100.000 TL laptop önerisi

Bütçe
100.000 TL

tartarantula

Hectopat
Daha fazla  
Bu laptopu almayı düşünüyorum:

95 bin TL'ye Ryzen 9 9955HX3D, RTX 5070 Ti, 64 GB RAM, 2TB SSD gibi özellikler sunuyor. Ayrıca ekranı da bir oyun bilgisayarına göre oldukça iyi. 300 Hz, 2,5K, IPS, %100 sRGB gibi özellikleri var. Hatta RAM'i 32 GB'a SSD'yi 1 TB'a düşürdüğümde 88.500 TL'ye kadar da düşüyor. Ancak markaya karşı şüphelerim var.

Öğrendiğim kadarıyla kasa ve anakart üreticisi Tongfang'mış, kasa ya da anakarttan dolayı ısınma problemi gibi problemler yaşar mıyım bilemiyorum. Hava giriş çıkışlarının oldukça küçük olması da bu konuda beni şüphelendiriyor.

Bir yerde panelin 10,5 ms olduğunu okumuştum, ne kadar doğru bilmiyorum, bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

GameGaraj modellerinin BIOS güncellemesi almadığını söyleyenler var, bu doğru mu?

Bir inceleme videosunda ekran kartının bu ekran kartının çıkabileceği maksimum MHz değerinden oldukça düşük olduğunu izledim, yorumlarınızı bekliyorum. Bahsettiğim inceleme videosu bu (dakika 43.25):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yakın fiyatlara yakın özelliklerde şöyle bir muadilini de buldum:

Sizce hangisini almalıyım? Yakın özelliklerde farklı ürün önerilerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim. Bu bütçe benim için oldukça fazla ve olmuşken bu fiyata en iyisi olsun istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

SLAYER.jpg rog2.png

BIOS güncellemesi arada bir alıyor fakat MSI Vector kasalı Slayer 5 veya ROG kasalar varken almazdım. Donanım olarakta farkları yok pek.

BIOS güncellemesi arada bir alıyor fakat MSI Vector kasalı Slayer 5 veya ROG kasalar varken almazdım. Donanım olarakta farkları yok pek.

Vector klonu da ROG ta işlemci, RAM, SSD olarak bu laptoptan daha düşük ve daha pahalı. Sizce anakart ve kasa için tüm bunlardan feragat edilir mi?

NOT: Slayer R9T3D de benzer şekilde 32GB/1TB olarak özelleştirildiğinde 88.000 liralara kadar düşüyor üstelik.

Vector klonu da ROG ta işlemci, RAM, SSD olarak bu laptoptan daha düşük ve daha pahalı. Sizce anakart ve kasa için tüm bunlardan feragat edilir mi?

NOT: Slayer R9T3D de benzer şekilde 32GB/1TB olarak özelleştirildiğinde 88.000 liralara kadar düşüyor üstelik.
Evet. Anakart 9955HX işlemcide 90-95 dereceleri görmüş R9T cihazda. Kasa, soğutma, anakart ve diğer iç yapı bileşenlerinin çok daha kaliteli olması sebebiyle feragat edilir. 275HX işlemcide 9955HX işlemcide fazlasıyla yeter. 9955HX3D sadece 128 MB L3 önbelleğe sahip olması sebebiyle rekabetçi oyunlarda biraz daha öne çıkıyor. 36 MB ve 64 MB L3 önbellekte yeterli.

Evet. Anakart 9955HX işlemcide 90-95 dereceleri görmüş R9T cihazda. Kasa, soğutma, anakart ve diğer iç yapı bileşenlerinin çok daha kaliteli olması sebebiyle feragat edilir. 275HX işlemcide 9955HX işlemcide fazlasıyla yeter. 9955HX3D sadece 128 MB L3 önbelleğe sahip olması sebebiyle rekabetçi oyunlarda biraz daha öne çıkıyor. 36 MB ve 64 MB L3 önbellekte yeterli.
Anladım hocam sanırım 90 dereceler anakart için oldukça fazla, peki siz önerdiğiniz diğer iki laptoptan hangisini tercih edersiniz? Neden?

Ayrıca önereceğiniz farklı cihazlar varsa onlara da açığım.

Anladım hocam sanırım 90 dereceler anakart için oldukça fazla, peki siz önerdiğiniz diğer iki laptoptan hangisini tercih edersiniz? Neden?

Ayrıca önereceğiniz farklı cihazlar varsa onlara da açığım.
Fazla fakat Tongfang gibi barebone üreticilerin anakartları genelde sıcak çalışır, şuanlık pek sorun olmaz ama ileride sorunlara yol açabilir. ROG G16'yı tercih ederim. Daha iyi bir işlemci ve biraz daha iyi kasaya sahip. GameGaraj Slayer 5'in BIOS gibi sıkıntıları var, ASUS'u BIOS ve yazılım güncellemesi olarak yakalayamaz.

Fazla fakat Tongfang gibi barebone üreticilerin anakartları genelde sıcak çalışır, şuanlık pek sorun olmaz ama ileride sorunlara yol açabilir. ROG G16'yı tercih ederim. Daha iyi bir işlemci ve biraz daha iyi kasaya sahip. GameGaraj Slayer 5'in BIOS gibi sıkıntıları var, ASUS'u BIOS ve yazılım güncellemesi olarak yakalayamaz.
Hocam ASUS ROG serisinin aynı CPU, GPU, RAM, SSD spesifikasyonlarına sahip 4 farklı modeli var ama hepsinin kodu farklı(bu sadece benim tespit ettiğim, belki daha da fazla):

G16 G614FR-S5109
G16 G614FR-S5110
G16 G614FR-S5111
G16 G614FR-S5112

Bu modellerin arasında ne fark olduğunu biliyor musunuz?
Benim fark ettiğim tek fark bir tanesinde numpad üzerinde numlock olması.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı