%100 Disk Kullanımı

Makaleler
12
Bende 2 disk var aktif şu an. Hangi HDD'deki işletim sistemini kullanırsam o disk %100 oluyor bazen. Her zaman olmuyor yani bunu söyleyem öncelikle. Olduğu zaman işlemleri kontrol ediyorum en çok harcayan 0.0 veya 0.1 MB bile olsa %100(%50 genel toplam disk) gözüküyor. 75 MB harcayıpta %10'u geçmediğini biliyorum. Bazen bu disk %100 olunca Cpu %2 Ram %30'da harcasa pc kitleniyor. Bir işlem zorla yapılıyor bilgisayarda.

Daha önce yaşadığım olay ise bios açılırken HDD hatası vermişti. Biri verdi diğeri sorunsuz idi. Ayrıca en yeni aldığım HDD sorunlu olanda. Diğer 160 GB'lık 100 mb/sn. ise 1 TB'lık HDD çok düşük 15 MB/sn. gibi bir hızı var. Ve hata verdi. Kablolarını değiştirerek çözdüm ve sorunun donanımsal olduğuna varmıştım. Fakat sorunsuz çalışıyordu çoğunlukla bu sorun sürekli olmuyordu bu da ilginç.

Ayrıca şunu belirtmek isterim ki bu günde yaşadım. Daha önce açılmış dosyayı uzun süre sonra açıyor. Mesela bir dosya açtım Pc komple kitleniyor 5-10 dakikada kendine geliyor. Bir daha açtığmda zaten hızlı açılıyor. Bu sorunda var bu hususlara dikkat ederek yorum yazınız.

SSD niye almadın HDD yerine? Sistemin eski olabilir. İşletim sistemini değiştir. %100 olması bir sorun olduğu anlamına gelmez.
Siz benim yaşadığım sorunları bilmiyorsunuz ki benden iyi bilemezsiniz. Donanımsaldı %100 sorun. Bu gün sinirlendim iyice kasaya yumruğu fırlattım. Sonra HDD power kablosunu çıkardım uzun olan. Sata kablosu takılı idi tek. Sadece dondu sistem. Sonra tekrar o sinirle kabloya büyük güç uygulayarak başka slota taktım. Daha önce yarım takılı olan kablo diğer slotta tam olarak takıldı. Kablo tam takılı olmadığı için oynuyordu ben ne diyorsam doğrudur yalandan söylemiyoruz o kadar inceleme yapıyoruz burada. Şu an sorun yok.

Virüs bulaşmıştır.Böyle virüs senin hdd tamamını kullanarak bilgilerini çalabilirler.Çözümü:windows'u yeniden yükle ya da bilgisayarında bilinmeyen programlar varsa kaldır.Mesala youtube dowloander gibi çünkü genellikle onun gibi programların içinde gizli geliyolar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı