100 Mbps ile kaç ping alınır?

Daha fazla  
Merhabalar Türk Telekom'dan 100 Mbps internet alacağım, CS:GO'da LoL'de kaç ping alırım? YouTube'da videolar gördüm. TurkNet'ten falan test yapmış, 72 ping çıkıyor. Bana fazla geldi, 50-60 olması gerekmiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar Türk Telekom'dan 100 Mbps internet alacağım, CS:GO'da LoL'de kaç ping alırım? YouTube'da videolar gördüm. TurkNet'ten falan test yapmış, 72 ping çıkıyor. Bana fazla geldi, 50-60 olması gerekmiyor mu?
İnternetin indirme hızı ile ping bağımsız ayrı şeylerdir.

Ping hızla alakalı değil. Ping senin sahadaki portunla, senin evindeki mesafe ve o portun sunucusuna olan mesafesi ve o sunucunun, oyunun sunucuya olan mesafesi ile alakalı.

Hocam internetin kaç Mbps olduğu ile değil de sunucu ile arasındaki uzaklık, bağlantı stabilliği vs. etki eder.

İster 8 Mbps ADSL olsun, istersen 1 Gbps FTTH olsun ping değeri olarak anlamlı fark görülmez. İSS'nin sizi nerelerden dolaştırıp hedef sunucuya ulaştırdığı ile alakalı bir durum. Türknet bu konuda epey iyidir. Deneyerek ve ölçerek gördüm.

CS oynamak için 4-5 Mbps bağlantı yeterli. Üstünün olması pinginizi düşürmüyor.

Hız artınca ping düşseydi inanın herkes alabileceği en yüksek paketi alırdı.

Pingin düşmesi için bağlantının FTTH veya FTTB altyapı olması lazım. ADSL ve VDSL'e kıyasla teknolojinin getirisinden 10ms civarı düşüyor.

Sonrasında o sunucuya ne kadar az POP noktasına uğrayarak ve kısa mesafede giderseniz düşük olur.

Mesela burada 30ms civarı Viyana ulaşabildim. Tabii bu TT kullanırken ve statik IP hizmetini verdikleri döneme ait. Örnek olsun diye atıyorum.
27ms.JPG

İnternet hızınız 10000 Mbps bile olsa pingi etkilemez. İkisi farklı şeylerdir.

Ping hız ile alakası yok oradaki suncuuya kac sn de varıp geri gelmesine bağlıdır oradaki sunucululara bir ISS seçerken oradaki ana merkezi hangisi size yakınsa o firimayı seciniz :) arkadaşımın 16 download ADSL pakete oyunda 12 ping 30 ping alıyor VDSL arkadaşım 40 80 arası dolaşıyor. Yani sizin ISS hangi yerlerden dolaştırması bağlı biraz karışık anlattım sanırım kusura bakmayınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı