1000 Mbps internetin daha iyi çekmesi için ne yapmak gerek?

Ben de 1000'lik internet kullanıyorum. Aşağıdaki rehberi yazdım 2 gün önce.

AX23 ve AX10 cihazları ile mesh kurdum. Evin her odasına da yayacağım çünkü AX10 2.4 bandında 300 verebiliyor. Her odada olursa 5'ten bağlanıp 1000 hızına ulaşabilirim.

Size de öneririm gayet güzel çalışan bir sistem.

Ayrıca ISS'nin verdiği modem QOS gibi sorunlar dışında genellikle yeten bir sistem. Deneyin beğenmezseniz kendiniz istediğiniz türde ayarlarsınız.

Mesh olarak bu dediğim yöntem kablolu kablolu yaptığı için de hız kaybı yok büyük ölçüde. Kablolu kullanamıyorsanız yapacak şey çok az.

Evin elektrik tesisatı iyiyse Powerline olarak da internet aktarılabilir fakat çok bir şey beklemeyin. Aşırı iyi ürünler olmadıkça en azından 300 400 hatta 1000 gibi büyük hıza sahip internetlerde 600 Mbps kadar kayıp yaşama ihtimaliniz var. Ev dışından da olsa kablo çekmek sizin için en konforlu şey olacaktır.

Valla hocam o zaman standart decolar gibi mesh cihazları tercih edilebilir. Bir önceki be400lerde de kablosuz mesh ayarlanır ama wifide ağ zayıflayacağından çok sayıda mesh daha mantıklı olabilir. Bu decoların bir tanesi mutlaka ana routera kablolu bağlanıyor zaten. Ana routerın wifisi kapatılıp, sadece decoların ağı aktif bırakılır. Artık ihtiyaca göre 3-4 tane deco bir ana router yanına, bir üst kata, bir tane iki kat arasına merdivenlere yakın ( alttan üstteki meshe giden yayını iyileştirmek için) konulabilir. Evin planına göre ek meshler konumlandırılabilir yine yani. Bu meshlerin powerline desteklisi çıktı yeni sanırsam ama powerlinedan kaç mbps taşıyabilirler, emin değilim belki 100-200 anca. Yani hem powerline hem wireless çalışıyorlar destekli bildiğim kadarıyla, daha stabilleştiriyor. Sonuç olarak belki 500-600 çalışır ama, çok mükkemmel olmadığı takdirde her yerde 900leri göremezsin büyük ihtimal.
Şu meshleri biraz inceliyim o zaman hocam teşekkür ederim

Ben de 1000'lik internet kullanıyorum. Aşağıdaki rehberi yazdım 2 gün önce.

AX23 ve AX10 cihazları ile mesh kurdum. Evin her odasına da yayacağım çünkü AX10 2.4 bandında 300 verebiliyor. Her odada olursa 5'ten bağlanıp 1000 hızına ulaşabilirim.

Size de öneririm gayet güzel çalışan bir sistem.

Ayrıca ISS'nin verdiği modem QOS gibi sorunlar dışında genellikle yeten bir sistem. Deneyin beğenmezseniz kendiniz istediğiniz türde ayarlarsınız.

Mesh olarak bu dediğim yöntem kablolu kablolu yaptığı için de hız kaybı yok büyük ölçüde. Kablolu kullanamıyorsanız yapacak şey çok az.

Evin elektrik tesisatı iyiyse Powerline olarak da internet aktarılabilir fakat çok bir şey beklemeyin. Aşırı iyi ürünler olmadıkça en azından 300 400 hatta 1000 gibi büyük hıza sahip internetlerde 600 Mbps kadar kayıp yaşama ihtimaliniz var. Ev dışından da olsa kablo çekmek sizin için en konforlu şey olacaktır.
Tamamdır teşekkür ederim hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı