100 Mbps paket ile kablosuzda 20 Mbps normal mi?

Barisdkmn

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400f
Rx 6600
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 100 Mbps VDSL paket kullanıyorum, kabloluda herhangi bir sıkıntı yok genelde 80 üstü fakat kablosuzda ortalama 20Mbps hız alıyorum. Modemin dibinde olmama rağmen bu kadar düşük hız almam normal midir? Değilse ne yapmalıyım? Modem ZyXEL VMG3312-B10B.

Dosya Ekleri

• IMG_20230104_220733.jpg
    IMG_20230104_220733.jpg
    63,7 KB · Görüntüleme: 133
Arkadaşlar 100 Mbps VDSL paket kullanıyorum, kabloluda herhangi bir sıkıntı yok genelde 80 üstü fakat kablosuzda ortalama 20Mbps hız alıyorum. Modemin dibinde olmama rağmen bu kadar düşük hız almam normal midir? Değilse ne yapmalıyım? Modem ZyXEL VMG3312-B10B.
Benim 1000 mbps internetim var kablosuzda 200-250 oluyor en fazla .

5GHz olan bir modeme geçerseniz veya Router alıp Bridge yaparsanız hızınız artar. Ayrıca bilgisayarda bufferbloat test sonuçlarını burada paylaşın.

Şu an bilgisayara erişimim yok maalesef. Router olarak ugun fiyatlı bir öneriniz var mı? 5 ay sonra Keenetic Hero DSL almayı düşünüyorum fakat o zamana kadar bir çözüm bulabilmeyi umuyorum.

Modem arayüzünden bir bakın bence. 5GHz falan varsa açın ve kısıtlama varsa hız için onu kapatın.

Maalesef 5GHz özelliği yok, kısıtlama tam olarak nerede bulunuyor?

Kullandığınız kanal dolu ise hız yavaşlaması olabilir veya kanal aramasını otomatik yapmışsanız hızınızı düşürebilir. Modem ayarlarından ağınızı en az trafik seviyesine sahip kanala ayarlayın.

Normal. Kablo takarsan 100 alırsın.

Telefona kabloyla bağlamanın bir yolu var mı hocam? Modemde USB portu var fakat dosya aktarımı için sanırım.

Kullandığınız kanal dolu ise hız yavaşlaması olabilir veya kanal aramasını otomatik yapmışsanız hızınızı düşürebilir.

Kanal araması otomatikte hocam, hangisini seçmeliyim? Yoksa tek tek hepsini deneyip en yüksek hız aldığımda mı bırakmalıyım?

Şu an bilgisayara erişimim yok maalesef. Router olarak ugun fiyatlı bir öneriniz var mı? 5 ay sonra Keenetic Hero DSL almayı düşünüyorum fakat o zamana kadar bir çözüm bulabilmeyi umuyorum.

Maalesef 5GHz özelliği yok, kısıtlama tam olarak nerede bulunuyor?
Uygun fiyatlı Mi'nin routerları var. Ama çok oyun oynuyorsanız OpenWRT destekli alın ki SQM açabileseniz. Böylece oyunlarda packet loss kaybı fark edilir derecede düşer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı