100.000 TL sistem tavsiyesi

EFREM

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

%50 başta Counter-Strike 2 olmak üzere FPS ağırlıklı oyunlar oynamak, %50 Office programları, SolidWorks ve AutoCAD tarzı programlar kullanmak maksadıyla yeni bir sistem toplamak istiyorum. Sistemde O.C yapılmayacak çünkü çok aşina değilim ve olmazsa olmazım sistemin stabil çalışması herhangi bir hata ile uğraştırmaması ve performanslı olması. Kendimce yaptığım araştırmalar sonucunda 13900k işlemcili bir sistem oluşturdum ancak bu işlemcinin undervolt yapılmadan çok ısındığını ve stok olarak kullanmamın doğru olmayacağı ayrıca Intel'in yeni işlemcilerinin Z790 anakartta desteklenmeyeceği soket değiştireceği yönünde bazı bilgiler edindim şu an kafam çok karışmış durumda ve kararsızım. Bazı parçalar garantili olmak şartı ile 2.ci el alınabilecek şekilde sadece kasa olarak 100.000 TL kadar sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.​

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
100k da ikinci ele gitmek mantıklı değil. İşlemci konusunda kimilerine göre Intel'in soket politikası saçma lakin bunda sizi bağlayan bir durum olacağını düşünmüyorum o fiyat bandında 13900k bilemedin 14900k çeker geçersiniz ileride bu işlemcileri değiştirme ihtimaliniz fazla düşük, OC vs gerek yok OC olmadanda işlemlerinizi rahatlıkla yaparsınız lakin stok fan kullanamazsınız. Bu işlemcilere 360mm sıvı soğutma şart,
Ekran kartında ise 4000 serisine gitmenizi tavsiye ederim lakin bütçeden kısmak isterseniz RX7900 XT güzel bir seçim olabilir.

Sistemim hazır aslında ancak 13900K işlemciyi underwolt yapmadan kullanırsam çok ısınacağı şeklinde bir bilgi edindim ve İntelin soket değişimi bu konular kafamı karıştırıyor soket değişimini bir yana koyarsak 13900K işlemci undervolt yapmadan çok mu ısınır sorunmu yaşarım emin olmak istiyorum..

İ9 13900K
ASUS ROG STRİX Z790-E GAMİNG
DeepCool LT 720
G.Skill Trident Z5 RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30
Asus RTX 4080 Tuf Gaming OC
Samsung 1TB 990 PRO w/Heatsink
NZXT H9 Flow
MSI MEG Ai1000P PCIE5

Henüz almadıysanız birde benim yorumumu okuyun mutlaka. Ben yaklaşık 6 aydır 13900K kullanıyorum. Öncelikle bu işlemciyi overclock yapmak zorundasınız, yapmadan stok halde kendisi intel turboyu aktif ediyor ve işlemci 5.8 GHz değerlere çıkıyor ve bu değerlerde yük altında 300W çekiyor. Bu değerlerde voltaj düşürülmediği sürece işlemci 105 dereceleri görüyor. Yani overclock yapmayacaksanız ve bilmiyorsanız, kesinlikle 13900K almayın. 10900K işinizi görür veya 12 serisi. İntel Turbo'yu biostan kapatabilirsiniz ancak bu durumda 13900K almanın bir anlamı olmaz 3.2 ghz de çalışacak devamlı ne anlamı kaldı.

Ben Arctic LF 2 360mm ile kullanıyorum, overclock yapmazsanız yetmiyor, herhangi bir 360mm veya 420mm soğutucununda yeteceğini düşünmüyorum. Burada overclocktan kasıt kendiniz overclock yapıp işlemciyi maksimum 5.5 Ghz değerlere çıkacak şekilde kısıtlmanız ve voltaj düşürmeniz gerekiyor. Aksi halde stok olarak bırakırsanız 105 dereceleri görürsünüz oyunda vs, çünkü kendisi turboyu aktif edecek ve 5.8'lere çıkacak 300w ile, birde RTX 40 serisi ekran kartı varsa, çekeceği elektiriği ve gücü düşünün, kasanın içinde pizza pişirebilisiniz. Minumum 1000w - 1200w PSU şart ve kasa fanlarınında kaliteli olup kasayı çok iyi soğutması gerekiyor. Tüm bunlara birde fan sesi sıkıntısı eklemeniz lazım, bu işlemciyi kullanacaksanız fan sesinden rahatsız olmayan bir kişi olmanız lazım ve biostan tüm fanları yüke göre ayarlamanız lazım, yoksa sesten duramazsınız.

Ayrıca Arctic LF 2 360mm pek çok kasaya üst tarafa uymuyor bilginiz olsun, kalın olduğu için özellikle corsair 5000D ye sığmıyor, bu sebepten ben ters kullanıyorum yani fanlar üste takılı havayı dışarı doğru çekme şeklinde.
Yukarıdaki koyu harfler ile yazılan kısım aslında kafamı karıştıran bu ...

Merhaba,

%50 başta Counter-Strike 2 olmak üzere FPS ağırlıklı oyunlar oynamak, %50 Office programları, SolidWorks ve AutoCAD tarzı programlar kullanmak maksadıyla yeni bir sistem toplamak istiyorum. Sistemde O.C yapılmayacak çünkü çok aşina değilim ve olmazsa olmazım sistemin stabil çalışması herhangi bir hata ile uğraştırmaması ve performanslı olması. Kendimce yaptığım araştırmalar sonucunda 13900k işlemcili bir sistem oluşturdum ancak bu işlemcinin undervolt yapılmadan çok ısındığını ve stok olarak kullanmamın doğru olmayacağı ayrıca Intel'in yeni işlemcilerinin Z790 anakartta desteklenmeyeceği soket değiştireceği yönünde bazı bilgiler edindim şu an kafam çok karışmış durumda ve kararsızım. Bazı parçalar garantili olmak şartı ile 2.ci el alınabilecek şekilde sadece kasa olarak 100.000 TL kadar sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.​

Teşekkürler.

Hocam benim önerim AMD tarafından bir sistem toplamanız. Yeni nesil i9'ları artık 420mmler bile zor soğutuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki parçaların tümünü alabileceğim tek bir mağaza/site varmıdır acaba internetten ayrı ayrı spariş edip kargoda birşey olurmu kaygısı taşımak istemiyorumda..

İŞLEMCİİ9 13900K
ANAKARTAsus ROG Maximus Z790 Apex Encore
CPU COOLERDeepCool LT 720
RAMG.Skill Trident Z5 RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
SSDSamsung 1TB 990 PRO
KASANZXT H9 Flow
PSUMSI MEG Ai1300P PCIE5

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı