1000 Mbps internet destekleyen modem önerisi

Talha Karakaya

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Yakın zamanda Türk Telekom'un 1000MBPS'lik internetine geçtim. Başta o hızı alamadım diye iptal edecektim fakat modemi değiştirdiler ve sorunum düzeldi.
MacBook'um da 850 download 50 uploadları alabiliyorum Wi-Fi üzerinden. Desktop bilgisayarımda kullandığım Wi-Fi adaptör ile 450 download 50 upload şeklinde bir hız alıyorum. Kablo ile denediğim 950'lere kadar çıkıyor download hızım fakat modemden kasaya kablo çekmeden 5GHz üzerinden bağlayıp yüksek hız almak istiyorum. Desktop bilgisayarımda kullandığım Wi-Fi adaptörüm TP-Link Archer t3u Plus. Bunun yerine USB 3.0'dan daha yüksek hız alabileceğim bir Wi-Fi adaptör öneriniz var mıdır? Desktop bilgisayarda kullandığım anakartım da B350 Tomahawk.

İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunu kullansan?

Benim amacım olan wifi yı yaymak değil kasayı wifi üzerinden yüksek hızda internete çıkarmak mesafe olarak bir problemim yok adaptörüm yetmiyor.

Tamam, bunu modeme eşleştiriyorsun sonra PCye kablo ile bağlıyorsun PCye en yakın prize takıp.1 taşla 2 kuş misali. Ben kullanıyorum ve performans çok iyi.

mantıklıymış hocam bu şekilde kaça kaç hız alıp kablodan verebiliyorsun. FPS rekabetçi oyunlar oynuyorum sürekli ping de olmaması lazım.
Walla modeme uzaklığı ile alakalı full çektiğinde nerdeyse birebir alabiliyorsun hızı. Pingde düşüş yaşamadım ben. Bu arada tabiki modeminde sağlam olması lazım. Bendeki modem Zyxel DX3200 Wifi 6.

Son düzenleme:
Walla modeme uzaklığı ile alakalı full çektiğinde nerdeyse birebir alabiliyorsun hızı. Pingde düşüş yaşamadım ben. Bu arada tabiki mmodeminde sağlam olması lazım. Bendeki modem Zyxel DX3200 Wifi 6.
bana bugün getirdikleri yeni modem de ZTEZXHN H3600

Çoklu Kullanıcı Desteği: Wi-Fi 6 veri ileti sembolu olan OFDM’lerin çoklu kullanıcılı versiyonu olan OFDMA kanallarını kullanır. Standart bir kablosuz bağlantıda veri aktarımı bir cihazdan diğerine gerçekleşirken, OFDMA birçok verinin birden fazla cihaza aktarılmasına olanak sağlar.

Hız Artışı: Veri ileten bir sembol olarak tanımlandırılan OFDM, Wi-Fi teknolojisinin önemli parçalarından biridir. Wi-Fi 6 normalden 4 kat daha uzun OFDM taşıyıcıları kullanarak hem internet kapsama alanını arttırır hem de %11’e varan bir hız artışı sunar.

bana bugün getirdikleri yeni modem de ZTEZXHN H3600
Modemin fena değil kullanılır.

benim kasada 800-850 bandında bu cihaz aracılığıyla hız alsam yeter bu alet max 750 demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…