Çözüldü %100 HDD kullanımı durumunda ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emye24

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bugün itibarıyla daha öncesinde sorunsuz çalışan hard diskim dosya transferi sırasında bile %100 kullanıma ulaşıyor ve okuma/yazma hızı normalin çok altında seyrediyor. HD Sentinel Pro da sağlık durumu %100 görünüyor fakat bir sorun olduğundan eminim ayrıca bu sorunun oluşmasından itibaren bilgisayarda hiçbir oyun açılmıyor, açılsa bile siyah ekranda kalıyor. Temiz Windows kurulumu yaptım sürücüleri vs. güncelledim fakat sorun hala devam etmekte. Bildiğiniz bir çözüm var mıdır yoksa HDD çöpe mi gitmelidir? İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam bende Windows olmayan diskte %100 kullanıyor.
Arkadaşlar hepinize teşekkürler yorumları okuyup tek tek yapabildiklerimi yaptım soketleri temizledim kabloları değiştirdim ve sorunum düzeldi oyunlar açılıyor ve kullanım abartı bir şekilde artmıyor sorun çözülmüştür iyi akşamlar.
İlk olarak gereksiz hizmetler devre dışı bırakılmalı. Eğer sorun çözülmez ise programlar ile disk sağlık testi yapılmalı.

HD Tune uygulamasından da test yaptım onda da bir sorun gözükmedi ve sabah bilgisayarı açtığımda D sürücüsünü okumadı kablolarıyla oynadım düzeldi sizce kablolardan bir sorun olabilir mi?

Windows 10 ile HDD kullanımları artık sonlandırılmalı. Windows 10 ile birlikte bir SSD tercih edilirse ancak kullanım konforu iyileştirilebilir.
Ne yaparsanız yapın yeni bir HDD alsanız bile sorununuz düzelmeyecek.
Ben aynı sorunu yaşarken artık bilgisayarı kullanamaz olmuştum. SSD'ye geçerek sorunu çözdüm.
SSD'ye geçebilirsiniz ya da işletim sisteminizi değiştirebilirsiniz. (Windows 8.1)

Çok üst düzey bir bilgim yok ama, sabit diskler bildiğiniz gibi hareketli,mekanik parçalardır. Darbe sonucunda veya belli bir kullanım süresinde içindeki hareketli parçaların deformasyonu - bozulması sonucunda böyle arıza-hata verme ihtimalleri vardır. Sabit diskinizi ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Bilgisayarınız veya diskiniz ufak da olsa darbe, sarsıntı aldı mı? Bunları göz önünde bulundurmakta fayda var. Bir de eğer eliniz yatkınsa diskinizindeki altın sarısı uçları silgi ile silebilirsiniz. İnternette videoları mevcut şayet ben hiç denemedim. İnşallah en kısa sürede probleminizi çözersiniz.

Arkadaş eskiden HDD'nin sorunsuz çalıştığını belirtmiş. İşletim sistemiyle pek alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…