Levent ÜNSAL
Femtopat
Daha fazla
Herkese merhaba. İnternet hızım 100 MB sözleşmede fakat bazı dengesizlikler var. Kaynağın ne olduğunu belirleyemiyorum. Öncelikle evle Telekom'un dolabı arasındaki mesafe maksimum 100-120 metre civarında. Eve giren kabloda da herhangi bir ek yok. Dışarıdan giren kabloya direkt RJ11 çakıp modeme girdim. Buraya kadar okeyiz. İlk başlarda 80-87MB hızlar alabilirken bir iki aydır 40-45MB arası hız alabiliyorum testlerde. Steam üzerinden oyun indirirken de 70-80 MB hızları görebiliyorum ya da IDM tarzı uygulamalarla download yaparsam 90 MB'lere kadar görebiliyorum. Bufferbload testlerinde de 70-80 MB arası hız alıyorum. Ama normal Ookla'ya da herhangi bir hız test sayfasında ya da tarayıcı üzerinden indirmelerde 40-45MB hızı geçmiyor internet. 10 günlük çalışmada modem xDSL istatistiklerinde çok fazla CRC hatası basmış. Ancak bu istatistikler hakkında çok bilgim yok. İnterneti bağlamaya gelen ekip 100 MB hıza kadar alabilirsiniz demişti ben de öyle yaptım. Hattım bu hızları kaldırmıyor mu acaba? 10 günlük değerleri ve modemi kapat aç sonrası verileri paylaşıyorum aynı zamanda hız testi ve bufferbload testi verilerini de ekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.