100 watt işlemci ile 100 watt ısıtıcı aynı ısı enerjisini mi üretir?

Hocam neden söylemiyoruz? Isıyı homojen bir şekilde dağıtabilirsek aynı ısı.

Hocam işlemciye sürekli matematik işlemi yaptırırsanız ısıtıcıyla aynı olaya denk geliyor.
Ürettikleri ısı, kullanılan elementlerle orantılı bence. Isıtıcıda krom-nikel kullanılır mesela. Aynı enerji ile aynı ısıyı yaymaları için benzer elementler gerekmez mi?

Hocam şimdi şöyle: Isıtıcının amacı ısıtmak. Çektiği gücün neredeyse hepsini ısıya dönüştürüyor. Fakat işlemci kendisi de kullandığı için sadece bir miktarı ısı olur diye düşünüyorum. Tam emin olmamakla birlikte.

Ürettikleri ısı, kullanılan elementlerle orantılı bence. Isıtıcıda krom-nikel kullanılır mesela. Aynı enerji ile aynı ısıyı yaymaları için benzer elementler gerekmez mi?
Hocam ısıyı yaymak için zaten fanları kullanıyoruz Sadece işlemciler ısıtıcılara göre güçsüzler. Bu sorunuda daha fazla işlemci kullanarak çözdük. Yani gerekmez.
Hocam enerjinin korunumu yasası. Elektrik ısıya dönüşmeye çalışıyor. Elektriğin izlediği yola göre de biz matematik işlemi yaptırıyoruz. Isıtıcının tek yolu var.

Hmm. Aslında mantıklı. Isı veya enerji veya elektrik artık neyse işlemcinin içinde kaybolacak değil ya
Ama günlük kullanımda ayaklı ufo mu daha iyi ısı yayar yoksa kasa mı? Tabii ki de ufo.

Hmm. Aslında mantıklı. Isı veya enerji veya elektrik artık neyse işlemcinin içinde kaybolacak değil ya
Ama günlük kullanımda ayaklı ufo mu daha iyi ısı yayar yoksa kasa mı? Tabii ki de ufo.
Ufo yaklaşık 5000 watt güç çekiyor benim işlemcim ise tam yükte 65watt Yani 5000/65=76 tane işlemciyle ufonun ürettiği ısıyı aynı elektrikle üretip üstüne pi sayısını hesaplayabilirisin.

Ufo yaklaşık 5000 watt güç çekiyor benim işlemcim ise tam yükte 65watt yani 5000/65=76 tane işlemciyle ufonun ürettiği ısıyı aynı elektrikle üretip üstüne Pi sayısını hesaplayabilirisin.

Hocam demek istediğim aynı watt ta ufo ve işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…