CPU: Ryzen 7 7700X.
GPU: RTX 4060 TI 16 GB.
RAM: Corsair Vengeance DDR5 6200 MHz CL36 (16 GB x 2, toplamda 32 GB edenden).
SSD: Samsung 990 Pro 2 TB.
Anakart: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI.
CPU sogutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
Termal macun: Arctic MX-4.
Kasa fanlari: Arctic P12 (6 adet).
Bu ustteki sistem + arkadasinizin istedigi kasa ile kabaca en fazla 80.070 TL tutuyor. Monitore MSI G255F oneriyorum, 5.5k diye kabaca yaziyorum kenara. Klavye ve fare Redragon gibi F/P saglam markalardan, veya Wraith uzerinden bakarsa 5k altina halledilebilir diye dusunuyorum. Kulaklik olarak ben Razer Blackshark V2 X kullaniyorum, oldukca da memnunum o da yaklasik 2.5k desek koltuk ve klavyeye 7k civari butce kaliyor. Gaming koltuk onermem, tas gibi oluyorlar genelde ben hic memnun kalmadim sahsen. Ortopedik rahat bir ofis sandalyesi hem gorunus olarak hem de konfor olarak cok iyi duruyor. Masayi da kendi alanina gore masanin tahtasini marangoza kestirir, IKEA'dan masa bacagi falan alip yaptirtabilir kendine ozel bir masa. Japonya'da oldugum icin bu konuda biraz cahil kaliyorum o yuzden 7k masa ve sandalyeye yeter mi tam bir sey diyemem. Ama arkadasiniz isterse SSD olarak 990 Pro degil de 980 Pro alirsa 1k daha ucuz olur. 980 Pro 1 TB alirsa 1.5k civari daha ucuz oluyor. Ote yandan fanlarin sessizligi fark etmez diyorsa Arctic P12 yerine daha iyi bir alternatif bulabilir. Ayni sey RAM icin de gecerli bu arada. Ben Corsair Vengeance olmazsa rahat olamiyorum, oyle bir garip yanim var. Arkadasiniz bulabilirse daha ucuz fiyata daha iyi bir ram bulabilir. DIkkat etmesi gereken CL degerinin mumkunse 36 olmasi. CL degeri CAS Latency diye de gecer. Ayni zamanda 6200 MHz hizinda olursa RAM daha iyi performans alir. Bunlarin yanina da RAM 2 adet olmali, 4 olursa DDR5'te stabilite bozulmasi yasaniyor o yuzden 2 RAM olursa daha iyi olur (RAM'ler DDR4 degil bu arada, DDR5. Buna da cok dikkat etmeli). Anakart icin de daha ucuz bir alternatifin bulunabilecegine inaniyorum. Benim bu sectigim MSI anakart 10k civari. Belki 7k civari bir fiyata farkli bir yonga seti kullanan bir anakart bulabilmek mumkundur.
Dedigim gibi, ben Japonya'dayim o yuzden yapabilecegim en iyi oneri bu. Ustteki arkadaslar daha beter ve garip oneriler sunmuslar o yuzden elimden geldigi kadar kendim dizdim ve size sunuyorum. Turkiye'deki bu isten daha iyi anlayan arkadaslar vardir muhakkak. Onlar yardimci olursa daha iyi olurdu tabii, sonucta onlar piyasaya benden daha da hakim.