100 bin ile Bilgisayar Mühendisliği okunabilir mi?

Akademisyen olacaksa tamam da yazılımsa amaç asla gerek yok, alakasız bölümlerden günlük hayatında internet üzerinden yazılım öğrenerek iş yapan tonlarca insan var. Zaten bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümü başlı başına saçmalık. Bilgisayar bilimleri diye geçiyor yurt dışında. Yani amaç sırf yazılımsa bu bölümleri okurken gereksiz zibilyon tane ders geçmek için zaman harcamak zorundasınız. Ben de bil müh okuyorum halihazırda zaten. Ben olsam 4 yıl üniversite okuyacağıma 4 yıl boyunca yazılımla daha fazla ilgilenirim ama aile bunu anlayamayacak ve okay olmayacağı için üniversiteye girdim.

Çok daha kötü adı bilinmeyen ünilerden mezun olup özel veya devlette çalışan insan çok. Ve aşırı bilgili de değiller. Bu tarz ünilerde de bölüm için gelip bilgisayar kullanamayan çok insan var. Biraz bile kendini aralarından göstersen, hocalara belli etsen ve samimiyet kursan iş bulmak zor değil. Olay ne kadar getirisi olan bir iş bulmak bunu kendine sorması lazım.

Bende işsiz kalmaktan çok korkuyorum. O zaman sizin tavsiyeniz nedir ne okuyayım ne yapayım? Bilgisayar mühendisliği en başından beri hedefimdi ama işsiz kalacaksam okumaya gerek yok.

@The Tribal Chief @Krioss

Bende işsiz kalmaktan çok korkuyorum. O zaman sizin tavsiyeniz nedir ne okuyayım ne yapayım? Bilgisayar mühendisliği en başından beri hedefimdi ama işsiz kalacaksam okumaya gerek yok.

İşinizi severek yapar ve kendinizi pazarlamayı başarabilirseniz işsiz kalmazsınız. En kötü ihtimalle kendinizi gelişirip freelance çalışırsınız. Bilgisayar mühendisliğinde seçenek çok.

Kendini kanıtladıktan sonra iş bulması rahat olur.

Ben olsam 4 yıl üniversite okuyacağıma 4 yıl boyunca yazılımla daha fazla ilgilenirim ama aile bunu anlayamayacak ve okay olmayacağı için üniversiteye girdim.

Oradaki hocalar gereksiz şekilde olduğuna bakıyorsunuz. Bana göre mühendislik okumam daha mantıklı. ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi okursan iş bulmak çok daha rahat. Oradaki akademisyenlerin hepsinin(çoğu) yurt dışında; dergi yayınlama, uluslararası makaleler, doktorayı yurt dışında yapan kişiler var.

Mesela biri makale bakacak alaylı yazılımcı olarak ama bunları da yazan akademisyen.

Belki tamamen yanlış biliyorumdur. Hatam varsa affola.

Bilgisayar mühendsiliği punaları çok yüksek ve gideiblecğim en iyi yer Marmara. Oranında hocaları vasıfsız ve fakültede çok iyi değil araştırmalarıma göre. Tek artısı Erasmus ve staj, çok kararsız kaldım en iyisi ben bunu sınav sonrasına bırakayım yoksa işin içinden çıkamayacağım.

Bilgisayar mühendsiliği puanları çok yüksek ve gideiblecğim en iyi yer Marmara.
Marmara 10 bin ile alıyor, 100 bin değil.
Oranında hocaları vasıfsız ve fakültede çok iyi değil araştırmalarıma göre.
Yine de iyi hoca vardır. Evet, yurtdışı etkileşim yok. Türkiye'nin ortalama üniversitelerinde okumuşlar. Dediğiniz kadar vasat değil.

Marmara 10 bin ile alıyor, 100 bin değil.

Yine de iyi hoca vardır. Evet, yurt dışı etkileşim yok. Türkiye'nin ortalama üniversitelerinde okumuşlar. Dediğiniz kadar vasat değil.

Hocam mühendislik fakültesi dediğiniz gibi iyi zaten ben MTOK ile girilen tkenoloji fakültesini diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dediğim gibi kendini geliştirebilirsen işsiz kalmazsın. Gidebilirsin.

Kesinlikle katılıyorum. Kaliteli üniversite ve akademisyen kesinlikle fark ediyor. Mezunların işsiz olması yukarıdaki üniversitelerin kötü eğitim verdiği anlamına gelmiyor.

Kesinlikle katılıyorum. Kaliteli üniversite ve akademisyen kesinlikle fark ediyor. Mezunların işsiz olması yukarıdaki üniversitelerin kötü eğitim verdiği anlamına gelmiyor.

Hocam yani ben Marmara teknoloji fakültesine gitsem ki hocaları pek iyi değil diyorlar genelde incelmek isterseniz link bırakayım: Öğretim Elemanları | Bilgisayar Mühendisliği Bölümü | Teknoloji Fakültesi | Marmara Üniversitesi
İşssiz kalır mıyım? + öğrenci grupları felanda pek aktif değil gibi biraz araştırdımda.

Diyelim işssiz kalırım ben başka nereye veya hangi bölüme gidebilirim bölüm de değiştirebilirim sonuçta ekmek parası en önemli şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…