%100 CPU Kullanımı

Ascendency

Hectopat
Makaleler
3
Red Orchestra 2 oynuyorum. Sanırım darboğaz yapıyor. Oyun eski bir oyun, ayarları en yükseğe çektim ama yine de bir değişim olmadı. 90 ila 100 arasında seyrediyor. GPU kullanımı ise gördüğünüz gibi düşük. Bir zararı olur mu?
20210216233920_1.jpg

Grafikleri ekran kartını zorlayacak bir oyun değilse normaldir. Ekran kartı rahatlıkla kaldırıp işlemcinizin gücü yetmiyor olabilir.

Bir de orta ayarlar da deneyin.

Ve aynı şekilde dengesiz ısı ve FPS yok ise bir sıkıntı olmaz.

Sanırım darboğaz yapıyor. Oyun eski bir oyun, ayarları en yükseğe çektim ama yine de bir değişim olmadı. 90 ila 100 arasında seyrediyor. Bir zararı olur mu?
Eki Görüntüle 884569

Bütün çekirdekler tam kullanımda değil. Birinci çekirdeğe binmiş yük. İşlemci ortalamasına bakıldığı zaman %55 civarında görünüyor bu sebepten ötürü bir sorun olmaz. Isı değerleri ve kullanım miktarları eski bir oyun için normal.

Grafikleri ekran kartını zorlayacak bir oyun değilse normaldir. Ekran kartı rahatlıkla kaldırıp işlemcinizin gücü yetmiyor olabilir.

Darboğaz varsa grafikler en yükseğe alınır ve yük işlemciden ekran kartına çekilir. Orta ayarlarda oynarsa oyunu ekran kartı kullanımı azalacak ve işlemcinin yükü artacak.

Sistemi yazmıştım ama ilginç bir şekilde moderatörler silmiş.
Ekran kartı: GTX 1050 Ti 4 GB
İşlemci: i5 7400

Diğer donanımlara gerek var mı?

Ve aynı şekilde dengesiz ısı ve FPS yok ise bir sıkıntı olmaz.
Orta ayarlarda bir değişim olmuyor. Isı oyuna girdikten sonra yavaş yavaş artıyor ve yukarıdaki değerlere kilitleniyor. Patlama efekti olduğunda 2-3 FPS oynasa da çok bir fark yok.

Bütün çekirdekler tam kullanımda değil. Birinci çekirdeğe binmiş yük. İşlemci ortalamasına bakıldığı zaman %55 civarında görünüyor bu sebepten ötürü bir sorun olmaz. Isı değerleri ve kullanım miktarları eski bir oyun için normal.
FPS oynanmayacak kadar düşmüyorsa bir sıkıntı olmaz.
Teşekkürler.

Oyunun Steam mağaza sayfasındaki sistem gereksinimleri:
1613606759863.png

Ekran kartı: GTX 1050 Ti

Orta ayarlarda bir değişim olmuyor. Isı oyuna girdikten sonra yavaş yavaş artıyor ve yukarıdaki değerlere kilitleniyor. Patlama efekti olduğunda 2-3 FPS oynasa da çok bir fark yok.

Teşekkürler.

Steam mağaza sayfasındaki sistem gereksinimleri:
Eki Görüntüle 884571
Hocam bir sıkıntı yok i5 7400 çok rahat besler GTX 1050'yi.

Ekran kartı: GTX 1050 Ti 4 GB

Teşekkürler.

Steam mağaza sayfasındaki sistem gereksinimleri:
Eki Görüntüle 884571
O zaman arka da gereksiz işlemci kullanan işlemleri kapatmayı deneyin.

Ama en iyi çözüm FPS sabitlemek, hem sistem boşa yorulmaz hem de ısılar biraz olsun düşer.

Bu ara da oyunun sorunlarıdır.

O zaman arka da gereksiz işlemci kullanan işlemleri kapatmayı deneyin.

Ama en iyi çözüm FPS sabitlemek, hem sistem boşa yorulmaz hem de ısılar biraz olsun düşer.

Bu ara da oyunun sorunlarıdır.
FPSyi zaten 60 a sabitledim ama arada bir 61-62 oluyor.

Beslemede sorun yok. Sorun ekran kartının oyun için fazla gelişmiş olması. Bunun sonucunda da işlemci daha fazla çalışıyor.
Yani bir sıkıntı olmaz diyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı