%100 GPU Kullanımında Kasma Problemi

Daha fazla  
Düne kadar böyle bir problemim yoktu. Hiçbir güncelleme hiçbir yeni program yüklemesi yapmadım. GPU %99 kullanımla 70 - 75 derecelerden yükseğe çıkmadan akıcı oyun oynatıyor. Sonra bir anda GPU kullanımı %100'e çıkıyor FPS 3-5 oluyor. Ekran kartı ısısı 50 derecelere düşüyor. Isı problemi diyorum kendi kendime içimden ama 70 75 derece normal bir sıcaklık değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
70-75 derece normaldir hocam. Sürücüleri güncellemeyi deneyin.
Sürücüler en güncel. Mesela dün sabah girdim oyuna hiç bir sorun yok. Akşam geldim tekrar taktım girdim. Her 2 ve ya 3 dakika da bir drop giriyor. GPU 99 da iken kasma yok %100 anında FPS 7 8 müthiş bir kasma mevcut. Tahminim, ekran kartı kendini kapatıyor. Onboard devreye giriyor. Soğutunca kendini açıyor tekrar. Ama bu neden sabah yoktu, neden ısı 80'i bile görmeden kendini kapatıyor açıkçası kafamda soru işareti kaldı.

@Kıymalı Pide Onboard devreye girmesi için ekran kartının slotundan çıkması gerekir. Ben bu sorunun farklı bir konudan kaynaklandığını düşünüyorum. Bende aynı hata olmuştu sadece League of Legends oynarken oluyordu. Daha sonra sisteme format attım düzeldi.

@Kıymalı Pide Onboard devreye girmesi için ekran kartının slotundan çıkması gerekir. Ben bu sorunun farklı bir konudan kaynaklandığını düşünüyorum. Bende aynı hata olmuştu sadece League of Legends oynarken oluyordu. Daha sonra sisteme format attım düzeldi.
Peki neden o zaman, ani FPS girdiğinde GPU kullanımı %100'e çıkıp, ısısı 75 dereceden 50 dereceye düşüyor?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı