1000 lira ile DDR3 sistem geliştirme

Bütçe
1000
Makaleler
7
Arkadaşlar merhabalar. Elimde bir sistem var ve hazır 1000 lira para var. Sistem DDR3 RAM destekliyor, 2 GB RAM ve 1GB ekran kartı var. İşlemci Pentium Dual Core, anakart Pegatron. Geliştirmeye sizce nereden başlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
.

.

.

Hocam bu 3 ürünün toplamı 1.118 TL tutuyor belki yanlış hesaplama yapmış olabilirim siz gene de hesaplarsınız. Bunları aldığınızda tek eksiniz ekran kartı kalıyor bir de PSU nuz kötüyse PSU kalıyor.

Kardesim benim eski sistemimde boyleydi yeni 850 TL'ye sistem topladim anakarti 250 TL'ye aldim anakart sanirim P8H61 USB 3.0'di herhalde 4 GB RAM taktim 100 TL'ye 250 TL'ye i5 3340 mukemmel bir islemci taktim 400 wath sifir Power aldim 150 TL'ye zaaten eski sistemden ekran kartim var 1 GB 256Bit onu takacağım bir de HDD aldim 160 GB tamam daha ne olsun sende boyle bir sistem topla 800'e git eski PC'ni sat bir GTX750 Ti flan al 1200 TL'ye ucak gibi sistem topla.

Hocam PSU 220V. Bayram bitişi biraz daha çalıştıktan sonra yani ortalama 1 ay sonra 1300TL gibi bir param oluyor. Peki hocam elimdeki ana kart, RAM ve işlemciyi ne yapayım? Bir de ekran kartım 9800GT destekler mi?
Hocam satamam, bu PC de emeğim var ve içinde önemli bilgilerim var.

Arkadaşlar kasamı değiştirmeli miyim? mAtx destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim?

Destekler benim bassetmigim ekran karti 9800'du 280 le calistiriyordum sadece bir 6 pin aparat alman lazim.

Hocam PSU 220vbayram bitişi biraz daha çalıştıktan sonra yani ortalama 1 ay sonra 1300TL gibi bir param oluyor. Peki hocam elimdeki anakart, RAM ve işlemciyi ne yapayım? Bir de ekran kartım 9800GT destekler mi?

1300 TL oluyorsa PSU'yu da aradan çıkartabilirsiniz ekran kartını da şu anki parçaları satıp üzerine biraz daha koyup RX 550 falan alabilirsiniz.
Ekran kartı destekliyor mu bilmiyorum.

1300 TL oluyorsa PSU'yu da aradan çıkartabilirsiniz ekran kartını da şu anki parçaları satıp üzerine biraz daha koyup RX 550 falan alabilirsiniz.
Ekran kartı destekliyor mu bilmiyorum.
Peki hocam. Elimdeki RAM, ana kart, işlemci ve PSU ne kadar eder? Bir de hocam ana kart mAtx, kasanın desteklediğini nasıl anlayacağım?

Peki hocam. Elimdeki RAM, anakart, işlemci ve PSU ne kadar eder? Bir de hocam anakart mATX, kasanın desteklediğini nasıl anlayacağım?

Kasanın modelini internete yazıp bakabilirsiniz veya kağıtları falan duruyorsa orada da yazar. Sahibindenden biraz fiyatlara baktım 2 GB RAM'i ortalama 50 TL'ye DDR3 anakartı en düşük 280 TL'ye 220W PSU'yu da 150-200 TL'ye koymuşlar her şeyi en düşük fiyatından satarsanız 480 TL gibi bir para geçiyor elinize. Eğer RX 550 almakta karar verdiyseniz 4 GB TI629 TL 2 GB Ti 543 TL'ye satılıyor bu fiyatlardan hesaplarsanız eksik bütçenizi öğrenirsiniz.

Tamamdır hocam. Yani ben elimdeki PSU, işlemci, ana kart, RAM ve ekran kartını satarsam elimdeki paralarla beraber ortalama 2000TL bütçem oluyor değil mi? O 2000 TL ile ne yapayım sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…