100 TL - 250 TL Acer Nitro AN515-51 için notebook soğutucu

Relaxingle

Megapat
Selam dostlar, Acer'in "Nitro" serisinin "AN515-51" model laptopunu kullanıyorum ve bazen laptop aşırı ısınıyor, şuan kullanmış olduğum soğutucu da iş görmüyor. Sizler böyle bir laptop için hangi soğutucuyu almamı önerirsiniz? Bütçe olarak 100 TL ile 250 TL arasında kaliteli ve iyi soğutan bir soğutucu arıyorum (15.6 ekran laptop için).Yardımcı olursanız sevinirim.

Soğutucu İçin bişey diyemem ama bende Acer Nitro'nun aynı model bilgisayarını kullanıyorum.Bende çok ısınma sıkıntısı çekiyodum. Yani yaklaşık oyunlarda 98, 97 dereceye kadar çıkıyordu. Çözümü ise Turbo Boost teknolijisini kapatarak buldum. Sana da tavsiye ederim. Eğer görev yöneticisinden performans kısmından işlemci hızına bakarsan hep temel hızın üzerinde geziyor. Bu Turbo Boost'u kapatarak bunu engelliyosun ve işlemci hızın sabitleniyor. Bunun sayesinde işlemci sıcaklığım 97, 96 derecelerden 70, 80'e kadar düştü.

Yanlış hatırlamıyorsam o serinin kronik sorunu olan ısınma olayı termal macun değişimi ile tamamen çözülüyordu.
Yani benim Dediğim şey yazılımsal olarak bilgisayar performansını kısıtlayarak ısınmayı azaltmaya çalışmak. Evet cidden stok termal macunları berbat ben termal macunu değiştirirken bakmıştım bildiğiniz ortada termal macun diye bişey kalmamış. Bide bunu 1. ayın sonunda yapmıştım. Ona rağmen böyle.

Arkadas demis turbo modunu kapaman cok yararli olur, biraz daha kurcalamak istersen throttlestop ile voltaj dusur ama cok iyi arastir onden. Sogutucuya gelince hava girislerine uycak sekilde bir sogutucu al ve alüminyum olsun otekiler isinip sicak hava üflüyor gereksiz yere. Ikinci elde alabilirsin ben ikinci el zalman nc2000 i 2 sene once 90tl ye almistim hala kullaniyorum. Nc1000 ler 350 400tl civari.Sifir fiyatlari biraz ucuk.

Soğutucu İçin bişey diyemem ama bende Acer Nitro'nun aynı model bilgisayarını kullanıyorum.Bende çok ısınma sıkıntısı çekiyodum. Yani yaklaşık oyunlarda 98, 97 dereceye kadar çıkıyordu. Çözümü ise Turbo Boost teknolijisini kapatarak buldum. Sana da tavsiye ederim. Eğer görev yöneticisinden performans kısmından işlemci hızına bakarsan hep temel hızın üzerinde geziyor. Bu Turbo Boost'u kapatarak bunu engelliyosun ve işlemci hızın sabitleniyor. Bunun sayesinde işlemci sıcaklığım 97, 96 derecelerden 70, 80'e kadar düştü.
Dostum acaba Turbo Boost'u nasıl kapatabilirim ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı