%100 disk kullanımı hatası

Daha fazla  
Meslek
Optisyen
Merhabalar. Yeni topladığım bilgisayarımda Windows 10 kurulumu sonrası %100 disk kullanımı hatası aldım. Forumları gezdim. Tüm çözüm yollarını denedim. 10 ve 8.1 'in tüm sürümlerini denedim, sorun hard diskte mi acaba diyerek sıkıntısız hard disk taktım ancak hiçbir şey sonuca yöneltmedi. En son 7 kurdum. Disk kullanımını göremiyorum ancak hala kastığını hissedebiliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

"MSI A320M PRO-VH Plus anakart
AMD Ryzen 3 1200 işlemci
Asus R7 240 2GB ekran kartı
Gskill Flare X 8GB DDR4 RAM"

Son düzenleyen: Moderatör:
Aida64 HTML raporu oluşturun. Mediafire yükleyip paylaşın.
AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

Ben raporu kontrol ederken Windows 10 sunduğu tüm güncellemeleri alın.
Teslim iyileştirmeyi kapatın.
[Çözüm] Windows 10 "Teslim En İyileştirme" Ağ Kullanımı Sorunu
Report.htm

görev yöneticinde diski kullanan ne gözüküyor?
Şu an Windows sürümü 7'de. Ama ben de bakmıştım ona. Herhangi bir uygulama disk kullanıyor gözükmüyordu.

BIOS güncellemeniz mevcut.
Destek: A320M PRO-VD PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye
Aşağıdaki sürücüleri yükle.
Destek: A320M PRO-VD PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye
Sistem bakım yönergelerini uygula.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Driver Booster kullanmayın. Yanlış, eski yada uyumsuz sürücü yükleyebiliyor.

Güncelleme alan bir işletim sistemine geçmeni öneririm. Tavsiye olarak Windows 10 öneririm.
Windows 7 kritik güvenlik güncelleştirmesi dışında temel destek almıyor.
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet

Bahsettiğiniz güncellemeleri yapacağım, Windowsu lisanslı kullanmıyorum. Ayrıca sistem bakım yönergelerini de uygulayacağım ama bir şeyi belirtmem gerekiyor ki sistemi kurduğum ilk günden beri bahsettiğim sıkıntı var. Yani bilgisayarımı uzun süre kullanımdan sonra yavaşlatan bir durum mevcut değil. Misal; Windows 10 ilk kurduğumda, henüz sürücüleri yüklememişken, %100 disk kullanımı vardı.

Çünkü ilk kurduğunda Windows Update güncelleştirme alıyor. Tüm güncelleştirmeleri aldıktan sonra bakım yönergelerini uygulayıp yeniden başlattığında Disk kullanımı durduk yere %100 olmayacaktır.

Çünkü ilk kurduğunda Windows Update güncelleştirme alıyor. Tüm güncelleştirmeleri aldıktan sonra bakım yönergelerini uygulayıp yeniden başlattığında Disk kullanımı durduk yere %100 olmayacaktır.
Windows 10'u lisansladım. Bütün güncellemeleri yaptım. Sürücüleri yükledim. Her an değil de durduk yere ara ara yükselmeye başladı şimdi de.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı