Coturismail
Hectopat
O zaman modem arayüzünden doğru kanal ve frekansı bulmanız lazım.
O cihazlarda sorun olmamalı o zaman.MSI x570s edge max wifi ve Galaxy S22 Ultra
Bilemedim en azından bi 600-700 civarını görmeyi bekliyordum CAT6 kablom gelsin kablolu şekilde bir test edeceğim teşekkürler.Wi-Fi'den aldığınız hız normal en iyi ihtimal 550-600 Mbps alırsınız o da Wi-Fi vericisi en iyi olan modemlerde Wi-Fi 6 ile alabilirsiniz o hızları yani ona bakarsanız Wi-Fi 4 300 Mbps derler ama 50 Mbps'yi geçmez hızı siz CAT 6 kablo alıp öyle test edin.
Merhaba geçen gün Türk Telekom'dan 100 Mbps internetten 1000 Mbps internete geçiş yaptım. Bilgisayarımda CAT5 kablo olduğundan şu an için kabloluda maksimum 100 Mbps alabiliyorum. Ancak Wi-Fi'dan denedeğimde ise 460 civarı bir download hızı alıyorum. Türk Telekom'un kendi verdiği modemi (ZTE H298a hgw) kullanıyorum. 5 GHz'de 866 Mbps hızlara ulaşabileceğimi söylüyor ancak bu değerin yanına bile yaklaşamıyorum. Sizce sorun modem ile mi kaynaklıdır acaba modem değişirsem sorunum düzelebilir mi?
Alakasız. Fiberde mesafe olayı yok. İstersen 100 KM ötede ol internet ışık ile çalışır. VDSL/ADSL gibi değil bu.Saha dolabıyla mesafeniz ne kadar.
Bu konu hakkında çekiniyordum Miroyasa adlı arkadaşın dediği gibi acaba saha dolabıyla olan uzaklıktan kaynaklı mı ama bu sizin dediğiniz doğruysa CAT6 kablo ile yapacağım testte de düşük hız alırsam o zaman Türk Telekom ile ilgili bir sorunum var demektir.Alakasız. Fiberde mesafe olayı yok. İstersen 100 KM ötede ol internet ışık ile çalışır. VDSL/ADSL gibi değil bu.
Alakası yok ki hocam? Fiber internette internet ışık ile size geliyor. Uzaklığın hiçbir önemi yok. Fiber kablo kırılmadığı ya da sağlayıcı tarafında sorun olmadığı sürece asla sorun çıkaran bir bağlantı değil.Bu konu hakkında çekiniyordum Miroyasa adlı arkadaşın dediği gibi acaba saha dolabıyla olan uzaklıktan kaynaklı mı ama bu sizin dediğiniz doğruysa CAT6 kablo ile yapacağım testte de düşük hız alırsam o zaman Türk Telekom ile ilgili bir sorunum var demektir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.