100 Mb/s pakette oyunlarda fazla ping sorunu

sabri355

Hectopat
Arkadaşlar indirme hızım yüksek 100 Mbps. Ama sorunum, Zula tarz oyunlarda pingim 80-100 aşıyor ve indirme hızım çoğu yerde 2 MB geçemiyor. Çıldırmak üzereyim Torrent'te hız normal hızını alıyor, 10-12 MB buluyor ama normal tarayıcıda indirdiğimde hız sorunu var. Ve pingim çok yüksek ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• 121221.png
    121221.png
    12 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar indirme hızım yüksek 100 Mbps. Ama sorunum, Zula tarz oyunlarda pingim 80-100 aşıyor ve indirme hızım çoğu yerde 2 MB geçemiyor. Çıldırmak üzereyim Torrent'te hız normal hızını alıyor, 10-12 MB buluyor ama normal tarayıcıda indirdiğimde hız sorunu var. Ve pingim çok yüksek ne yapabilirim?

Servis sağlayıcısını ara.

Tarayıcı için IDM kullanabilirsin. Ping sorunu için de kablolu bağlanmıyorsan bu değerler normal kablolu bağlan, kablolu bağlanmana rağmen sonuçlar böyle çıkıyorsa ISS ile görüş.

Oynadığın Online oyunlarda Türkiye sonucularında oynadığından emin ol. Ve LAN kablosunu kullanman internetini daha hızlı bir şekilde kullanmanı sağlar. Ayrıca internet kartının sürücülerini kurduğundan emin ol. Aynı şekilde Windows güncellemelerini de yap. Eğer hâlâ aynı sorun devam ediyorsa, internet sağlayıcınla iletişime geç.

Tarayıcı indirmeleri için IDM kullanabilirsin.

Öyle yapıyorum ama örnek Zula'yı indiriyorum veya güncelleme geliyor en fazla 2 MB hızla indiriyor e internet hızım 100 Mbps normalde en az 8-10 MB indirmem gerekiyor çıldıracağım ping zaten aldı başını gitti kablolu bağlı 80-100 ping.
Ping sorununu ISS ile konuşmanız gerekiyor. Tarayıcı indirmeleri genelde sınırlandırıldığı için yavaş indirme yapmanız normal. Tarayıcı indirmeleri için IDM kullanabilirsiniz.

Öyle yapıyorum zaten hocam IDM idare ediyor ama çoğu şeyde çok yavaş Zula indirme güncelleme vb yaptığında 2 MB geçmiyor indirme hızım ama normalde 8-10 MB olması gerekiyor en az delireceğim pingim 80-100 hem de kablolu bağlı yani kablosuzda değil.
Oynadığın Online oyunlarda Türkiye sonucularında oynadığından emin ol. Ve LAN kablosunu kullanman internetini daha hızlı bir şekilde kullanmanı sağlar. Ayrıca internet kartının sürücülerini kurduğundan emin ol. Aynı şekilde Windows güncellemelerini de yap. Eğer hâlâ aynı sorun devam ediyorsa, internet sağlayıcınla iletişime geç.

Hocam IDM indirdim kullanırken onda sıkıntı olmuyor indiriyor ama örnek verecek olursam Zula indirdiğimde veya güncelleme geldiğinde 2 MB indiriyor normalde en kötü 8-10 MB indirmem gerek çıldıracağım pingim zaten 80-100 delireceğim Vodafone bile eski internetimdi o bile 30 pingi en fazla 40 geçmiyordu kafayı yedim.

Zula'nın sunucular çok meşgul olabilir, ya da sunucular çok uzaktaysa neden bu da olabilir. Yani illa ISS ile alakalı olacak diye bir şey yok. "ISS'ye başvurun" demeden önce mantıklı düşünün.
@AimCraviTe adlı arkadaş en iyi cevabı vermiş.

Zula'nın sunucular çok meşgul olabilir, ya da sunucular çok uzaktaysa neden bu da olabilir. Yani illa ISS ile alakalı olacak diye bir şey yok."ISS'ye başvurun" demeden önce mantıklı düşünün.
@AimCraviTe adlı arkadaş en iyi cevabı vermiş.

Hocam peki Zula'nın normal indirirken niye 2 MB sınırlıyor ki indirmeyle alakalı durum zaten tarayıcıdan ne indirsem en fazla 1 MB veya 2 MB hatta görmüyor bile anca IDM düzgün hızı görebiliyorum çıldıracağım 16 Mbps hız kullanan 25-30 ping benim 100'lerde geziyor.

Hocam peki Zula'nın normal indirirken niye 2 MB sınırlıyor ki indirmeyle alakalı durum zaten tarayıcıdan ne indirsem en fazla 1 MB veya 2 MB hatta görmüyor bile anca IDM düzgün hızı görebiliyorum çıldıracağım 16 Mbps hız kullanan 25-30 ping benim 100'lerde geziyor.
İndirme sitelerinin de sunucuları meşgul olabilir ya da uzakta olabilir. Doğru düzgün indirme sitesi kullan, sınırlamalı siteleri kullanma. Sunucusu Türkiye'de olanları kullan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı