1000-1300 TL M.2 SSD önerisi

Bütçe
1000-1300

baypirlo

Centipat
Katılım
7 Ocak 2022
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart
ASUS Prime B450M-K
Arkadaşlar hazır Black Friday de gelmişken bu bütçe aralığında M.2 SSD önerebilir misiniz? ASUS B450M-K anakartım var ama baktığımda gen 4 M.2'ler mevcut bu aralıkta. Almışken Gen4 alıp ileride Anakart yükseltme yaptığımda yine kullanmaya devam edebilirim. Yahut olmaz Gen3 daha mantıklı derseniz ona göre de önerebilirsiniz. İşin içinden çıkamadım hangisini tercih etmeliyim? (dram'li)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kingston'dan Fury Renegade ve KC3000 modellerini not al. İndirim denk gelirse çok iyi modellerdir.

Gen 3 olarak Sandisk Extreme Pro ve Kioxia Exceria Plus olabilir.
 
SanDisk ve Kioxia'ya karşı ön yargılarım var ya ömür ve performans bakımından. Ayrıca IOPS vs. Değerleri de hesaba katarak en uygun F/P ürünü almaya çalışıyorum. Kingston'in onerdiginiz iki modeline bakıyordum zaten ve not almıştım güzel duruyorlar. Corsair ve Samsung denk getirmeyi çok istiyorum.
 
Corsair ve Samsung modelleri gereksiz pahalı. Özellikle 980 ve 980 pro modelinin yerine en az onlar kadar sağlam ve daha hızlı modeller mevcut.

Sandisk ve Kioxia önyargısı da yersizdir. Çoğu modeli iyi veya en azından sorunsuzdur. İstisnai olarak tabiki uzak durulması gerekenleri vardır; Sandisk SSD Plus, Kioxia Exceria(düz model, en başta SATA olanı. Ancak Exceria Plus ve Pro modeller iyi)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı