100 kelime 2 TL teklifi kabul edilmeli mi?

Makaleler
1
Dün başvurduğum makale firmalarından birisi geri döndü. Deneme yazımı beğenmişler fakat 100 kelimesi 2 TL teklif ettiler. Ben pek sıcak bakmıyorum, kölelikten hallice bu ücret bence. Siz ne düşünüyorsunuz? İleride artacak mı hep böyle mi kalacak dedim. Bana verdiği cevap şu oldu: "Ne zaman müşteriye satış fiyatımız artar o zaman yazar fiyatı da artar. Şimdiden şu tarih diye süre veremem." Aynen bunu dedi bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
100 kelime için 2 TL oldukça az. Genellikle yazdığınız makaleler kaç kelimelik oluyor ve ne kadar vaktinizi alıyor?

Pek mantıklı gelmiyor bana, bu sektöre de az çok hakim biri olarak aşırı az geldi bana. Kelime değil de karakter başına ücret verecek birilerini bulmanız daha iyi olabilir. Ya da 1000 karakter için bir fiyat isteyin kendilerinden ona göre kararınızı verin.

Dün başvurduğum makale firmalarından birisi geri döndü. Deneme yazımı beğenmişler fakat 100 kelimesi 2 TL teklif ettiler. Ben pek sıcak bakmıyorum, kölelikten hallice bu ücret bence. Siz ne düşünüyorsunuz? İleride artacak mı hep böyle mi kalacak dedim. Bana verdiği cevap şu oldu: "ne zaman müşteriye satış fiyatımız artar o zaman yazar fiyatı da artar. Şimdiden şu tarih diye süre veremem." aynen bunu dedi bana.

Hocam makale kolay yazılmıyor. Bence gayet değerli bir uğraş. Verdikleri fiyat dalga geçercesine olmuş bana göre. Benim görüşüm bu yönde.

100 kelime için 2 TL oldukça az. Genellikle yazdığınız makaleler kaç kelimelik oluyor ve ne kadar vaktinizi alıyor?
300-400 kelimelik makale yazmak 30-45 dakikamı alıyor. Hızlıbul sitesinde müşterilere 100 kelimesi 3-3,5 TL'den satış yapıyorum. Güncel fiyatım 3,5 TL Hızlıbul'da ve sürekli iş geliyor orada bana. Ben düzenli iş aradığım için firmalara başvurmuştum. Örneğin bugün 20 tane 400 kelimelik siparişi bir müşteri ne zaman teslim edebilirsiniz diye sordu. Elimde var diye almadım. 100 kelimesi 3,5 TL idi ayrıca.

Anlıyorum, 100 kelime için 3.5 TL belki kabul edilebilir de 2 TL az. Bir ekmek parası bile etmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00