1000-1500 TL GTX 970 Sistem Toplama

Şahinaltan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni sıfıdan bir Skylake bilgisayar yapmayı düşünüyorum. Laptoptan geçeceğim için direk olarak skylake sistem düşünüyorum. Ana parçaları seçtim.

Anakart - MSI Z170A TOMAHAWK AC Intel Z170 3600MHz(OC) DDR4 Soket 1151 Fiyatı
Ekran Kartı - MSI Nvidia GeForce GTX 970 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Fiyatı
Ram - Kingston HyperX Fury Black 8GB(2x4GB) 2666MHz DDR4 Ram Fiyatı
İşlemci - Intel Skylake Core i5 6600K 3.5GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci Fiyatı
Yaklaşık 1000-1500 tl kadar daha bütçem var ve geri kalan parçalar hakkında tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkür ederim.

Ekran kartına çok ağırlık vermişsin. Ama soğutucu olarak Hyper 212 Evo alabilirsin. Fiyat performans ürünüdür ve uygun fiyatlı olması bu sisteme ağır kaçmaz. Ama daha iyi bir soğutucu da seçebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Flying_Pig
Dostum hız aşırtma yapsa da i7 seviyesine ulaşamayacak. Attığım linke baksana onu okumadan misal veriyorsun. i5 6600K ile i7 6700 seviyesine çıkamazsın. Hız aşırtma uzmanı da olsa i5 6600K yerine i7 6700 önerir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Linke baktım. Ancak şunu demeye çalıştım: Overclock zevk işidir. Sadece performans için değil, sevildiği için de yapılabilir.

@Flying_Pig
Onda haklısın sadece hız aşırtma için masraf yapılabilir. Zaten buradaki yapılacak sistem de zevk için yapılıyor. Ancak şöyle bir durum var. Hız aşırtma yaptığınız zaman ana kart dahil garanti dışı kalıyor. Tabi şimdiki ana kartlar ve işlemciler sağlam ve dayanıklı bunda sözüm yok. Fakat 3 gün sonra normal kullansanız da bozulacak işlemciye hız aşırtma yaptığınız zaman garanti dışı kalıyor ve bu çok kötü bir durum. O yüzden yapmayıp normal ayarlarda kullanmak daha iyi olacaktır. Hız aşırtmayı seven birisi deneysel olarak G 3258 1150 ana kart bir de özel soğutma veya aldığı normal soğutma ile uzay montaj hız aşırtma deneyi yapabilir ve bu fiyat 800 lirayı geçmez. Buradaki asıl amaç oyun ve benzeri şeyler olduğu için hız aşırtma zevkini gözden çıkartarak hangisi daha çok performans verecek buna bakmamız lazım. Hız aşırtma hevesi 4 gün sonra gidecek bir şey o yüzden 5 sene kullanacağın bilgisayarın sağlam ve dayanıklı olması daha iyi.

Evet, eğer uzun ömürlü ve performanslı bir sistem istiyor ise haklısın i7 alınabilir. Ayrıca overclock yapmayı çok seven biri olarak söylüyorum: çabuk geçen bir heves değil. Epey zevkli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…