100 TL Güç Kaynağı Tavsiyesi

Arif Doğan

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 100-120 TL arası bir güç kaynağı arıyorum EVGA gtx 750ti ftw için. Kafamda bir iki tane var ama daha iyi tavsiyeler olabilir. Benim kafamda Aerocool vx400 ve Nagas AO400 var. Aerocool iyi kaliteli 80+ yok kabloları kılıflı değil (kasamda güç kaynağı üstte duruyor ve güzel dursun istiyorum), Nagas'a gelirsek bence iyi fakat sosyalde pek sevilmeyen ve 80+ sertifikasının çakma olduğunu söyleyenler var açıkçası. Bu arada bütçem bu kadardır, arttıramam bu fiyat aralığında tavsiyeler verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 100-120 TL arası bir güç kaynağı arıyorum EVGA gtx 750ti ftw için. Kafamda bir iki tane var ama daha iyi tavsiyeler olabilir. Benim kafamda Aerocool vx400 ve Nagas AO400 var. Aerocool iyi kaliteli 80+ yok kabloları kılıflı değil (kasamda güç kaynağı üstte duruyor ve güzel dursun istiyorum), Nagas'a gelirsek bence iyi fakat sosyalde pek sevilmeyen ve 80+ sertifikasının çakma olduğunu söyleyenler var açıkçası. Bu arada bütçem bu kadardır, arttıramam bu fiyat aralığında tavsiyeler verirseniz sevinirim.

Arttırmazsanız PSU yetersiz kalıp sistemde kalıcı sorunlar yapabilir. 20 TL daha ver Almadan önce en ucuz Zalman ZM500-LE Power Supply / Güç Kaynağı fiyatını anında bulun. Tüm fiyatlar, özellikler ve yorumlar. Akakçe karşılaştırmalı alışveriş platformu al kardeşim. Risk alırsan hem diğer parçaların bozulabilir, hem de PSU yangın çıkartabilir.

Dostum senin bahsettiğin güç kaynakları ''no name'' olan güç kaynakları, bakkallarda satılan, 10 20 tl olan güç kaynaklarıdır, benim bahsettiklerim Corsair, Cooler Master kadar olmasa da kaliteli markalardır.

Arkadaşım ben tavsiye ettiklerine değil, ''yangın çıkartabilir'' dediği güç kaynaklarından bahsediyorum, Zalman'ın kaliteli biliyorum.

Herkesin bütçesi elbette kendine, gayet anlaşılabilir bir durum. Ancak size naçizane tavsiyem, lütfen güç kaynağı alırken mumkun olduğu kadar fazla bütçe ayırmaya çalışın. Güç kaynağı'na verilen her extra lira, sisteminizin ömrünü uzatır. "Yüksek Güç Koruması" / "Yüksek Akım Koruması" / "KısaDevreKoruması" gibi özellikler de şarttır. Karşılıklı sohbet havasında yazıyorum ; lütfen elinizden geldiği kadar bütçenizi arttırmaya bakın (ülkemiz şartları zor, sizi anlıyorum, orası ayrı)... 100 TL-150 TL ile alacağınız güç kaynağı , uzun vadede hiç ekonomik olmayacaktır. Şu an kullandığım güç kaynağını alalı neredeyse 10 sene oldu ; sorunsuz çalışıyor (o model artık kolay bulunmuyor, Gigabyte'tı markası ; zamanında yaklaşık $140 vermiştim, iyi paraydı, şimdi "iyi ki vermişim" diyorum). Güç kaynağı hayat kurtarır, elektrik faturasından tasarruf ettirir, sistem bileşenlerinin ömrünü uzatır, güvenlik sağlar, ekonomiktir. Sizin istediğinz fiyat aralığında ise (şayet bu aralıkta kalmaya mecbursanız) lütfen kendini ispatlamış bir marka alın ; Everest & Frisby gibi markalardan da uzak durun.

Haklı olabilirsiniz fakat benim sistemim için o kadar pahalı alamam, Everest Frisby zaten düşünmüyorum daha çok Arecool ya da Thermaltake, büyük ihtimalle de Thermaltake alırım 75 TL civarı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı