Krioss
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- HP Victus 16 Windows 11 Pro
İşlemci: İntel Core i5 12500H
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3050 4GB 75 Watt
Ram: DDR5 8GB 4800MHz
SSD: Samsung M2 PCI-E 4.0 512GB
- Meslek
- Bilgisayar Mühendisliği / Öğrenci
Gerek var. Hocalar boşuna akademisyen olmuyor. Okumadan olacaksa üniversite olmamalı senin demene göre. ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi yerleri düşün bir de. Gir bak hocaların özgeçmişlerine. Onlardan daha mı iyi bileceksin?
Akademisyen olacaksa tamam da yazılımsa amaç asla gerek yok, alakasız bölümlerden günlük hayatında internet üzerinden yazılım öğrenerek iş yapan tonlarca insan var. Zaten bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümü başlı başına saçmalık. Bilgisayar bilimleri diye geçiyor yurt dışında. Yani amaç sırf yazılımsa bu bölümleri okurken gereksiz zibilyon tane ders geçmek için zaman harcamak zorundasınız. Ben de bil müh okuyorum halihazırda zaten. Ben olsam 4 yıl üniversite okuyacağıma 4 yıl boyunca yazılımla daha fazla ilgilenirim ama aile bunu anlayamayacak ve okay olmayacağı için üniversiteye girdim.
Çıkan yine de kaliteli üniversiteden çıkıyor. Zaten kaliteli dediğimiz çıksa çıksa 2-3 tane üniversite vardır. ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi var. Başka yok. Onlar bile iş bulamaz iken 100 binden gelen bir kişi nasıl iş bulacak şaşıyorum.
Çok daha kötü adı bilinmeyen ünilerden mezun olup özel veya devlette çalışan insan çok. Ve aşırı bilgili de değiller. Bu tarz ünilerde de bölüm için gelip bilgisayar kullanamayan çok insan var. Biraz bile kendini aralarından göstersen, hocalara belli etsen ve samimiyet kursan iş bulmak zor değil. Olay ne kadar getirisi olan bir iş bulmak bunu kendine sorması lazım.