Çözüldü 100 Mbps destekli anakartta 1 Gbps hız nasıl alınır?

• Konuyu başlatan Owlore
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 4.738
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Owlore

Centipat
Daha fazla  
TurkNet'in GigaFiber paketine geçiş yapmış bulunmaktayım. Lakin anakarttan kaynaklı 100 üstüne çıkamıyorum (Wi-Fi 300 görebiliyor). Anakart modelimi girdiğimde resimdeki şey çıkıyor ama tam olarak anlamadım. Bende alttaki mi var? Üsttekinin olayı ne? Kafam karıştı. Ethernet kart alırsam da PCI Express X1 Gen 2.0 var. Yani 500 Mbps hız sağlıyor. Sizce ne yapmam gerek? Driver güncellemesi gibi bir şey veya farklı bir şey bana yardımcı olur mu? Realtek 8105e ile 8111E'nin mantığını bilen varsa anlatabilirse minnettar olurum, teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Lan.png
    Lan.png
    9,8 KB · Görüntüleme: 340
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PCI-E 2.0 X1 slotunuz varmış, bir ethernet kartı takabilirsiniz. PCI-E 2.0 X1, 4 Gbps hıza sahiptir. Bu da 500 MB/s yapar. MB/s ile Mbps'yi karıştırmışsınız. Portunuzun hızı gayet yeterli yani.
Gigabit ethernet kartları PCI-E 1.0 X1 kullanıyor.

Aktif olarak 7/24 çalışır şekilde 4 tane RTL8111 gigabit kullanıyorum ve 3 tanesi bıraktığım linkteki karttan. RTL8111 gigabit ile sıkıntı yaşamadım, 1000 Mbps hızları rahatça alabiliyorum.
TurkNet'in GigaFiber paketine geçiş yapmış bulunmaktayım. Lakin anakarttan kaynaklı 100 üstüne çıkamıyorum (Wi-Fi 300 görebiliyor). Anakart modelimi girdiğimde resimdeki şey çıkıyor ama tam olarak anlamadım. Bende alttaki mi var? Üsttekinin olayı ne? Kafam karıştı. Ethernet kart alırsam da PCI Express X1 gen 2.0 var. Yani 500 Mbps hız sağlıyor. Sizce ne yapmam gerek? Driver güncellemesi gibi bir şey veya farklı bir şey bana yardımcı olur mu? Realtek 8105e ile 8111E'nin mantığını bilen varsa anlatabilirse minnettar olurum, teşekkürler.

Anladığım kadarıyla laptopa sahipsiniz bildiğim kadarıyla driver ile 1 Gbps hız alabilirsiniz.
Şu an aldığınız hızı, aygıt yöneticisini ve kartın donanım kimliğini atar mısınız?

Anladığım kadarıyla laptopa sahipsiniz bildiğim kadarıyla driver ile 1 Gbps hız alabilirsiniz.
Şu an aldığınız hızı, aygıt yöneticisini ve kartın donanım kimliğini atar mısınız?
Masaüstü kullanıyorum aygıt yöneticisinde Realtek PCIe FE Family Controller olarak geçiyor systeminfo ipconfig her yerden baktım ama böyle yazıyor anakart hakkında bilgi veren siteden ss aldım sadece orda o modelleri bulabildim donanım kimliği umarım dediğiniz umarım attığım fotodadır
Belki de farklı insanlardan farklı görüşler almak istemiştir arkadaş :)
Alternatif çözümler var mı bulmak istedim, "Ethernet kart alırsam da PCI Express X1 Gen 2.0 var. Yani 500 Mbps hız sağlıyor." yazmıştım en üstteki mesajda o durum da kafamı karıştırdı tam geçerli çözüm değilse 200 lira ödeme taraftarı değilim.

Dosya Ekleri

• kimlik.png
    kimlik.png
    10,6 KB · Görüntüleme: 170
Masaüstü kullanıyorum aygıt yöneticisinde Realtek PCI-e FE family Controller olarak geçiyor systeminfo Ipconfig her yerden baktım ama böyle yazıyor anakart hakkında bilgi veren siteden SS aldım sadece orada o modelleri bulabildim donanım kimliği umarım dediğiniz umarım attığım fotodadır.

Alternatif çözümler var mı bulmak istedim, "Ethernet kart alırsam da PCI Express X1 gen 2.0 var. Yani 500 Mbps hız sağlıyor." yazmıştım en üstteki mesajda o durum da kafamı karıştırdı tam geçerli çözüm değilse 200 lira ödeme taraftarı değilim.

Anakart nedir? Emin olmak istiyorum.

H61H2-MV 1.0 diye geçiyor.

Bu siteden işletim sistemini seçip sürücüyü indirin.
Sonra sürücü-sürücüyü güncelleştir deyip indirdiğiniz dosyayı seçin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı