%100 GPU Kullanımında Kasma Problemi

Daha fazla  
Düne kadar böyle bir problemim yoktu. Hiçbir güncelleme hiçbir yeni program yüklemesi yapmadım. GPU %99 kullanımla 70 - 75 derecelerden yükseğe çıkmadan akıcı oyun oynatıyor. Sonra bir anda GPU kullanımı %100'e çıkıyor FPS 3-5 oluyor. Ekran kartı ısısı 50 derecelere düşüyor. Isı problemi diyorum kendi kendime içimden ama 70 75 derece normal bir sıcaklık değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Kıymalı Pide Sistemi ne zamandır kullanıyorsunuz. Ani değişimler sistemin zarar gördüğü anlamına gelebilir. Ekran kartı programı yükleyip frekans değerlerine göz atmanız gerekiyor.
Msi after Burner ile kontrol ediyorum değerleri. Akşam GPU Z değerlerini atarım.
@Kıymalı Pide Sistemi ne zamandır kullanıyorsunuz. Ani değişimler sistemin zarar gördüğü anlamına gelebilir. Ekran kartı programı yükleyip frekans değerlerine göz atmanız gerekiyor.
@Barış Altun bilgisayarı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Windows 10'a bir ay önce yükselttim. Ekran kartı programı olarak öneriniz nedir ? Değerleri nasıl gozlemleyebilirim ?

Son düzenleme:
Her markanın kendine göre programı var. Asus ise GPU Tweak II, MSI ise Afterburner programını kurabilirsin. Ancak Asus oyun içi değerleri göstermiyor. Eğer görmek istiyorsan bu videoyu izlerseniz anlayabilirsiniz.
Video

@Kıymalı Pide CPU ve GPU frekans değerlerine de göz atman gerekiyor. Bunun dışında ekran kartı ayarlarını da yapmış olmanız lazım. Ani düşüşler bundan kaynaklı olabilir. Eğer ayarlar doğru değilse Default ayarına almanız gerekir.
Düşüşü değerlerde görebilirsiniz.
işte böyle.PNG

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı