PCHunt
Hectopat
Daha fazla
Ben yaklaşık 1 senedir Türk Telekom Hipernet 50 Mbğs tarifesi kullanıcısıyım. 3-4 gün önce, internet hızımı 100 Mbps hızına çıkarmak için müşteri hizmetlerini aradım. Bana altyapımın maksimum 81 Mbps desteklediğini, 81 Mbps alacağımı söylediler. Ben bunu kabul ettim (Burada amacım BTK'nın açıkladığı karara göre AKK ye girdiğimde 16 Mbps değil de 24 Mbps hızına düşmekti). Geçen ay zaten AKK'ye yakalandığım için hızımı bugün AKK sıfırlandığında test etme imkanım oldu. 81 Mbps olarak gelmesi gereken hız, Speedtest sitesinde 45 Mbps civarı geliyor. Önceki paketimde bile 48 Mbps civarı alıyordum. Önceki paketimden bile düşük bir hız alıyorum şuan, fakat bir tuhaflık daha var. Hız testinden ilk önce 75 Mbps, sonra 45 Mbps alıyorum. Yani ilk 1 saniye 75 Mbps hızına çıkıp geri düşüyor. Bu hızı sabit almam lazım yani...
Sitede sorun olduğunu düşünüp Türk Telekom'un kendi hız testini denedim, sorun devam ediyor. Steam'den indirme yaptım, 4.5 Mb/s veya 5.0 Mb/s arasında gidip geliyor, Bilgisayarımda sorun olduğunu düşünüp DNS değiştirdim ve mobilden denedim yine aynı sonuç. Müşteri hizmetlerini aradığımda da bana herhangi bir sorun yok sizin bilgisayarınız ile alakalı bir durum bir de kablolu deneyin diyor
Ben zaten kablolu olarak deniyorum yani bu kadar ezbere bir servis yok..
Çok uzun bir yazı yazdım fakat bu sorunu yaşayan, tecrübe eden, daha önceden çözen biri tavsiyede bulunabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden
Sitede sorun olduğunu düşünüp Türk Telekom'un kendi hız testini denedim, sorun devam ediyor. Steam'den indirme yaptım, 4.5 Mb/s veya 5.0 Mb/s arasında gidip geliyor, Bilgisayarımda sorun olduğunu düşünüp DNS değiştirdim ve mobilden denedim yine aynı sonuç. Müşteri hizmetlerini aradığımda da bana herhangi bir sorun yok sizin bilgisayarınız ile alakalı bir durum bir de kablolu deneyin diyor
Çok uzun bir yazı yazdım fakat bu sorunu yaşayan, tecrübe eden, daha önceden çözen biri tavsiyede bulunabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden