%100 disk kullanımı neye sebep olur?

ololllaz

Decapat
Daha fazla  
RAM
8gb oldugunu biliyorum sadece
SSD veya HDD modeli
WDC WD10EZEX-21M2NA0 ATA Device
Ekran kartı
geforce 210
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz
Sistem ilk acıldığında %100 disk kullanımı ile açılıyor ve sonra öyle devam ediyor. Bu disk kullanımı neye sebep olur?

Kullandığınız HDD sağlığı ve Windows'tan kaynaklı arka plan hizmetleri %100 kullanıma sebebiyet verebilir. (Virüs olduğu zamanlarda da bir ihtimal olabiliyor)

Kullanılan arkaplan işlemleri sebep olur. İlk açılışta genelde SysMain çok kullanır ama sonrasında düzelmesi lazım. Sürekli 100 gidiyorsa başka sorun var demektir.

Sistem ilk acıldığında %100 disk kullanımı ile açılıyor ve sonra öyle devam ediyor. Bu disk kullanımı neye sebep olur?
Sisteminiz cok yavas calisir. Disk omru etkilenir.

Windows 11 kullanıyorsanız son güncellemeden dolayı olabilir aynı sorunu yaşadım.
Sisteminiz cok yavas calisir. Disk omru etkilenir.
Kullanılan arkaplan işlemleri sebep olur. İlk açılışta genelde SysMain çok kullanır ama sonrasında düzelmesi lazım. Sürekli 100 gidiyorsa başka sorun var demektir.
Kullandığınız HDD sağlığı ve Windows'tan kaynaklı arka plan hizmetleri %100 kullanıma sebebiyet verebilir. (Virüs olduğu zamanlarda da bir ihtimal olabiliyor)
Diskin dosyaları yavaş işlemesine.
peki önerdiğiniz uygun fiyatlı hdd/ssd varmı?

Önce kullanılan diskin sağlığını kontrol etmeden kenara atmayın derim. Mekanik disk yani HDD almayı düşünürseniz ben WD blue derim. SSD konusunda bilgim yeterli değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı