Emrys54
Hectopat
Daha fazla
- Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık olarak 5 yıldır dandik laptoplarla oyun oynamaya çalışıyorum. Bu yüzden yeni oyunları oynayamıyorum, hep eski oyunları oynuyorum. Artık bu durumdan sıkıldım ve para biriktirmeye karar verdim. Şu an 11 tane gram altınım var ve her ay 1 tane kenara koyabiliyorum. Laptopu eylül ayı gibi almayı düşünüyorum. Yani toplamda 17 gram altınım olacak. Bu da 4000 liradan 68000 TL yapıyor. Babam da üstünü tamamlayınca 100000 TL bandında bir laptop alabileceğim.
Fakat aklımda bazı sorular var. Sırayla sormak istiyorum. Bu arada burada laptop önerisi istemeyeceğim. Ağustos ayı gibi yeni bir konu açıp orada istemeyi düşünüyorum. - 1. Eylül ayına kadar 5000 serisi ekran kartlarını laptoplarda görür müyüz ve alınmaya değer mi? Alınmaya değer mi diye soruyorum çünkü kartlar hatalı çıkıyor. Ayrıca, 5000 serisi 4000'den hem daha ucuz olacak hem de daha iyi performansı olacak denmişti ama aslında DLSS olmadan bakıldığında saf güç olarak çok bir fark yok sanırım. Bir de stok sıkıntısı olduğundan dolayı 5000 serisi şu an hiç de ucuz değil. Yani hem ucuz değil, hem çok performans farkı yok, hem de kartlar hatalı çıkıyor. 5000 serisine bulaşmak mantıklı mı değil mi emin olamadım.
- 2. FreeDOS sistem alınır mı? Daha önce hiç kendim BIOS'a bile girmemiş olabilirim. O yüzden FreeDOS laptopa kendim Windows kurmayı becerebilir miyim bilmiyorum. Eğer çok zor değilse yaparım ama hazır Windows ile gelen laptop varken neden FreeDOS alayım ki?
- 3. marka takıntım çok yok ama en sıkıntısız markalar hangileri? Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Yani laptopun 1 hafta bile bozuk olmaması gerekiyor. Bozulma sıkıntısı çıkarmayacak bir laptop istiyorum. Bozulsa bile teknik servisinin iyi olması gerek. Sizce bu konuda en iyi markalar hangileri?
- 4. son sorum ise şu: 100000 TL bir laptopa vermeye değer mi? Zaten mezun olduktan sonra ben kendime çok daha iyi bir laptop alabilirim. Yani beni bu laptop 3-4 yıl götürse yeter. 3-4 yıl için 100000 TL sizce fazla mı? Son çıkan oyunları yüksek ayarlarda 60 FPS oynatsa yeter benim için.
- Sorularım bu kadardı arkadaşlar. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: