Lenovo G710 model dizüstü bilgisayar sahibiyim. Yaklaşık 1.5 yıldır "disk kullanımı %100 sorunu" yaşıyorum. İnternette araştırıp tüm yolları denedim ama geçici sonuçlar elde ettim. 2 gün önce bilgisayar baya kötüleşti ve donmaya başladı. Bunun üzerine sistem recovery yapıp bilgisayarı ilk aldığım hale getirdim ama sonuç nafile. Biraz araştırma yaptım ve 2 tane program ile harddiski tarattım. HD Tune ve Harddisk Sentinel programlarını kullandım. HD Tune bad sector taraması yaptığımda yaklaşık 4 saat sürdü ama yarısına kadar sabrım dayandı 1 tane sector buldu. Harddisk 58 dereceyi gördü ısı olarak. Healt bölümde "failed" tikli alan buldu. Diğer program ise healt %11 gösterdi ve 88 bad sector buldu. Şimdi görev yöneticisinden kontrol ettiğim %100 disk ile birlikte işlemciyi de %100 görmeye başladım. Şimdi ben gidip yeni harddisk alsam çektiğim sıkıntılar geçer mi? Ya da sorunu başka yöntemle çözebilir miyim? Harddisk eğer bozuksa (büyük ihtimalle öyle görünüyor) işlemcideki %100 sorunun kaynağı o mudur acaba? Yeni harddisk alsam PC hızlanır mı? 7200'lük Seagate'in 64 MB 500 GB modeli (239 TL Media Mark fiyatı) iyi bir harddisk mi? Fiyatı, performansı iyi midir? Şimdiden teşekkürler.