1000 Mbps internette 463 Mbps hız

CikiBavyer

Megapat
Merhaba geçen gün Türk Telekom'dan 100 Mbps internetten 1000 Mbps internete geçiş yaptım. Bilgisayarımda CAT5 kablo olduğundan şu an için kabloluda maksimum 100 Mbps alabiliyorum. Ancak Wi-Fi'dan denedeğimde ise 460 civarı bir download hızı alıyorum. Türk Telekom'un kendi verdiği modemi (ZTE H298A HGW) kullanıyorum. 5 GHz'de 866 Mbps hızlara ulaşabileceğimi söylüyor ancak bu değerin yanına bile yaklaşamıyorum. Sizce sorun modem ile mi kaynaklıdır acaba modem değişirsem sorunum düzelebilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    14,5 KB · Görüntüleme: 127
Merhaba geçen gün Türk Telekom'dan 100 Mbps internetten 1000 Mbps internete geçiş yaptım. Bilgisayarımda CAT5 kablo olduğundan şu an için kabloluda maksimum 100 Mbps alabiliyorum. Ancak Wi-Fi'dan denedeğimde ise 460 civarı bir download hızı alıyorum. Türk Telekom'un kendi verdiği modemi (ZTE H298a hgw) kullanıyorum. 5 GHz'de 866 Mbps hızlara ulaşabileceğimi söylüyor ancak bu değerin yanına bile yaklaşamıyorum. Sizce sorun modem ile mi kaynaklıdır acaba modem değişirsem sorunum düzelebilir mi?

Saha dolabıyla mesafeniz ne kadar.

Merhaba geçen gün Türk Telekom'dan 100 Mbps internetten 1000 Mbps internete geçiş yaptım. Bilgisayarımda CAT5 kablo olduğundan şu an için kabloluda maksimum 100 Mbps alabiliyorum. Ancak Wi-Fi'dan denedeğimde ise 460 civarı bir download hızı alıyorum. Türk Telekom'un kendi verdiği modemi (ZTE H298A HGW) kullanıyorum. 5 GHz'de 866 Mbps hızlara ulaşabileceğimi söylüyor ancak bu değerin yanına bile yaklaşamıyorum. Sizce sorun modem ile mi kaynaklıdır acaba modem değişirsem sorunum düzelebilir mi?
Altyapı 1000 Mbps değil mi?

5GHz, 2.4GHz Wi-Fi standardına kıyasla dâhâ yüksek indirme hızı sunar.

5GHz Wi-Fi standartında kanal değiştirerek hız testi yapmayı deneyebilirsin, boş olan kanal genelde dâhâ yüksek indirme değeri sunar.

Kablosuz testi modemin yanında mı yapıyorsunuz?

5GHz, 2.4GHz Wi-Fi standardına kıyasla dâhâ yüksek indirme hızı sunar.

5GHz Wi-Fi standartında kanal değiştirerek hız testi yapmayı deneyebilirsin, boş olan kanal genelde dâhâ yüksek indirme değeri sunar.
Sanırım dediğiniz olay SSID1,SSID2,SSID3 bunların arasında geçiş yaptım aynı hızları aldım.
Kablosuz testi modemin yanında mı yapıyorsunuz?
Evet modem bilgisayarın tam yanında telefonlada bilgisayardada aynı hızları alıyorum.

Sanırım dediğiniz olay SSID1,SSID2,SSID3 bunların arasında geçiş yaptım aynı hızları aldım.
Benim modem arayüzümde Wi-Fi kanalı olarak yazıyor ve 10 adetten fazla kanal var.

Ayrıca bilgisayarınızı ve telefon modelinizi belirtmeniz iyi olur sonuçta her anakart 1.000 Mbps interneti desteklemiyor.

Peki telefonunuzun ve bilgisayarınızın daha yüksek kablosuz hızları desteklediğinden eminmisiniz?
Evet bu konuda eminim.
Benim modem arayüzümde Wi-Fi kanalı olarak yazıyor ve 10 adetten fazla kanal var.

Ayrıca bilgisayarınızı ve telefon modelinizi belirtmeniz iyi olur sonuçta her anakart 1.000 Mbps interneti desteklemiyor.
MSI x570s edge max wifi ve Galaxy S22 Ultra

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı