100.000 TL'ye kadar monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
80-100 bin
Belki belli başlı oyunlarda evet.

7900XTX dediklerini 4080'den daha iyi yapıyor.

Hocam AMD fanboyluk yapmayı bıraksanız artık arkadaş AMD kart tercih etmediğini söylemiş hala gereksiz uzatıyorsunuz. zaten siz kabul etmeseniz de arada yazılım olarak büyük fark var.

Monitör olarak 2K yeterli olur diye düşünüyorum. Ekran kartı olarak 4070 Ti tavsiye etmez misiniz?

Hocam bütçeniz 40-60 civarlarındaysa mantıklı bir seçim olabilir ama bu bütçelerde mantıklı değil.

Hocam AMD fanboyluk yapmayı bıraksanız artık arkadaş AMD kart tercih etmediğini söylemiş hala gereksiz uzatıyorsunuz. Zaten siz kabul etmeseniz de arada yazılım olarak büyük fark var.

AMD fanboyu değilim ki F/P çoğu sistem önerisinde de mecburen AMD öneriyorum gidip bakabilirsiniz önerilere.
AMD'nin yazılım dezavantajının son 3 güncelleme sonrası neredeyse kapandığını görüyoruz.

Monitör olarak 2K yeterli olur diye düşünüyorum. Ekran kartı olarak 4070 Ti tavsiye etmez misiniz?

4070 Ti bu bütçenin seçeneği olmamalı 4080 ile arasında dağlar kadar fark var.

Kimse kusura bakmasın AMD teknoloji kısmında NVIDIA karşısında ezildi fanboyluğa gerek yok FSR'ın DLSS etmesi için kırk fırın ekmek yemesi gerekir.

Son 3 güncellemede büyük açıkların kapanmasından ötürü 7900XTX'in FSR'ının yakın vakitte o farkı kapatacağını düşünüyorum.
He şu anda DLSS çok iyi seçenek orası doğrudur, ama ben 4080'e çıktığından beri ısınabilmiş değilim. Ayrıca 4080 ile 4090 arasındaki fiyat farkı ile 7900xtx/7900xt modelleri arasındaki fiyat farkını kontrol edince NVIDIA'nın fiyat politikasından ötürü NVIDIA'yı önermediğimi de anlayabilirsiniz.
Ben hala 7900XTX'den yanayım açık konuşayım ama 4080 alırsa da üzüleceğini düşünmüyorum.

Ekran kartı kasa monitör ve psu dışında bu parçaları ayrı olarak toplamayı düşünmüştüm. Yanlış bir yolda mı ilerliyorum. Kendim toplamak yerine hazır sistem almak daha mı mantıklı oluyor o zaman.
  • AMD Ryzen 7 7800x3D
  • G.Skill Trident Z5 Neo RGB F5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz
  • Kingston FURY Renegade 2TB SSD
  • ASUS ROG STRIX B650E-F

Ekran kartı kasa monitör ve PSU dışında bu parçaları ayrı olarak toplamayı düşünmüştüm. Yanlış bir yolda mı ilerliyorum. Kendim toplamak yerine hazır sistem almak daha mı mantıklı oluyor o zaman.
  • AMD Ryzen 7 7800x3D.
  • G.Skill Trident Z5 Neo RGB F5 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz.
  • Kingston Fury Renegade 2TB SSD.
  • ASUS ROG STRIX B650E-F

Aslında tamamen kampanyalara ve hangi parçalarla toplandığına bağlı. yüksek rakamlarda bazen kasayı kendin toplamak daha uygun ve kaliteli oluyor ama uğraşıp araştırmak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00