100 bin TL'ye sistem önerisi

Aynen öyle ama 100 bin lirayı da geçmeyelim hocam 😂 başka parçalar icin önerin var mı?
7900 xtx alirsaniz gecmez bence de 4080s belki zorlar. Ram oc falan yapmayacaksaniz herhangi bir bilindik markanin 32 beya 64 gb dual kitini alabilirsiniz bence, 6000 mhz cl30. Burada en ucuzu kovalayabilirsiniz, rgb'siz, corsair gibi fiyat premium'u koyan markalar haricinde. Sogutucu icin bence iyi bir hava sogutucu yeter de sivi sogutucu da pek ala alinabilir bu sisteme ama sivi sogutucular hakkinda cok fazla bilgim yok. Lian Li galahad ve arctic'in iyi olduğunu biliyorum. Kasa da lancool 216, Corsair airflow serisi veya nzxt'nin flow serisi olabilir. Psu kesinlikle kaliteli alin. Asagida attigim tier list'te b'den asagi olmasa iyi olur.

7900 XTX alirsaniz gecmez bence de 4080s belki zorlar. RAM OC falan yapmayacaksaniz herhangi bir bilindik markanin 32 beya 64 GB Dual kitini alabilirsiniz bence, 6000 MHz CL30. burada en ucuzu kovalayabilirsiniz, RGB'siz, Corsair gibi fiyat Premium'u koyan markalar haricinde. Sogutucu icin bence iyi bir hava sogutucu yeter de sivi sogutucu da pek ala alinabilir bu sisteme ama sivi sogutucular hakkinda cok fazla bilgim yok. Lian Li galahad ve Arctic'in iyi olduğunu biliyorum. Kasa da lancool 216, Corsair airflow serisi veya NZXT'nin Flow serisi olabilir. PSU kesinlikle kaliteli alin. Asagida attigim tier List'te B'den asagi olmasa iyi olur.

Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet 4080 s zorlar. Ondan dolayı 4070 Ti s yetleri gibi geliyor. Fakat kesinlikle sıvı soğutucu alacağım. Attığınız Power'lar için kesinlikle a tier alacağım.🙏🏻

Bu arada acelesi yoksa 5000 serisini bekleyebilirsin.

Hocam acelesi maalesef var. Şu an 4070 Ti s düşünüyorum. Ama farklı fikri olan varsa lütfen söylesin. Bir de RAM'lerden pek anlamam ama Ryzen 7 9800x3D de RAM'ler de CL değerleri çok önemli değil sanırım. Fakat 6000 üstüne çıkmayın diyorlar. Doğruluğu nedir hocam? Ve bu sistemde 4070 Ti s sırıtır mı?

Hocam acelesi maalesef var. Şu an 4070 Ti s düşünüyorum. Ama farklı fikri olan varsa lütfen söylesin. Bir de RAM'lerden pek anlamam ama Ryzen 7 9800x3D de RAM'ler de CL değerleri çok önemli değil sanırım. Fakat 6000 üstüne çıkmayın diyorlar. Doğruluğu nedir hocam? Ve bu sistemde 4070 Ti s sırıtır mı?

Ve anakarttan hiç anlamıyorum onun içinde önerileriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:

Ve anakarttan hiç anlamıyorum onun içinde önerileriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.
Ben 7800x3D için CL32 6400MHZ RAM almıştım şimdi ise 9800x3D için kullanıyorum, bir problem olmaz ve yakında 8000MHZ RAM'ler de stabil olmaya başlar, yani 6000MHZ ve üzeri hızlarda RAM alabilirsiniz.

Ben 7800x3D için CL32 6400MHz RAM almıştım şimdi ise 9800x3D için kullanıyorum, bir problem olmaz ve yakında 8000MHz RAM'ler de stabil olmaya başlar, yani 6000MHz ve üzeri hızlarda RAM alabilirsiniz.

Hocam biraz acelemiz var açıkçası yarın alacağız ondan dolayı maalesef bekleyemeyeceği. Power icin acaba 850W yeterli olur mu 1000'e gerek var mı? Veya 240 sıvı soğutma yeterli olur mu acaba şu an onu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı