli olduğunu açıklayayım madem..

Öncelikle ONNX in özel bir azure modeli üzerinde çalışacak.. Bu library tam olarak ONNX 1.14 GPT-2 modeli ve ArcFace ResNet-100 ile çalışılacak.. Gelelim neden illa bu işlemci..

Çünkü;
GPT-2 modelinde SE +/- 0.22, N = 3 gibi inanılmaz bir seviyeye ulaşabilirken..

En yakın rakibi
i9 13900k bu değerle yaklaşabiliyor SE +/- 0.10, N = 3...

Gelelim çalışılacak 2. modele
ArcFace ResNet-100 SE +/- 0.32106, N = 3 mükemmel iken ona en yakın rakip bu sefer

intel i9 14 oluyor ve değeri bu SE +/- 5.64, N = 15

ve bu daha başlangıç baştan da dediğim gibi eğer ML ve DL ile uğraşmıyorsan ne demek istediğimi hali ile anlaman mümkün değildir zaten ama diyorum üstüne basarak daha çok teknik veri var ama gerek yok yazmaya şuan x3d versiyon ciddi bir fark atıyor tüm işlemcilere altını çiziyorum kullanmak istediğim işte....
100'e sağlam temelli 4080 dizilir. Aldın mı?

420mm radyatör.
Ayrıca yaşım 42 dir. ve hala söylediklerini anlayamıyorum çünkü sen söylediklerimi anlayamıyorsun. Dİyorumki kullanacağım işte OC bile olmadan en yakına ciddi fark atan bir işlemci varken neden daha düşüğünü alayım?

100'e sağlam temelli 4080 dizilir. Aldın mı?
Neden peki yani burada 4080 de ki amaç ne ? Ben bunu yazmaktan yoruldum bakın çalışacağım modellerde ekran kartına box harici ihtiyac yok oda zaten 8 gb 192 bit bir ekran kartı ile 3 dakika sürerken ve bunu sadece haftada 1 kez yapmak gerekiyorken neden ama neden 4080 ne o kadar para verip 3 akikalık süreyi 1.5 dakikaya düşüreyim ve bunu neden asıl lazım olan işlemciden ksıarak yapayım yahu güzel arkadşaım neden bana söylermisin lütfen neden 4080 gpu almalıyım bakın diyorum ki gpu takmayacagım vazgeçtim diyorum..

@Allone06
Kesinleştirdiğiniz parçalardan kritik gördüklerimle ilgili bir kaç uyarıda bulunmak istiyorum müsadenizle.

7950X3d işlemcisini verimli olduğunu düşündüğünüzden tercih edeceğinizi anlıyorum.

Bu işlemcinin kabuk yapısının içerisinde 2 ayrı fiziksel işlemci birimi yer alıyor, bu işlemciler normal 7950X işlemcisinin bir nevi kısılmış varyantları, yani işlemci yuvasına 3d yapısı ekleme ihtiyacı( oyunların en sevdiği şey 3d katmalarının sunduğu yüksek cpu L belleğidir ) çok yüksek ısı sorununa sebep olup bunun neticesinde hem performans yani frekansının kısılması hem yüksek ısıdan dolayı fazla soğutma ihtiyacı hem de yüksek gücü(üst frekansları) kontrol edememe problemleri bu işlemcide kısmi bir performans kaybını göze alarak düşük güç tüketimi kazanımı başarılabiliyor.

7950X işlemcisi ihtiyaç olduğunda en yüksek performansı sunabilirken,verimlilik öncelik kazandığı durumlarda ise ( 3d varyantının düşük güç tüketmesi gibi ) performanstan minimum ödün vermeyi başararak 170-105-65W seviyelerine kendini çekerek en az tüketim/en yüksek performans seçeneklerini de sunabiliyor. Bir nevi her iki dünyada da at koşturabiliyor.

Özetle 7950X3d işlemcisi ana kulvarı oyun olan, ana senaryosunda nadiren yüksek güçte tüm çekirdeklerini uzun süreli kullanım düşünülerek tasarlanan, fakat ihtiyaç duyulduğunda yüksek performans gerektiren işleri de başarıyla kotarabilen bir işlemcidir.

7950X ise ham kas gücüyle 7/24 dört nala koşturmak üzere tasarlanmıştır diyebiliriz. Bu işlemciyi 3d varyantının tükettiği aynı güce çekip kilitlediğimizde ondan daha yüksek performans ortaya koyabilmesi işlemcinin yaptığı işi daha hızlı daha kısa sürede yapmaya fokuslanmış olduğu içindir, ihtiyaç duyduğu güç ne ise AM5 soket işlemcinin talep ettiği o gücü soket mimarisinin müsaade ettiği tavan güç olan 230W ı son watt'ına kadar işlemciye tereddütsüz teslim edebiliyor ve bunu yaparken iyi de bir soğutma sistemi eşlik ediyorsa asla darboğaz yaşamıyor işlemci.

Sonuç olarak oyunla uzaktan yakından alakanız olmayacaksa 7950X3d ye bulaşmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Ana endişeniz güç tüketimi ise de, gerekirse bütçenizden bir miktar feragat edip titanium bir güç kaynağı edinebilirseniz 7/24 çalışacak bir 7950X den en yüksek verimi alabilirsiniz böylece.

Dip not olarak sisteminizi oluşturmak için çok aceleniz yoksa, tahmini 1-2 hafta daha bekleyerek 7950X den minimum %15 ile %30 arası daha güçlü ve verimli olacak ağabeyi 9950X ile de atabilirsiniz sisteminizin temellerini.

7800XT ve 7950x3D ile iş bilgisayarı dizecekmiş. Üstteki hocamın dediği gibi oyunda S.A.M açmayı unutmayın. :D
Dostum daha öncede söyledim GPU takmayacağım vazgeçtim geriye 24k lık bir bütçe kalıyor hangi parçayı yükseltmeliyim kasa GPU suz olacak çünkü benim iş yapacagım modellerde GPU GEREKMİYOR!!

@Allone06
Kesinleştirdiğiniz parçalardan kritik gördüklerimle ilgili bir kaç uyarıda bulunmak istiyorum müsadenizle.

7950X3d işlemcisini verimli olduğunu düşündüğünüzden tercih edeceğinizi anlıyorum.

Bu işlemcinin kabuk yapısının içerisinde 2 ayrı fiziksel işlemci birimi yer alıyor, bu işlemciler normal 7950X işlemcisinin bir nevi kısılmış varyantları, yani işlemci yuvasına 3d yapısı ekleme ihtiyacı( oyunların en sevdiği şey 3d katmalarının sunduğu yüksek cpu L belleğidir ) çok yüksek ısı sorununa sebep olup bunun neticesinde hem performans yani frekansının kısılması hem yüksek ısıdan dolayı fazla soğutma ihtiyacı hem de yüksek gücü(üst frekansları) kontrol edememe problemleri bu işlemcide kısmi bir performans kaybını göze alarak düşük güç tüketimi kazanımı başarılabiliyor.

7950X işlemcisi ihtiyaç olduğunda en yüksek performansı sunabilirken,verimlilik öncelik kazandığı durumlarda ise ( 3d varyantının düşük güç tüketmesi gibi ) performanstan minimum ödün vermeyi başararak 170-105-65W seviyelerine kendini çekerek en az tüketim/en yüksek performans seçeneklerini de sunabiliyor. Bir nevi her iki dünyada da at koşturabiliyor.

Özetle 7950X3d işlemcisi ana kulvarı oyun olan, ana senaryosunda nadiren yüksek güçte tüm çekirdeklerini uzun süreli kullanım düşünülerek tasarlanan, fakat ihtiyaç duyulduğunda yüksek performans gerektiren işleri de başarıyla kotarabilen bir işlemcidir.

7950X ise ham kas gücüyle 7/24 dört nala koşturmak üzere tasarlanmıştır diyebiliriz. Bu işlemciyi 3d varyantının tükettiği aynı güce çekip kilitlediğimizde ondan daha yüksek performans ortaya koyabilmesi işlemcinin yaptığı işi daha hızlı daha kısa sürede yapmaya fokuslanmış olduğu içindir, ihtiyaç duyduğu güç ne ise AM5 soket işlemcinin talep ettiği o gücü soket mimarisinin müsaade ettiği tavan güç olan 230W ı son watt'ına kadar işlemciye tereddütsüz teslim edebiliyor ve bunu yaparken iyi de bir soğutma sistemi eşlik ediyorsa asla darboğaz yaşamıyor işlemci.

Sonuç olarak oyunla uzaktan yakından alakanız olmayacaksa 7950X3d ye bulaşmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Ana endişeniz güç tüketimi ise de, gerekirse bütçenizden bir miktar feragat edip titanium bir güç kaynağı edinebilirseniz 7/24 çalışacak bir 7950X den en yüksek verimi alabilirsiniz böylece.

Dip not olarak sisteminizi oluşturmak için çok aceleniz yoksa, tahmini 1-2 hafta daha bekleyerek 7950X den minimum %15 ile %30 arası daha güçlü ve verimli olacak ağabeyi 9950X ile de atabilirsiniz sisteminizin temellerini.
Zamanım yok ayrıca test etme imkanım olmadıgından 9000 serisinin verimini bilemiyorum bu işlemci ile modellerim 10 ay gibi bir sürede tamamlanıyor işi teslim etmem gereken süre ucu ucuna geliyor hem onu bekleyerek hem de yapacağım iş modelinde daha verimsiz olursa 9000 serisi Kumar oynayamam maalesef.

Özetle 7950x3D işlemcisi ana kulvarı oyun olan, ana senaryosunda nadiren yüksek güçte tüm çekirdeklerini uzun süreli kullanım düşünülerek tasarlanan, fakat ihtiyaç duyulduğunda yüksek performans gerektiren işleri de başarıyla kotarabilen bir işlemcidir.

7950X ise ham kas gücüyle 7/24 dört nala koşturmak üzere tasarlanmıştır diyebiliriz. Bu işlemciyi 3D varyantının tükettiği aynı güce çekip kilitlediğimizde ondan daha yüksek performans ortaya koyabilmesi işlemcinin yaptığı işi daha hızlı daha kısa sürede yapmaya fokuslanmış olduğu içindir, ihtiyaç duyduğu güç ne ise AM5 soket işlemcinin talep ettiği o gücü soket mimarisinin müsaade ettiği tavan güç olan 230W ı son watt'ına kadar işlemciye tereddütsüz teslim edebiliyor ve bunu yaparken iyi de bir soğutma sistemi eşlik ediyorsa asla darboğaz yaşamıyor işlemci.

7950x3D daha iyi diye tutturmuş gidiyor. 7950X diyoruz NVIDIA diyoruz reklam diyor. Bırak istediği gibi yapsın. l3 önbellekle birlikte iyi bir oyun performansı alır artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı