1000-1200 TL Gamepad Önerisi

Yaklaşık 5 ay önce bende bilgisayarım için gamepad araştırıyordum. Daha öncesinde kısa süre PS4 Pro sahibiydim ve bilgisayar daha ergonomik diye satmıştım. Gamepad araştırmaları yaparken dualsense alışagelmiş iken xbox gamepad biraz garip geliyordu. Araştırmalar sonrası dualsense için halen uygulama gerekiyor ve bahsettiğiniz adaptif trigger özelliği için hem oyun desteği hem de steam gibi portallar üzerinde olması gerektiği şeklinde biliyorum. Yani halen sony gamepad kullanması bilgisayar tarafında zahmetli. Bundan dolayı Xbox tarafına yöneldim ve 800₺ 2. el şeklinde neredeyse sıfır (aldığım arkadaş biraz kullanmaya çalışmış beceremeyince rafa kaldırmış) 1.5 sene daha garantisi olan 9. Nesil Xbox gamepad aldım. O kadar rahat ki kullanımı. Hiçbir uygulamaya gerek yok tak kullan. Xbox tarafında pil ile uzaktan, pili çıkartıp kabloyla da kullanabilirsiniz. Dualsense için kendi içerisinde batarya var ve şarjı bittiğinde ya kabloyla devam edeceksiniz ya da oyuna mola verip şarja takacaksınız. Xbox kullanırken ben kabloyla kullanıyorum çünkü masaüstü bilgisayarım ve 2 metrelik bir USB Type-C kablosu var ve gamepad de batarya olmadığından çok hafif ve kullanması aşırı keyifli. Ergonomi olarak benim gibi parmağı büyük birisiyseniz kesinlikle Xbox öneririm şünkü Dualsense ve Dualshock joystickleri parmakları yoruyor. Xbox tarafında bu sorunu yaşamadım. Dualsense güzel tarafı Adaptif Trigger muhabbeti. O da her oyunda olmadığından ve bilgisayarda destek olayı çok başarılı olmadığından şuan için gerekli değil zaten. Xbox 9. Nesil olanı kumanda üzerinde logonun bulunduğu yer dümdüz fakat 8. Nesil olanı logo tarafı şeffaf ve kat var gibi ordan anlayabilirsiniz.

Genel itibariyle tüm yorumları okuyarak yazdım. Benim gibi yeni tecrübe eden birisi için kesinlikle bilgisayar için Xbox diyorum.
Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için.
Xbox kolu alacağım gibi duruyor. Şimdi birkaç sorum var.
Siz direkt 800 TL vermişsiniz ama şu an 1600-1700 TL arası. Dualsense ile arasında kabaca 100 TL fark var. Bu açıdan düşünürsek, Dualsense'in de daha yeni ve ileride bu entegrasyon sorunlarının çözüleceğini de varsayarsak, hatta bunun emülator programları ile direkt çözülen bir sorun olduğunu da düşünürsek yine Xbox kolu tercih etmek mantıklı olur mu? Xbox kolu çok daha rahat, artık emin oldum ancak daha yeni bir teknoloji karşısında tercih edilir mi diye ikileme düşüyorum hep. Adaptive triggers ve bölgesel titreşim sanırım sadece kablolu kullanırken çalışıyor. Bir de tabii oyun destekliyorsa.

Xbox kolunu alırsam yanına şarj kiti de almam gerekiyor değil mi?
Böyle bir şey alsam yeter mi?

Ayrıca yeniden şarj edilebilir pil mi almam lazım, yoksa yukarıda attığım zaten o işlevi mi görüyor? Yukarıda attığım pilin şarjı bitince, şarj olması için kite geri taktık diyelim. Sonra başka bir pil takıp kullanmaya devam edebiliyorum yani değil mi?
Başka bir pilden kastım bu tür piller. Böyle bir kullanım sağlıyor Xbox, değil mi?

Kablo takılı oynarken kol şarj oluyor aynı zamanda, Dualsense'in de PC desteği geldi, sorunsuz çalışır. İki kol da ergonomik ve güzel. Hangisinin fiyatını uygun bulursanız, alın. Ufak handikaplar sıkıntı yaratmaz. Çift kol şart derken biri Xbox kolu öteki Dual Sense değil de ikisi aynı olan kol iyidir. Birinden diğerine geçiverirsiniz. Tabi biraz külfetli ama bu kollar 20 küsur yıldır her nesil konsolda geliştirile geliştirile gayet stabil ve konserve ürünler haline geldiler. Benim tavsiyem ucuz bulduğunu al.
Teşekkürler, PC desteği geldi ancak bazı oyunlarda Playstation'dan tanıdığımız üçgen, kare, yuvarlak, çarpı simgeleri değil de Xbox one simgeleri görünüyor sanırım. X, Y falan. Bu biraz sıkıntı ama ek programlar yükleyip çözebiliyoruz sanırım. Bir de üzerindeki RGB'nin de rengi falan değişebiliyor programla. Yazılımı ile kullanınca pek bir sorun kalmıyor açıkçası, sadece geriye kolun sağlamlığı ve batarya ömrü kalıyor.

Ben kit önermiyorum kendi kullandığım şeyi atacağım şimdi size.

Bu pillerin tanesi 2500mah yani sana 5000mah'lik enerji verecek, çok uzun süre gidiyorlar.

Şarj aleti, bunun yanında sana bir çift 1300mah şarj edilebilir pil gelecek yani toplam 2600mah. Bu gene ps kolundan uzun gidiyor o 1500mah falandı yazmıştım önceki sayfada. Bir çift bitince direkt diğer pilleri takıyorum ve diğerini şarja koyuyorum.

Makine ile bir de bir çift aaa pil gelecek onu da artık televizyon kumandası a falan takarsın 🤷🏻.

Bu pakette 2 çift 1300mah pil geliyor bunu da alabilirsin. 2 çift pilin olacak 2600mah olanı bitirene kadar diğeri şarj olur zaten. 2500mah'lık çift aralıksız 10 saat falan götürüyordur herhalde bu da seni 5 saat oynatır o sırada diğerini şarj edersin. Fark 50tl tabi sen bilirsin.

Son düzenleme:
Hangi oyunlarda Xbox simgeleri çıkıyormuş, Steam içerisinde ayrı ayrı iki alan var çünkü PS yapılandırması ve Xbox yapılandırması olarak.

GP Recyko + şarj edilebilir piller güzel. Duracell ya da GP marka şarj cihazı da iş görür.

@217099 Vatandaki kit şarj cihazı gerektirmiyor, diğer 3. parti bataryalar şarj cihazıyla satılıyor, ya da şarjlı pil ve şarj aleti alman gerek. Ya da pilsiz sürekli kablo ile kullan.
Şarjlı pil ve şarj aleti tavsiyeleriniz var mı?
Biraz araştırdım ama kaliteli markaları bilemiyorum.
Bu da var ama yanında almam gereken şarj aleti nasıl bir şey bilmiyorum.
Bir de kit dışı şu tarz ürünler var:
Bunlar alınır mı? Bir zararı olur mu cihaza?
Hangi oyunlarda Xbox simgeleri çıkıyormuş, Steam içerisinde ayrı ayrı iki alan var çünkü PS yapılandırması ve Xbox yapılandırması olarak.

GP Recyko + şarj edilebilir piller güzel. Duracell ya da GP marka şarj cihazı da iş görür.
Hangi oyunlar bilemiyorum ama Steam dışı oyunlardan bahsettim hocam. Steam ile tam uyumlu zaten Dualsense.

Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için.
Xbox kolu alacağım gibi duruyor. Şimdi birkaç sorum var.
Siz direkt 800 TL vermişsiniz ama şu an 1600-1700 TL arası. Dualsense ile arasında kabaca 100 TL fark var. Bu açıdan düşünürsek, Dualsense'in de daha yeni ve ileride bu entegrasyon sorunlarının çözüleceğini de varsayarsak, hatta bunun emülator programları ile direkt çözülen bir sorun olduğunu da düşünürsek yine Xbox kolu tercih etmek mantıklı olur mu? Xbox kolu çok daha rahat, artık emin oldum ancak daha yeni bir teknoloji karşısında tercih edilir mi diye ikileme düşüyorum hep. Adaptive triggers ve bölgesel titreşim sanırım sadece kablolu kullanırken çalışıyor. Bir de tabii oyun destekliyorsa.

Xbox kolunu alırsam yanına şarj kiti de almam gerekiyor değil mi?
Böyle bir şey alsam yeter mi?

Ayrıca yeniden şarj edilebilir pil mi almam lazım, yoksa yukarıda attığım zaten o işlevi mi görüyor? Yukarıda attığım pilin şarjı bitince, şarj olması için kite geri taktık diyelim. Sonra başka bir pil takıp kullanmaya devam edebiliyorum yani değil mi?
Başka bir pilden kastım bu tür piller. Böyle bir kullanım sağlıyor Xbox, değil mi?

Teşekkürler, PC desteği geldi ancak bazı oyunlarda Playstation'dan tanıdığımız üçgen, kare, yuvarlak, çarpı simgeleri değil de Xbox one simgeleri görünüyor sanırım. X, Y falan. Bu biraz sıkıntı ama ek programlar yükleyip çözebiliyoruz sanırım. Bir de üzerindeki RGB'nin de rengi falan değişebiliyor programla. Yazılımı ile kullanınca pek bir sorun kalmıyor açıkçası, sadece geriye kolun sağlamlığı ve batarya ömrü kalıyor.
Hocam bana göre güzel bir özellik olsa da Adaptif Trigger özelliği çok kullanışlı değil çünkü rekabetçi oyunlarda çoğu insan kapatıyor çok fazla titrediği için. Xbox tarafında bile bazen bende kapatıyorum ki titreşim motoru bozulmasın ve uzun ömürlü olsun diye. Pil konusunda ise attığınız linke gerek yok şunun gibi bir pil alın bir de şarj standı alsanız yeterli kampanyalı falan satıyorlar. Attığınıza gerek yok külfet sizin için. Hatta normal bir pil bile alabilirsiniz tak, kullan, at şeklinde size kalmış. Fırsat: Duracell HR6/DX1500 Şarj Edilebilir AA 2500mAh Piller, 2’li, 1 Paket https://www.amazon.com.tr/dp/B07BFCZ5SW?psc=1&ref_=cm_sw_r_apin_dp_WMPZK3WZXXKAAVBKT2BZ

Şarjlı pil ve şarj aleti tavsiyeleriniz var mı?
Biraz araştırdım ama kaliteli markaları bilemiyorum.
Bu da var ama yanında almam gereken şarj aleti nasıl bir şey bilmiyorum.
Bir de kit dışı şu tarz ürünler var:
Bunlar alınır mı? Bir zararı olur mu cihaza?

Hangi oyunlar bilemiyorum ama Steam dışı oyunlardan bahsettim hocam. Steam ile tam uyumlu zaten Dualsense.
Üstte yazdım.

GP Duracell ve Varta'dan daha iyi. Memnun kalırsın.

İkili pil yetmez değişimli kullanmak için dörtlü daha ideal.

Dosya Ekleri

• photo_2022-12-24 13.38.35.jpeg
    photo_2022-12-24 13.38.35.jpeg
    81,5 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Yaklaşık 5 ay önce bende bilgisayarım için gamepad araştırıyordum. Daha öncesinde kısa süre PS4 Pro sahibiydim ve bilgisayar daha ergonomik diye satmıştım. Gamepad araştırmaları yaparken dualsense alışagelmiş iken xbox gamepad biraz garip geliyordu. Araştırmalar sonrası dualsense için halen uygulama gerekiyor ve bahsettiğiniz adaptif trigger özelliği için hem oyun desteği hem de steam gibi portallar üzerinde olması gerektiği şeklinde biliyorum. Yani halen sony gamepad kullanması bilgisayar tarafında zahmetli. Bundan dolayı Xbox tarafına yöneldim ve 800₺ 2. el şeklinde neredeyse sıfır (aldığım arkadaş biraz kullanmaya çalışmış beceremeyince rafa kaldırmış) 1.5 sene daha garantisi olan 9. Nesil Xbox gamepad aldım. O kadar rahat ki kullanımı. Hiçbir uygulamaya gerek yok tak kullan. Xbox tarafında pil ile uzaktan, pili çıkartıp kabloyla da kullanabilirsiniz. Dualsense için kendi içerisinde batarya var ve şarjı bittiğinde ya kabloyla devam edeceksiniz ya da oyuna mola verip şarja takacaksınız. Xbox kullanırken ben kabloyla kullanıyorum çünkü masaüstü bilgisayarım ve 2 metrelik bir USB Type-C kablosu var ve gamepad de batarya olmadığından çok hafif ve kullanması aşırı keyifli. Ergonomi olarak benim gibi parmağı büyük birisiyseniz kesinlikle Xbox öneririm şünkü Dualsense ve Dualshock joystickleri parmakları yoruyor. Xbox tarafında bu sorunu yaşamadım. Dualsense güzel tarafı Adaptif Trigger muhabbeti. O da her oyunda olmadığından ve bilgisayarda destek olayı çok başarılı olmadığından şuan için gerekli değil zaten. Xbox 9. Nesil olanı kumanda üzerinde logonun bulunduğu yer dümdüz fakat 8. Nesil olanı logo tarafı şeffaf ve kat var gibi ordan anlayabilirsiniz.

Genel itibariyle tüm yorumları okuyarak yazdım. Benim gibi yeni tecrübe eden birisi için kesinlikle bilgisayar için Xbox diyorum.
Ben de sahibindenden 2. El almıştım 650tl'ye. Param güvende ile hiç bir sıkıntı çıkmıyor(çıkamıyor) o olay çok iyi. Garantisi yok ama işte bi, seri numarası yeri beyaz bantla çevrilmiş. Şu an o kollar 880tl'ye geliyor 800 + 80 param güvende güvencesi. Gene de değer bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı