100 Kuruş ile 100 İnek Alma Bulmacası

Freemen

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. 88 yaşındaki dedemin sorduğu soruyu aynen sizlere soruyorum. Bir türlü bulabilmiş değilim, daha doğrusu kafa yorsam yaparım da :) Evet soruya geçiyorum.

Şimdi arkadaşlar bizim 100 kuruşumuz var ve o 100 kuruş ile 100 tane hayvan almamız gerekiyor.
İnek : 1 krş
Dana : 2,5 krş
Öküz : 5 krş
100 hayvanı, fiyatları da verilen yukarıdaki 3 hayvandan almalıyız. 100 Krş'a 100 tane hayvan alabilecek var mı? :)

Dipnot; Alınacak hayvan sayısı ile verilen para sayısı aynı olacak. Yanı 100 kuruşa 100 hayvan. Ve her hayvandan en az bir tane almanız gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama tüm hayvandan en az 1 tane alması gerekiyor.

Verdiğin sayı değerlerine bakar isek öyle bir şey olmaz.

Şuna kuruş değil TL diyelim kafanız karışmasın.

1TL 2,5TL ve 5TL

İnek: x
Dana: y
Öküz : z
Bunlar sayı adeti.

1x + 2,5y + 5z =100 TL

Daha değer olsa işlemi sürdürürdüm ama bu mantık ile yapılır bu soru ve bakarsan. X yerine 100 yaz diğerlerine 0 yaz öyle bulunur sonuç ve diğerlerinden alamazsın. Deden soruyu yanlış söyledi veya sen yanlış anladın.

100kr = 1TL = 10 tane 10 kuruş. Yani 10.10

1 tane 10'luk için 10 inek: 10 kuruş gitti.

1 tane 10'luk için 10 dana: 2,5.10 = 25 kr gitti.

Kaldı 65 kr.

13 tane de öküz alırsak, toplam 100 kuruş ediyor.

Bir saniye... 100 tane hayvan alacakmışız. Gece gece kafamı şişirdiniz, tebrikler. Gece kafam pek iyi çalışmaz. Kahve lazım bana kahve. Bol fındıklısından.

Olmuyor, olmuyor, olmuyor :) Dedem anlatıyor, bir sürü ilim sahibi insanlar arasında bir tek ben buldum diyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı