100 Mbps İnternet Wireless ile tam hız alınmıyor

PolluxVega

Hectopat
Merhaba benim sorunum şu, PC'yi alt kata taşıdım ancak modem 2. katta kaldı daha önce kabloyla bağlıydı. Şu anda elimde çok eskiden aldığım Everest EWN-686N model Wireless var bununla bağlanıyorum. Bu Wireless ile Full çekmesine rağmen 100 Mbps hızı alamıyorum ya da en azından yarısını alamıyorum çoğunlukla 5 Mbps bazen 10 alıyorum. Ping konusunda sıkıntı yok 8 çıkıyor genelde. Modemin modeli CBW 383ZN. Benim bu hızın en azından yarısı ya da tamamını almak için ne yapmam gerekiyor? Modem mi değişmeli, Wireless mı yoksa ikisi de mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Modem kötü bir modem, Wireless aygıtınız fena gözükmüyor sorunun ondan olduğunu düşünmüyorum. Fakat hem modemi hem de Wireless'i değiştirseniz de sorunu çözebiliceğinizi düşünmüyorum. Wi-Fi bağlantısı yaparken günümüz teknolojisinde 2.4GHz ve 5GHz kullanıyoruz. 2.4GHz uzun menzilli, büyük dalgalı ve zayıf bir bağlantı. Cisimlerin ve duvarların içinden iyi geçebiliyor. Buna karşın çok kolay parazitleniyor ve hızda %50-%90 arası kayıp yaşatıyor. Pinginizin o kadar düşük çıkması da ilginç, biraz daha yüksek çıkar diye düşünmüştüm. 5GHz ise menzili çok kısa, fakat çok hızlı hatta neredeyse kabloyla aynı bir bağlantı tipi. Kolay kolay parazitlenmez çünkü sinyal yoğun ve küçük dalga boylu. Sizin bu mesafeden 5GHz kullanma ihtimaliniz yok. Sinyaller uzakta olması yanı sıra duvarlardan geçemeyebilir. Zaten modeminiz de desteklemiyor sanırım, internette insanlar açamadıklarını söylüyor. Modeminiz desteklese bile Wireless aygıtınız kesin 5GHz desteklemiyor. Olabilecek en iyi çözüm en ucuzundan bir router alın, tahminen 150-200 liraya işin içinden çıkarsınız. Bir de CAT 5 kablo alın uzatın oradan 20-30 metrelik o da 40 lira gelir. Üst interneti alttaki routere taşırsınız. Sonra o routerden de yine kabloyla alt kattaki işlerinizi görürsünüz. Aksi takdirde iyi bir modem alayım derseniz 5GHz destekli iyi modemler en az 550'den başlar.

Teşekkür ederim öncelikle,

Pingi belirtme sebebim de buydu zaten düşük olması tuhaftı, Wireless ayarlarıyla alakalı bir şey olabileceğini düşündüm çünkü ilk taktığımda hiç bir modemi görmüyordu ayarlardan biraz kurcaladım kanal aralığını 1-13 yapınca modemi görmeye başladı hız da bununla ilgili olabilir diye düşündüm. Evde Router var bir deneyeceğim. Modemi yenilemeyi düşünüyordum zaten biraz araştırdım herkes Keenetic Extra DSL modemi öneriyor daha uygun fiyatlı bir ürün var mı peki önerebileceğiniz.

Ben de onu önerirdim zaten. Güzel modem günümüz itibarıyle alabilirsiniz. Omni modeline bakabilirsiniz, neredeyse aynısı bir kaç ufak fark ve 5GHz desteği eksik ve ciddi bir fiyat farkı var.

Router şimdilik işe yaradı teşekkür ederim 40 50 bazen 75 alıyorum. Peki bu önerdiğiniz modemler 3 katlı evin her yerine dağıtabilir mi telefonlar rahat bağlanır mı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı