Çözüm %100 SSD Kullanımı ve Takılma

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
@fozbek

Interface CRC error count hatasını 27 kere almışşsınız. Yani bellek kontrolcüsü ve SATA sürücüsü arasında veri aktarımında paket bozulmaları meydana gelmiş. HDD Sentiniel ile ekran görüntüsü alırsanız daha detaylı bilgi verebilirim. HD Tune PRO ile sistem boştayken benchmark yapıp ekran görüntüsü alır mısınız ? Benchmark raporu her şeyi ele verebilir.

Sistemime başka bir SSD taktım ve yaklaşık 30 dakikadır sorun yaşamadım. Bu şekilde eski SSD'min bozuk olduğunu anlamış oldum. Test yapmak için bile takmak istemiyorum bu diski.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
HD Tune PRO benchmark testi tüm olayı zaten ele verecekti. Geçmiş olsun :)

Selam, bugün toplamış olduğum sistemde takılma sorunu yaşıyorum. Takılma komple donma gibi değil. SSD 100% kullanıma çıkıyor ve yaklaşık 10-20 saniye boyunca aynı kullanım oranıyla devam ediyor ve daha sonra sistem kendisine geliyor. Bu sırada SSD'yi komple çıkartmışım gibi davranıyor, yeni uygulama v.s açamıyorum. Bu takılmanın ne kadar süre aralıkla olacağı belli olmuyor. İşletim sistemi yeni kuruldu. İşletim sistemim Windows 10. Bu SSD'yi önceki sistemimde sorunsuz şekilde kullanıyordum. Sistemde geçici olarak eski bir ekran kartı takılı, bu ekran kartını ve SSD'yi önceki sistemimden söktüm ve sorunsuz çalışıyorlardı. Önceki sistem epey eski, i5 650 işlemcisi var.

Ekleme: Görev yöneticisinde SSD'yi kullanan uygulama gözükmüyor sorun sırasında.

• Ryzen 5 1600
  • 8GB 2666Mhz RAM
  • MSI B350M Mortar Arctic
  • HD 4670
  • TEAM L5 240GB SSD
  • 2 TB WD Black
  • 1.5 TB WD Green
Eki Görüntüle 231368
Dostum şimdi SSD değişimi ile bu problemi aşabildin mi kesin olarak? Aynı sorunu bir arkadaşımla yaşıyoruz. Ryzen'a geçtik ve aralıklı donmalar oluyor. Firefox olabiliyor veya oyunlarda donabiliyor. Bu sorunu kesin olarak SSD değişimi ile mi çözdün senden cevap bekliyorum kardeşim. Çünkü problemimiz seninkisiyle tamamen aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Lyrazed SSD değişterek büyük ölçüde çözdüm sorunu fakat ara ara takılma sorunu yaşamaya devam ediyorum. Aralığı bazen 3-4 saat bazen 3-4 gün olabiliyor.
Problemin SSD kaynaklı değilde Windows 10 kaynaklı olduğunu düşünüyorum ben. Bu akşam farklı bir SSD ile denemeler yapacağım. Düzelmez ise farklı Windows 10'lar ve Windows 8.1 ile de deneyeceğim. RAM'leri memtest den geçireceğim bu sorunu çözeceğim.

Windows'taki hızlı getirme ve Windows search hizmetlerini kapatmak dışında Superfetch ayarlarına kadar yapmadığım şey kalmadı. SSD kablosu değiştirdim portları değiştirdim. 1 haftadır internetin altını üstüne getirdim.

Evet dün birçok farklı testler yaptım. Sistemimi de yazayım.

• Amd r7 1700
  • Asus Crosshair vi hero
  • g-skill flarex 8gbx2 ram
  • zotac gtx 1070

Elimde stabil çalışmayan PNY 240 GB'lık bir SSD mevcuttu. Bir tane de sandisk 120 GB SSD ve laptop bulunmaktaydı. Windows 10'da firefox ve oyunlarda SSD rastgele bir şekilde 100%'e çıkıyor ve o sıradaki açık olan bazı programlarda donmalara sebebiyet veriyordu.

Dün 240'lık PNY'yi laptopa taktım. 120'liği PC'ye taktım. 240'lığı laptopda formatlayıp PC'ye taktım ve tekrar donmalar yaşadım. Uzun lafın kısası bu PNY olan elimdeki SSD sanırım anakartla bir uyumsuzluk yaşıyor. Tüm güncel AHCI driverları, AMD Ryzen chipset driverları denememe rağmen SSD'yi çalıştıramadım.

Sonuç olarak bir süreliğine 120 GB'lık SSD ile devam edip ileride M.2 Samsung evo 960ın 500GB'lık versiyonuna geçiş yapacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı