Yaklaşık olarak 1000-1500 TL gibi bir bütçem bulunmakta. Oyunda orta ayarlarda +100 FPS alabileceğim ve oyunlarda kasma, donma vs. gibi sorunlarla karşılaşmayacağım bir sistem toplayabilir misiniz?
Çok rahat toplarsınız. Bende kasa ve güç kaynağı vardı. Üzerine ikinci el işlemci, anakart ve ram aldım. Yanına sıfır olarak HDD ve ekran kartı aldım. Şuan PUBG bile oynuyorum. Sistemim şu şekilde;
Asus G41 anakart
İntel Q9550 4 çekirdek işlemci
2*4 GB DDR3 1333 Mhz bellek
MSI GT1030 2 Gb ekran kartı
500 GB HDD
Bu sistem ile 1080p yada 720p ayarlarda çok rahat şekilde PUBG açıyor. Ayrıca güzel bir araştırma yaparak alırsanız çok daha ucuza getirirsiniz sistemi.
Her şeyi neden sıfır olarak düşünüyorsunuz ki? Bazı parçaları 2. el alarak canavar gibi oyun sistemi toplanabiliyor. Ben fazla araştırmamıştım. Belki 2. nesil i7 işlemci bile toplanabilir o paraya.
Aynen katılıyorum size. İlerde GTX1060 ekran kartı da ilave edilir bu sisteme. Canavar gibi olur. Yada upgrade seçeneğinden R52400G işlemci seçilirse uzun süre ekran kartı bile almasına bile gerek kalmaz. Bence de biraz daha bütçeyi arttırıp son nesil almalı.
Oyunu oynamak farklı bir olay oyunu 100 FPS ve üstü değerlerde oynamak farklı bir olay. Dolar kurunun yüksek olduğu günlerde düşük bütçede 100 FPS gibi değerleri düşünmek saçma. GT 1030 PUBG'de 30 FPS gibi değerler veriyor fakat arkadaş bu değerleri istemiyor. Yorum yaparken konu sahibinin istekleri doğrultusunda yorum yapın. Bütçenizi artırmanız gerekiyor aksi taktirde güncel oyunlarda üst düzey performans alamazsınız.
Teşekkür ederim, bilgisayar sistem özellikleri konusunda çok az bilgim var dolayısıyla güvenilir olarak bildiğim sitelerde sınırlı bu attığınız siteyi bugün araştırma yaparken gördüm bir sorun çıkmaz değil mi? Bir de bu sistem ile PUBG ya da GTA 5 gibi oyunları oynayabilir miyim? Bu kasayı aldığım zaman monitör ile uyum problemi oluşur mu? Bu sorularımı da cevaplarsanız memnun olurum.
Aynen katılıyorum size. İlerde GTX1060 ekran kartı da ilave edilir bu sisteme. Canavar gibi olur. Yada upgrade seçeneğinden R52400G işlemci seçilirse uzun süre ekran kartı bile almasına bile gerek kalmaz. Bence de biraz daha bütçeyi arttırıp son nesil almalı.
Oyunu oynamak farklı bir olay oyunu 100 FPS ve üstü değerlerde oynamak farklı bir olay. Dolar kurunun yüksek olduğu günlerde düşük bütçede 100 FPS gibi değerleri düşünmek saçma. GT 1030 PUBG'de 30 FPS gibi değerler veriyor fakat arkadaş bu değerleri istemiyor. Yorum yaparken konu sahibinin istekleri doğrultusunda yorum yapın. Bütçenizi artırmanız gerekiyor aksi taktirde güncel oyunlarda üst düzey performans alamazsınız.
Ben bu FPS değerini CS:GO için yazmıştım 100 FPS bile alsam yeterli benim için çünkü 1 ay önce en düşük 30 FPS aldığım oyunda şuan için 30 FPS değerini zar zor görmeye başladım. Ekran kartı ayarları olsun bilgisayar ayarları olsun bütün FPS arttırma çözüm yollarını denedim ekran kartını güncelledim fakat çözüm olmadı. Bu yüzden yeni bilgisayar almayı düşündüm arkadaşımla 1-2 site gezip oradaki bilgisayarları inceledik ancak yeterli olmadığını söyledi benimde pek bilgim olmadığı için burada daha tatmin edici cevaplar alabileceğimi düşünüp konu açtım. PUBG benim için
Çok rahat toplarsınız. Bende kasa ve güç kaynağı vardı. Üzerine ikinci el işlemci, anakart ve ram aldım. Yanına sıfır olarak HDD ve ekran kartı aldım. Şuan PUBG bile oynuyorum. Sistemim şu şekilde;
Asus G41 anakart
İntel Q9550 4 çekirdek işlemci
2*4 GB DDR3 1333 Mhz bellek
MSI GT1030 2 Gb ekran kartı
500 GB HDD
Bu sistem ile 1080p yada 720p ayarlarda çok rahat şekilde PUBG açıyor. Ayrıca güzel bir araştırma yaparak alırsanız çok daha ucuza getirirsiniz sistemi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Her şeyi neden sıfır olarak düşünüyorsunuz ki? Bazı parçaları 2. el alarak canavar gibi oyun sistemi toplanabiliyor. Ben fazla araştırmamıştım. Belki 2. nesil i7 işlemci bile toplanabilir o paraya.