Steam 1000 Mbps internet ile 100 MB indiriyor

alpercetiner

Centipat
Daha fazla  
TurkNet kullanıyorum ve 935 Mbps download, 891 upload alıyorum. Steam'den oyun indirirken Steam bana en fazla 100 MB ile indirmeme izin veriyor oyunları. Hız sınırlaması kapalı ve indirme bölgesini değiştiriyorum ama bir şey fark etmiyor, bunu nasıl arttırabilirim?

HIZ TESTİ.png

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet kullanıyorum ve 935 Mbps download, 891 upload alıyorum. Steam'den oyun indirirken Steam bana en fazla 100 MB ile indirmeme izin veriyor oyunları. Hız sınırlaması kapalı ve indirme bölgesini değiştiriyorum ama bir şey fark etmiyor, bunu nasıl arttırabilirim?

Eki Görüntüle 2124355
Aldığınız değerler normal. 1000mbps hız ile steam'de saniyede 125mb indirmeniz gerek. Ama Steam, Epic Games gibi platformlarda isterseniz 10.000mbps internetiniz olsun bu hızların üstüne çıkamazsınız. Sınırlandırma koyuyorlar çünkü.

Normal çünkü Mb/sn ile MB/sn farklı şeyler, biri megabit biri megabyte yani 930 civarı megabit hızınız varsa 8'e bölmeniz lazım megabyte'a çevirmeniz için (Steam'de gördüğünüz değer bu bir ayarı değiştirmediyseniz), o da yaklaşık 116 megabyte/saniye yapıyor. Siz de o civarda indiriyorsunuz yani sıkıntı yok.

Eki Görüntüle 2124355

Konuyu çözüm işaretlerseniz çok iyi olur 1MB = 8Mbps'dir. 935Mbps'yi 8E bölerseniz istediniz değere kavuşmuş olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı