100.000 TL RTX 4080 Super sistem önerisi

Bütçe
100000

mrburrito

Kilopat
Daha fazla  
Selam. 4080 Super ve 7800x3D şeklinde bir sistem arayışım var. Nedense baktığım bütün siteler bu işlemciyi hazır sistemlerinde kullanmıyor. Sadece Tebilon sitesinde bulabildim. Özelleştirerek aşağıdaki sistemde karar kıldım. Toplam 98.421,86 TL şeklinde bir tutar çıktı. Bilgisi olan arkadaşlar sistem/parça uyumluluğu ve de fiyat hakkında fikirlerini paylaşabilirse sevinirim.

1 X Corsair H100 RGB 240 mm CW-9060053-WW sıvı soğutucu.
1 X Corsair MP600 Pro LPX 1TB 7.100MB/s / 5.800MB/s PS5 uyumlu M.2 SSD-CSSD-F1000GBMp600plp
1 X Corsair iCUE 4000D af RM850e Full modüler 850W 80Plus Gold 3XSP120 RGB Elite fanlı Gaming kasa-CC-9020151-EU
1 X MSI Pro B650-S Wi-Fi AM5 DDR5 7200MHz(OC) M.2 Wi-Fi 6E ATX anakart.
1 X Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz DDR5 CL36 Dual kit RAM-CMH32GX5M2B6000C36
1 X AMD Ryzen 7 7800x3D soket AM5 5.0GHz 96MB 120W 5nm tray fansız işlemci.
1 X MSI GeForce RTX 4080 Super 16g Gaming X Slim 16 GB GDDR6X 256bit DLSS 3 NVIDIA ekran kartı.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu sistem İtopya'nın sitesinde 95 bin lira ediyor birkaç parçanın aynısından bulamadım ama aşağı yukarı bu fiyata denk gelir yani İtopya'dan da toplayabilirsin hem daha güvenli bence.

İtopya'da 7800x3d işlemcili hiçbir hazır sistemde 7800x3d stoğu bulunmuyor, farklı işlemcilere yönlendiriyor site maalesef.

Ayrıca hazır sistem almaktansa ürünleri tek tek alıp kendim de montajını yapabilirim. O sebeple aklınızda daha uygun parçalar varsa önerilere açığım. Özellikle seçtiğim sıvı soğutma ve kasadan emin değilim. Üst tarafa daha büyük bir sıvı soğutma koyabileceğim bir kasa daha mı iyi olur?

O zaman tek tek almak daha mantıklı olur. Sadece İtopya'dan oluşturdum bu sistemi ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası başka sitelerden parçaları tek tek alırsanız daha ucuza gelebilir. Siz linkteki sisteme bakın kendinize göre değiştirmek isterseniz değiştirin bazı parçaları. Bu arada yeni fark ettim ekran kartı 59'dan 52'ye düşmüş indirimdeymiş yani ama indirimsiz 52'ye de bulursunuz 4080 ekran kartı.

Bu sıvı soğutmayı bilmiyorum araştırmadan almayın yeterince iyi soğutur mu araştırın. Seçtiğiniz kasayı da araştırın 360mm sıvı soğutma içine sığar mı diye ayrıca SSD yok onun linkini atmamışsınız yani bu fiyata belki daha iyi toplanabilir ama bu sistem gayet dengeli bir sistem. Eğer 100 bin liralık toplayabilirseniz X670 anakartlara bakın derim B650 de yeter ama almışken neden daha iyisi olmasın değil mi?

Şöyle 92.000 civarı yapıyor. Bunu da değerlendirebilirsin.

Az önce kasa ve sıvı soğutma dışında bütün ürünleri satın aldım açıkçası. Depolama için herhangi bir ürün satın almayacağım çünkü eski kasamdan bu kasaya transfer edeceğim, elimde var yani.

Cooler Master'ın TD500 modelini görmüştüm evet, o kasa ve sıvı soğutma yeterli soğutmayı sağlar mı acaba? Detay verebilirseniz sevinirim. Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum.

Yukarıda paylaştığım kasa ve sıvı soğutma için de baya iyi yorum okudum fakat emin de olamıyorum.

Az önce kasa ve sıvı soğutma dışında bütün ürünleri satın aldım açıkçası. Depolama için herhangi bir ürün satın almayacağım çünkü eski kasamdan bu kasaya transfer edeceğim, elimde var yani.

Cooler Master'ın TD500 modelini görmüştüm evet, o kasa ve sıvı soğutma yeterli soğutmayı sağlar mı acaba? Detay verebilirseniz sevinirim. Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum.

Yukarıda paylaştığım kasa ve sıvı soğutma için de baya iyi yorum okudum fakat emin de olamıyorum.
Sizin attığınız kasa ve soğutucu da iyidir. Benim attığım soğutucu da çok fazla öneriliyor. O yüzden soğutucuya uyumlu kasa attım. Şu kasaya da bakabilirsiniz.

Yukarıda paylaştığım kasa ve sıvı soğutma için de bayağı iyi yorum okudum fakat emin de olamıyorum.

Bütçeniz varsa MSI MPG Gungnir 300r kasasını alın bence çok iyi bir tasarımı var hava akışı da çok iyi ben aldım 2 hafta önce çok beğendim. Tabii siz yine de araştırıp seçin hangisi hoşunuza giderse. Sıvı soğutma da bütçenize bağlı her bütçeye göre bulabilirsiniz tabii almadan önce performansına bakın bir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı