1000-1200 TL Gamepad Önerisi

Xbox Series X'te kullanılan kol ile, linkte attığınız kol aynı mı hocam @temmuzz? 9. nesil en son üretilen nesil mi?

9. nesil sorun üretim evet ve seris X ile gelenle aynı.

@217099 Ergonomi olarak ikisi de çok rahat, birinden ötekine geçince bir sıkıntı olmuyor. İki kol da güzel keyifle oynatır.Xbox kolu daha dayanıklı diye önerdim. Yoksa hangisini uygun fiyata bulursanız onu alın. Dualsense'in dahili pili avantaj, Xbox için bir de şarj edilebilir pil ve şarj aleti gereksinimi oluyor. Attığım link Series X'te kullanılan kontrolcü, üzerindeki üç minik taştan farkını anlayabilirsiniz.

@217099 Ergonomi olarak ikisi de çok rahat, birinden ötekine geçince bir sıkıntı olmuyor. İki kol da güzel keyifle oynatır.Xbox kolu daha dayanıklı diye önerdim. Yoksa hangisini uygun fiyata bulursanız onu alın. Dualsense'in dahili pili avantaj, Xbox için bir de şarj edilebilir pil ve şarj aleti gereksinimi oluyor. Attığım link Series X'te kullanılan kontrolcü, üzerindeki üç minik taştan farkını anlayabilirsiniz.
Tamamdır çok teşekkür ederim. İnceleyeceğim.

Dahili pili bence bir avantaj değil dezavantaj bence. Xboxta dediğiniz gibi ek pil ve şarj aleti gerekiyor fakat deneyimimi şöyle anlatayım 2 çift şarj edilebilir pilim var. Dualsense bataryası 1560 mah. Benim pillerimin bir çifti 2x2500 mah ile toplam 5000mah. 6 saat aralıksız oynasam gene bitmiyor, bitince direkt pilleri değiştiriyorum ve oynamaya istersem devam ediyorum. Ps4 kullanırken şarj bittiğinde ya beklemem ya da bağlamam gerekiyordu bundan kurtulmak güzel bir his.

Dahili pili bence bir avantaj değil dezavantaj bence. Xboxta dediğiniz gibi ek pil ve şarj aleti gerekiyor fakat deneyimimi şöyle anlatayım 2 çift şarj edilebilir pilim var. Dualsense bataryası 1560 mah. Benim pillerimin bir çifti 2x2500 mah ile toplam 5000mah. 6 saat aralıksız oynasam gene bitmiyor, bitince direkt pilleri değiştiriyorum ve oynamaya istersem devam ediyorum. Ps4 kullanırken şarj bittiğinde ya beklemem ya da bağlamam gerekiyordu bundan kurtulmak güzel bir his.
Çift kontrolcü şart 😀

Çift kontrolcü şart 😀
Arkadaşlar dahili pil olayını anlayamadım. Dualsense'in şarjı bitti diyelim. Pili mi şarj ediyoruz Dualsense'i mi? Herhangi birisinin şarjı bitince Dualsense'i kablolu olarak kullanmaya devam edebiliyor muyuz? Ayrıca bahsettiğiniz piller nasıl piller? Bildiğimiz normal piller değil mi? Daha önce Dualsense kullanma fırsatım oldu ama pil olayını tam olarak kavrayamadım. Yoksa piller kolların kendi özel pili mi?

Çift kontrolcü de mantıklı geldi şimdi açıkçası :) . Belki bir kol alıp 1 ay sonra falan diğerini alırım.

Arkadaşlar dahili pil olayını anlayamadım. Dualsense'in şarjı bitti diyelim. Pili mi şarj ediyoruz Dualsense'i mi? Herhangi birisinin şarjı bitince Dualsense'i kablolu olarak kullanmaya devam edebiliyor muyuz? Ayrıca bahsettiğiniz piller nasıl piller? Bildiğimiz normal piller değil mi? Daha önce Dualsense kullanma fırsatım oldu ama pil olayını tam olarak kavrayamadım. Yoksa piller kolların kendi özel pili mi?

Çift kontrolcü de mantıklı geldi şimdi açıkçası :) . Belki bir kol alıp 1 ay sonra falan diğerini alırım.
İçinde batarya var. Ya başka mola geçeceksiniz, ya kabloyu bağlayıp oynayacaksınız ya da oynamayı bırakıp şarja koyacaksınız.
Kişisel düşüncem: Xbox koluna geçtikten sonra joystickleri yan yana olan kolları kullanamıyorum. Xbox kolunun kullanımı çok daha rahat.

İçinde batarya var. Ya başka mola geçeceksiniz, ya kabloyu bağlayıp oynayacaksınız ya da oynamayı bırakıp şarja koyacaksınız.
Kişisel düşüncem: Xbox koluna geçtikten sonra joystickleri yan yana olan kolları kullanamıyorum. Xbox kolunun kullanımı çok daha rahat.
Hmm anladım laptop gibi yani direkt. Teşekkür ederim.
İlk deneyimimi Xbox kolu ile başlatacağım sanırım ya. Sonra da Dualsense alırız artık.

Yaklaşık 5 ay önce bende bilgisayarım için gamepad araştırıyordum. Daha öncesinde kısa süre PS4 Pro sahibiydim ve bilgisayar daha ergonomik diye satmıştım. Gamepad araştırmaları yaparken dualsense alışagelmiş iken xbox gamepad biraz garip geliyordu. Araştırmalar sonrası dualsense için halen uygulama gerekiyor ve bahsettiğiniz adaptif trigger özelliği için hem oyun desteği hem de steam gibi portallar üzerinde olması gerektiği şeklinde biliyorum. Yani halen sony gamepad kullanması bilgisayar tarafında zahmetli. Bundan dolayı Xbox tarafına yöneldim ve 800₺ 2. el şeklinde neredeyse sıfır (aldığım arkadaş biraz kullanmaya çalışmış beceremeyince rafa kaldırmış) 1.5 sene daha garantisi olan 9. Nesil Xbox gamepad aldım. O kadar rahat ki kullanımı. Hiçbir uygulamaya gerek yok tak kullan. Xbox tarafında pil ile uzaktan, pili çıkartıp kabloyla da kullanabilirsiniz. Dualsense için kendi içerisinde batarya var ve şarjı bittiğinde ya kabloyla devam edeceksiniz ya da oyuna mola verip şarja takacaksınız. Xbox kullanırken ben kabloyla kullanıyorum çünkü masaüstü bilgisayarım ve 2 metrelik bir USB Type-C kablosu var ve gamepad de batarya olmadığından çok hafif ve kullanması aşırı keyifli. Ergonomi olarak benim gibi parmağı büyük birisiyseniz kesinlikle Xbox öneririm şünkü Dualsense ve Dualshock joystickleri parmakları yoruyor. Xbox tarafında bu sorunu yaşamadım. Dualsense güzel tarafı Adaptif Trigger muhabbeti. O da her oyunda olmadığından ve bilgisayarda destek olayı çok başarılı olmadığından şuan için gerekli değil zaten. Xbox 9. Nesil olanı kumanda üzerinde logonun bulunduğu yer dümdüz fakat 8. Nesil olanı logo tarafı şeffaf ve kat var gibi ordan anlayabilirsiniz.

Genel itibariyle tüm yorumları okuyarak yazdım. Benim gibi yeni tecrübe eden birisi için kesinlikle bilgisayar için Xbox diyorum.

Kablo takılı oynarken kol şarj oluyor aynı zamanda, Dualsense'in de PC desteği geldi, sorunsuz çalışır. İki kol da ergonomik ve güzel. Hangisinin fiyatını uygun bulursanız, alın. Ufak handikaplar sıkıntı yaratmaz. Çift kol şart derken biri Xbox kolu öteki Dual Sense değil de ikisi aynı olan kol iyidir. Birinden diğerine geçiverirsiniz. Tabi biraz külfetli ama bu kollar 20 küsur yıldır her nesil konsolda geliştirile geliştirile gayet stabil ve konserve ürünler haline geldiler. Benim tavsiyem ucuz bulduğunu al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı