100-150 MT Ethernet kablosu nasıl?

benim bildiğim başkasına paylaşıp para ile kullandırmak yasaktır ben kendime internet çekiyorum üstelik kendi internetimden :)
Yasağın açık yazıldığı yasa yoksa, yasak değildir. Sözleşmede yazıyorsa sözleşme ihlaline girer, sözleşmenin karşı tarafı fesh eder. Totalde bu durumların hiç birisi olmaz. Komple apartman olarak ortak internet kullanan arkadaşım var, bunun için daha yüksek hızda, sınırsız internet alırlar bu da servis sağlayıcısının umrunda olmuyor 😆

Kaliteli kablo kullansada 100 metre kabloda az da olsa hız düşüşleri yaşarsın. Eğer bu kabloyu komşunun evine bağlıyorsan başına iş alırsın. İnternet aldığın firma senin hakkında yasal işlem bile başlatabilir.

Son düzenleme:
Kaliteli kablo kullansada 100 metre kabloda az da olsa hız düşüşleri yaşarsın. Eğer bu kabloyu komşunun evine bağlıyorsan başına iş alırsın. İnternet aldığın firma senin hakkında yasal işlem bile başlatabilir.
Şimdi oldu, katılıyorum, ben de bilmiyordum öğrendim, teşekkürler. Neymiş, lisans almadan servis sağlayıcılığı yapmak suçmuş. Para cezası varmış ki işlenen bir siber suçun sizin internetinizden paylaştığınız kişi tarafından işlensede internetin verildiği adresteki kişiler sorumlu tutuluyor. Bu yüzden hem internetin güvenliğini sağlamak hem de bu şekilde paylaşmamak gerekmiş.

Yasada geçen kısmı olmasa dahi yasa dışı olduğuna dair, böyle bir duruma cezai işlem uygulandığına dair bir şey paylaşmadan herşeye yasa dışı demek uygunsuz oluyor ona karşı yazmıştım. 👍

@TahsinOnemli
Zaten gerekli cevabı vermişim. Yargıçlık falan yaptığım yok. İsterse parayla dağıtsın beni ilgilendirmez. Konu gereksiz uzuyor. 150 metre ise 2 tane 75 metre Cat 6 kablo alacak ve switch ile birbirine bağlayacak. Cat 6 kablo 100 metre üstü için uygun sayılmaz. Uzunluk çok olduğu için ping ve hız kablonun kalitesine bağlı.

Bakın olayı şöyle tekrar anlatayım ailemin evi var ve internet orada ben 100 metre ilerideki eve internet çekeceğim ve kullanacağım bu ama işte ping sorunu vs sıkıntı onun yerine şu çanak gibi olanlardan bakacağım.
@TahsinOnemli
Zaten gerekli cevabı vermişim. Yargıçlık falan yaptığım yok. İsterse parayla dağıtsın beni ilgilendirmez. Konu gereksiz uzuyor. 150 metre ise 2 tane 75 metre Cat 6 kablo alacak ve switch ile birbirine bağlayacak. Cat 6 kablo 100 metre üstü için uygun sayılmaz. Uzunluk çok olduğu için ping ve hız kablonun kalitesine bağlı.
reis peki bi kablosuz çanak gibi şeyler oluyo tplinkin falan önerin var mı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı