100 Mbps internet neden 30 Mbps veriyor?

ysAim

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle bu işlerden çok anlamam. 100 MB internet bağlattım ancak Max 30 MB alabiliyorum. Modemim TP-Link VR300. TurkNet arayıp maksimum 30-35 verebiliriz diyorlar. 100 MB için ne yapmalıyım binaya ya da daireme herhangi bir şey mi bağlatmalıyım? VDSL kullandığımı söylüyorlar.

Bilgilerin doğruluğunu nereden teyit edebilirim internette her sitede böyle çıkıyor. VDSL altyapısı olduğu söyleniyor fakat neden alamıyorum? VDSL kablolarını yenilettirsem bir artış olur mu?
Hocam VDSL kabloları diye bir şey yok. Saha dolabına gelen fiberden binanıza kadar gelen bakır kabloya siz dokunamazsınız. Siz sadece binanızdaki ankastre ve daireye giden kabloları elleyebilirsiniz. Onları yenileyebilirsiniz ancak ciddi bir sorun yaratıyorsa veya çok eskiyse.

Bilgilerin doğruluğunu Türk Telekom'u arayarak teyit edebilirsiniz. Tavsiyem komşularınıza da sorun kaç Mbps kullanıyorsunuz diye. Ama en yakınınızda olanlara. 50-75 gibi hızlar duyarsanız konuşma esnasında bunları da aktarırsınız.

Bir komşum ile görüştüm o da 40 aldığınını söyledi. Ancak santrale çok yakın olduğum söyleniyor. 70-80MT. Anladığım kadarıyla bu durumda ekstra yapılacak bir şey yok. Eğer var ise bilgilendirebilir misiniz şöyle şöyle yapabilirsiniz diye sevinirim.

Hocam yakınlarda Türk Telekom Müdürlüğü varsa gidip konuşarak halledebilirsiniz. Saha dolabına bu kadar yakın olup 35Mbps aldığınızı söylerseniz el atarlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…