Verdigin sistem haricinde, kasanin fiyati 5k. Adam zaten su kasayi kullanmak istiyorum diye acikca marka model vermis, ki onun fiyati da minimum 10k civari. Ayrica verdiginiz kasada 4 adet fan beraber geliyor, arkadasin istedigi kasada fan beraber gelmiyor. O da baya bir sey ediyor. Ustune zaten RAM, SSD ve fan gibi seyleri secerken kendi kisisel tercihim olan biraz pahali parcalari tavsiye ettigimi de belirttim. Isterse o parcalari daha ucuz parcalarla degistirebilir. Bunlara ek olarak asiri kabaca bir sekilde yuvarladim fiyatlari. Ornegin internette 10.3k olan bir parcayi "ha belki yerel magazada veya baska guvendigi sitelerde daha pahalidir" diyerek kabaca 12 veya 13k diye yazdim listeye.
Ekran kartini uzun sure kullanacagim diyorsa buyursun 10k fazladan verip 4070 Ti SUPER alsin. Benim de su an kafam biraz karisti. Herkes elinden geldigi kadar onerisini yapti, secim arkadasin kendisine kalmis ben bir sey diyemem artik. Bana kalirsa ha 4060 Ti, ha 4070 Ti SUPER oyle cok fazla fark etmez. Ikisi de yeni model oldukca guclu kartlar. Ben RTX 4060 ile bile cogu guncel oyunu yuksek grafiklerde akici 60 FPS oynamayi basarabiliyorsam bunu RTX 4060 TI veya RTX 4070 Ti SUPER ile de basarilabilir. Aradan bir 4 5 yil daha gecer kartlar harbiden eskidikten sonra o aradaki performans farklari iyice goze batmaya baslar. Ki zaten o zamana kadar daha fazla para biriktirip daha iyi bir kart alacak parasi da olur bence. Su anda sirf performans diyerek ekran kartina daha fazla para ayirmasinin fazla da bir anlami yok. Anakart gibi temel bilesenleri daha ileriye donuk ve kaliteli olanindan alirsa ileride sistem yukseltmesi yapmasi daha rahat olur. O yuzden gidip RTX 4070 Ti SUPER alacagina 10k anakart ve benzeri bilesenler icin tasarruf etmesi ve 4060 Ti almasi daha mantikli.