1000-1200W ATX 3.0 güç kaynağı önerisi

Bütçe
6000

oziglr

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
İşlemci
intel 10600kf
Merhaba,

Kasa değişikliği dolayısıyla yeni bir güç kaynağına ihtiyacım oldu. Alacağım güç kaynağınıda uzun süre kullanmak istediğim için 1000-1200 watt istedim. Yarın öbür gün 5 veya 6 serisi NVIDIA kartları çıktığında üst seviye modellerinde yüksek miktarda güç isteme ihtimaline karşı bu wattları tercih edeceğim.

Bu yüzden piyadaki güç kaynaklarına baktığımda tercihlerimi marka olarak Corsair, Thermaltake ve FSP üzerinde yapayım diyorum ama sizin önerilerinizde burada çok önemli.

Corsair'in daha ATX 3.0 PSU'ları tam anlamıyla TR'de satışı yok gibi. Thermaltake GF 3 1000 watt ve FSP Hydro PTM 1200 watt modellerine gözümü kestirdim ama iki üründe de testlerde bazı sitelerde GF 3 için çok sesli ve güç verimi olarak birkaç olumsuz noktadan bahsetmişler. FSP içinde bir site sorunsuz derken başka bir site de yine %110 güç vermediğine dair yorumlar okudum. Bu iki marka arasında kararsız kaldım ama gözümden kaçan başka marka ve modeller varsa testleri iyi çıkan ya da kullanıpta önerebileceğiniz onları da göz önünde tutarım. FSP'nin piyasaya OEM ürün de dağıttığını duydum. Dolayısıyla alırken önce bir sormak gerekiyor sanırım.

Sizin bu konuda önerileriniz ne olur? Ne alabilirim ileriye yönelik? En az 8-9 sene kullanma düşüncem var.

Bende aynı şekilde ATX 3.0 standartı güç kaynağı arayışındayım. Benim sistemim 13600K ve 4070 Ti temelli, muhtemelen 850W bir güç kaynağı kullanırım. Corsair Shift serisi ATX 3.0 güç kaynakları satışa sunulmuş bu arada. Eğer mukayese etmek istersen şu an ülkemizde satışı olan ve benim kafamdaki alternatifleri paylaşıyorum.

• Corsair RM850X Shift / RM1000x Shift
  • MSI MPG A850G / A1000G
  • ASUS ROG Loki 850W / 1000W
  • Thermaltake 850W Toughpower GF3 GEN 5
  • FSP HG2-1000W GEN5 Hydro G PRO

Bende aynı şekilde ATX 3.0 standartı güç kaynağı arayışındayım. Benim sistemim 13600K ve 4070 Ti temelli, muhtemelen 850W bir güç kaynağı kullanırım. Corsair Shift serisi ATX 3.0 güç kaynakları satışa sunulmuş bu arada. Eğer mukayese etmek istersen şu an ülkemizde satışı olan ve benim kafamdaki alternatifleri paylaşıyorum.

• Corsair RM850X Shift / RM1000x Shift
  • MSI MPG A850G / A1000G

Corsair Shift ATX 3.0 satışa sunuldu mu türkiyede ? link atabilir misiniz ?

Ben görüyorum Corsair RM1200x Shift fakat Native olarak 12VHPWR çıkışı yok nasıl ATX 3.0 oluyor onuda çözebilmiş değilim. ATX 3.0 yazmışlar ancak çıkış yok resimlerde gördüğüm kadarıyla üstünde.

Corsair Shift ATX 3.0 satışa sunuldu mu türkiyede ? link atabilir misiniz ?

Ben görüyorum Corsair RM1200x Shift fakat Native olarak 12VHPWR çıkışı yok nasıl ATX 3.0 oluyor onuda çözebilmiş değilim. ATX 3.0 yazmışlar ancak çıkış yok resimlerde gördüğüm kadarıyla üstünde.
Corsair RM1000x Shift ATX 3.0 PCIe 5.0

Şu an için bulabildiğim en uygun güvenilir satıcının linki bu.

Üreticinin sunduğu teknik bilgiler ve incelemeler ürünün ATX 3.0 standartına uygun olduğu yönünde. Sadece PSU modüler panelde diğerlerine göre farklı bir yaklaşım sergilemiş. Hatta bunun daha iyi bir yaklaşım olduğu söyleniyor. Neden böyle bir yaklaşım sergilendi ve daha iyi olmasının esas sebebi nedir doğrusu emin değilim. Gördüğüm kadarıyla kutu içeriğinde PCIe 5.0 12VHPWR kablosuyla birlikte geliyor.🧐 Bununla ilgili aydınlatan birisi olursa bende sevinirim. @Andar Han @Sir Benjamin

Neden böyle bir yaklaşım sergilendi ve daha iyi olmasının esas sebebi nedir doğrusu emin değilim.

Kablolama açısından, kasa arkasında yeterli boşluk varsa nispeten daha iyi ve PSU arkasında sıkışıklık olmuyor ya da ekstra kablo takmanız ya da sökmeniz gerektiğinde ekstra rahatlık sağlıyor. Ama sanırım asıl faydası, çıkış soketlerinin birbirine olan uzaklığının artması ve PCB konumlandırmasi açısından, DC taraf çıkış filtre kısmı ve DC-DC çeviricilerin, AC girişten iyice uzaklaşabilmesine imkan vermesi. Ama @Sir Benjamin'in de belirttiği üzere RMx Shift modeli performans konusunda RMx'in gerisinde kalıyor ama yine de üst seviye bir ürün. Tabii yeni bir uygulama, zamanla daha iyi hâle de getirilebilir.

Son düzenleme:

ben az önce bu ürünü aldım 5089₺ ye gamersarena üzerinden. Fiyat uygun, yurt dışında 300$ a satılan bir PSU yu Türkiye'de garantili 270$ a alabilmek epey iyi bence.

ATX 3.0 arayanlar için alternatif olabilir.

Corsair'in direkt native 12VHPWR çıkış vermemesinden ötürü tercih etmedim açıkcası. Dönüştürücü kullanarak 4080/4090 kart kullanmak istemiyorum.

• Corsair RM850X Shift / RM1000X Shift
  • MSI MPG A850G / A1000G

4070 Ti için 5.0 PSU'ya para dökmeye gerek yok 2kya kaliteli bir 750W yeter de artar.

Evet şu an için öyle fakat 5000 serisi çıktığında gerek CPU, gerekse GPU güncellemek istersem kafamda soru işareti oluşabilir. Tabi Intel ve Nvidia'nın tüketilen güç konusunda iyileştirmeye gidip gitmeyeceğinden emin değilim. Çünkü sistem güncellemelerim gözle görülür bir fark olmadıkça Intel ve Nvidia tabanlı olmaya devam edecek. PSU için FSP Hydro PTM Pro 1200W PCIe 5.0 tercih ettim bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı