Ben şahsen mesh sistemini tercih etmem. İnterneti kablosuzdan kablosuza aktara aktara gecikme değerlerini ve hızı düşürebiliyor, biraz da benim stabilite sorunlarına sinir olmamdan kaynaklı tabii ki. Bir router alırsınız, üst kata Ethernet çekip tam hızın o modemden de dağıtılmasını sağlarsınız mis gibi de olur. Evin büyüklüğü de önemli tabii, üst kattaki odaların tam ortasına konumlandırdığınızda eğer duvarlar kalın veya odalar büyük ise kenarlarda kalan odalarda internete erişim sorunları yaşanabilir.
Alt kattan üst kata kablo çekin, en sağlıklısı. Ve iki katta da wifi 6-7 routerlar tercih edin maksimum hızı alabilmek için.Her
Her yerden iyi çekip 1000mbps e yakın hızı nasıl alabilirim peki
Peki router öneriniz var mı?Alt kattan üst kata kablo çekin, en sağlıklısı. Ve iki katta da wifi 6-7 routerlar tercih edin maksimum hızı alabilmek için.
İki router kullanılacaksa tavsiyem mesh destekli olmasıdır. Alt ve üst kattaki routerlar ortak SSID ile yayın yapar ve kesintisiz bir deneyim olur. Bu işte Keenetic'in routerları birbiri ile mesh yapılarak çok kullanılıyor ister kablolu ister kablosuz. Ama benim Keenetic cihazları hakkında bir tecrübem yok, hiç kullanmadım. Ben ağ ürünleri olarak TP-Link kullanırım, o tarafta da easy mesh destekli bir router hiç kullanmadım, yani mesh hakkında hiç tecrübem yok denebilir. TP-Link'te AX55 gibi bir ana router tercih edilip, üst kata yine wifi 6 mesh destekli bir extender konabilir. Ya da 2 router şeklinde 2 tane AX55 olabilir, ya da aşağıda AX55, yukarıda daha düşük model ax10, ax23, c64 gibi modeller olabilir üst katın boyutlarına göre. Yani sonuç olarak size kalmış ana modemi ne alacağınız ve üst katta neye ihtiyacınız olduğuna göre routerını ne seçeceğiniz. Kablosuz mesh de kurulabilir yine bu cihazlarla ama tam hız alınmaz.Tamamdır teşekkür ederim
Peki router öneriniz var mı?
Hocam bu model nasıldır. 2 adet bundan alsam istediğimi elde edermiyim.İki router kullanılacaksa tavsiyem mesh destekli olmasıdır. Alt ve üst kattaki routerlar ortak SSID ile yayın yapar ve kesintisiz bir deneyim olur. Bu işte Keenetic'in routerları birbiri ile mesh yapılarak çok kullanılıyor ister kablolu ister kablosuz. Ama benim Keenetic cihazları hakkında bir tecrübem yok, hiç kullanmadım. Ben ağ ürünleri olarak TP-Link kullanırım, o tarafta da easy mesh destekli bir router hiç kullanmadım, yani mesh hakkında hiç tecrübem yok denebilir. TP-Link'te AX55 gibi bir ana router tercih edilip, üst kata yine wifi 6 mesh destekli bir extender konabilir. Ya da 2 router şeklinde 2 tane AX55 olabilir, ya da aşağıda AX55, yukarıda daha düşük model ax10, ax23, c64 gibi modeller olabilir üst katın boyutlarına göre. Yani sonuç olarak size kalmış ana modemi ne alacağınız ve üst katta neye ihtiyacınız olduğuna göre routerını ne seçeceğiniz. Kablosuz mesh de kurulabilir yine bu cihazlarla ama tam hız alınmaz.
TP-Link EasyMesh Cihazları
Mevcut yönlendiricinizi yepyeni bir Mesh çözümü ile değiştirip değiştirmeyeceğinizden emin değil misiniz? TP-link EasyMesh ikileminizi çözer. Sadece bir EasyMesh menzil genişletici veya powerline genişleticiyi bir EasyMesh yönlendiriciye bağlayın ve kesintisiz Mesh Wi-Fi'nin keyfini çıkarın...www.tp-link.com
Yani tabiki de olur, zaten çıtayı baya yükseltmiş oldunuz. Bu kadar yukarı çıkmak biraz da geleceğe yatırım olur artık. Evde cihaz sayısı çoksa, çok daha güçlü işlemci ve yüksek ramle, trafiği haliyle çok daha rahat yönetecektir. Yani ev aşırı büyük değilse ve aletler güzel konumlandırılsa çekim problemi yaşanacağını sanmıyorum, bu modemi iss modemi yerine aldığınızı düşünürsek. Wifi 7'de daha uygun olarak BE230 da tercih edilebilir tercih dahilinde. Biraz daha düşük işlemci-ram ve 1 gigabit portlar ama 6ghz bandı yok.
Hocam İnternet bağlandı, eve kablo için usta çağırdım ama yukarıya kablo taşımamın mümkün olmadığını yerden ısıtma borularının engellediğini söyledi. Kablosuz bir şekilde yola nasıl devam edebiliriz veya başka bir alternatifi varmıdır bu işinYani tabiki de olur, zaten çıtayı baya yükseltmiş oldunuz. Bu kadar yukarı çıkmak biraz da geleceğe yatırım olur artık. Evde cihaz sayısı çoksa, çok daha güçlü işlemci ve yüksek ramle, trafiği haliyle çok daha rahat yönetecektir. Yani ev aşırı büyük değilse ve aletler güzel konumlandırılsa çekim problemi yaşanacağını sanmıyorum, bu modemi iss modemi yerine aldığınızı düşünürsek. Wifi 7'de daha uygun olarak BE230 da tercih edilebilir tercih dahilinde. Biraz daha düşük işlemci-ram ve 1 gigabit portlar ama 6ghz bandı yok.
Valla hocam o zaman standart decolar gibi mesh cihazları tercih edilebilir. Bir önceki be400lerde de kablosuz mesh ayarlanır ama wifide ağ zayıflayacağından çok sayıda mesh daha mantıklı olabilir. Bu decoların bir tanesi mutlaka ana routera kablolu bağlanıyor zaten. Ana routerın wifisi kapatılıp, sadece decoların ağı aktif bırakılır. Artık ihtiyaca göre 3-4 tane deco bir ana router yanına, bir üst kata, bir tane iki kat arasına merdivenlere yakın ( alttan üstteki meshe giden yayını iyileştirmek için) konulabilir. Evin planına göre ek meshler konumlandırılabilir yine yani. Bu meshlerin powerline desteklisi çıktı yeni sanırsam ama powerlinedan kaç mbps taşıyabilirler, emin değilim belki 100-200 anca. Yani hem powerline hem wireless çalışıyorlar destekli bildiğim kadarıyla, daha stabilleştiriyor. Sonuç olarak belki 500-600 çalışır ama, çok mükkemmel olmadığı takdirde her yerde 900leri göremezsin büyük ihtimal.Hocam kusura bakma geç cevap verdim. İnternet bağlandı eve kablo için usta çağırdım ama yukarıya kablo taşımamın mümkün olmadığını yerden ısıtma borularının engellediğini söyledi. Kablosuz bir şekilde yola nasıl devam edebiliriz veya başka bir alternatifi varmıdır bu işin