Merhaba dostlar,
Notebook ile speedtest.net üzerinden şu testleri yaptım:
1-Ethernet Bağlantı (kablolu)
2-Normal Kablosuz Bağlantı (2.4 GHz) - Modem Yanında:
3-Normal Kablosuz Bağlantı (2.4 GHz) - Modem'e 8 adım mesafede (arada duvar var):
4-TP-LINK Archer T2U N Kablosuz Adaptör ile Bağlantı (5 GHz) - Modem Yanında:
5-TP-LINK Archer T2U N Kablosuz Adaptör ile Bağlantı (5 GHz) - Modem'e 8 adım mesafede (arada duvar var):
6-iPhone ile Bağlantı (5 GHz) - Modem Yanında:
7-iPhone ile Bağlantı (5 GHz) - Modem'e 8 adım mesafede (arada duvar var):
Sonuç:
-Servis sağlayıcıda sorun yok. 100 Mbps hız teslim ediyorlar.
-T2U adaptör modemin yanında ve arada duvar yok iken verilen hızı %60 oranında kullanabiliyor.
-Ama 8 metre mesafe ve arada bir duvar ile herhangi bir artı katkı sağlamıyor.
2.4 GHz bağlantı ile zaten hemen hemen aynı değerleri (30-40 Mbps) alabiliyoruz.
Bu durumda bu ürün işe yaramamış oluyor, iade edeceğim.
Soru:
İlk mesajımda da sorduğum TP-Link Archer T4E 300MBPS-867MBPS Dual-bant kablosuz-ac PCI-e kart bilgisayardaki erişimi iyileştirebilir mi?
Link:
TP-LINK ARCHER T4E 300MBPS-867MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AC PCI-E KART - Vatan Bilgisayar
Yoksa hiç istemediğimiz halde PC'ye 10-15 metre ethernet kablo mu çekmek zorundayız?
İlginiz için teşekkürler.
*** BULUNAN ÇÖZÜMLER ***
Çözüm-1 (PC için):
TP-LINK ARCHER T4E 300MBPS-867MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AC PCI-E KART aldık.
link:
TP-LINK ARCHER T4E 300MBPS-867MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AC PCI-E KART - Vatan Bilgisayar
50 Mbps'ye çıktı.
Modem kiriş arkasında kalıyordu, öne çıkardık.
PC 100 Mbps'yi gördü. PC için sorun çözüldü.
Çözüm-2 (Notebook için):
Şu linkten yararlanarak...
1-2 aydır 802.11ac wifi teknolojisine takmış durumdayım. Benim için kablosuz internet olmazsa olmaz, çünkü interneti 1. kattan yani benim daire
...şu ürünü almayı planlıyorum:
Intel Dual Band Wireless-ac 7260HMW WiFi+Bluetooth 4.0 PCIe Half Mini Wifi Card
(kargo ücretine bakmadım 184.50 TL diyor):
link:
Intel Dual Band Wireless-ac 7260HMW WiFi+Bluetooth 4.0 PCIe Half Mini Wifi Card
Aynı ürün n11'de kargo dahil 196 TL
link:
Intel Dual Band 7260hmw Wifi+bluetooth 4.0 Pcıe Half Mini - n11.com
Aynı ürün aliexpress'te kargo dahil 10.89 dolar (~65 TL, ama 30-40 gün sürebilir gelmesi, gelince 15 TL de gümrüğe sunma parası alıyorlar, eder 80 TL).
link:
US $10.78 32% OFF|New Dual Band Wireless Ac 7260 Intel 7260Hmw 7260Ac 2.4G/5Ghz 802.11Ac Mini Pci E 2X2 Wifi Card + Bluetooth 4.0 Wlan Adapter-in Network Cards from Computer & Office on AliExpress
(Önce Yazıcıoğlu'ndan bulmayı deneyeceğim, bulamazsam nereden alacağıma karar vereceğim.)
Not: Vatan PC notebook için şu usb adaptörü önerdi ama ben sıcak bakmadım (yukarıdaki çözümü uygulayacağım):
ZYXEL NWD-6605 300MBPS-867MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AC USB ADAPTÖR
Çözüm-3 (notebook wifi card ac'ye yükseltildikten sonra ve diğer odalar için):
Bunlara ilave olarak Dsmart servis (Turkcell Superonline'dan geldiler) repeater lazım demişti, marka model vermedi.
Vatan PC eğer notebook'ta ve diğer odalarda yeterli performans alamazsam şunu önerdi:
ASUS RP-AC51 300MBPS-433MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AC RANGE EXTENDER
(şimdilik bunu da düşünmüyorum.)
Özetle; hem PC hem de Notebook'taki sorunu PCI-E kartlarla çözmüş olacağız.