1000 Mbps vs 10x100 Mbps

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar,

Sorum aslında oldukça basit olacak. Kalan her şey sabit tutulduğunda 300 Client'ın kullanacağı bir ağ yapısı için 1 adet 1000 Mbps mi daha stabil bir internet hizmeti sunar yoksa 10 adet 100 Mbps internet mi?

İçgüdüsel olarak 10 adet hat diyebiliyorum. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar cevap verebilirseler sevinirim. Sezgisel olarak benim verebileceğim bir cevap aramıyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
10 adet bağlantı, bant genişliği açısından daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Ama 1000'lik bağlantıyı çok iyi bir şekilde planlayıp dağıtırsanız onda da çok iyi sonuçlar alırsınız.

300 Client için yurtiçinden temin edebileceğim cihaz önerisinde bulunabilir misiniz?

Uygun bir router veya mini bilgisayar ve 24'lü Switch ihtiyacım olacak sanıyorum.

Tam olarak bilmemekle beraber bu tür yüksek cihaz sayılı portlarda mini PC tarzı ağ yöneticileri oluyor ve dediğiniz gibi 24'lü Switch'lerle çoğaltılıyor internet erişimi stabil şekilde öyle sağlanıyor.
Tabii elinizde halihazırda bir yönetici olarak kullanmak için bilgisayar varsa ağ kartı takıp interneti oradan paylaşabilirsiniz.
Evde kullandığımız routerların işlemcileri 300 tane cihaza internet yetiştiremiyor.

Bir laptopa ağ kartı takıp dediğiniz işlemi gerçekleştirebilir miyim? Onun dışında muhtemelen böyle bir yol izlemeyeceğim ancak yine de merak ettiğimden sormuş bulundum.

Mini pc konusunda ise sıfır bilgim var. Bir süre araştırma yapmam gerekecek sanıyorum bu konuyla ilgili. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Bir laptopa ağ kartı takıp dediğiniz işlemi gerçekleştirebilir miyim? Onun dışında muhtemelen böyle bir yol izlemeyeceğim ancak yine de merak ettiğimden sormuş bulundum.

Mini PC konusunda ise sıfır bilgim var. Bir süre araştırma yapmam gerekecek sanıyorum bu konuyla ilgili. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Laptoplara maalesef attığım tarzda bir ağ kartı takamazsınız.
Sadece bu iş için yapılan mini PC'ler var. Ben de araştırıyor olacağım. Bulursam buraya atarım.

Hadi 2 tane hat deseniz tamam da 10 tane 100 Mbps hattı tek cihazda toplayıp yönetmek çok zor bir işlem. Normalde bu tarz ağlarda iki hatla Dual WAN kurulumu yapılır; load balancing (yük dengeleme) veya failover (biri koparsa diğerine devretme) ile tam yedekli çalışırlar. Gayet güzel olur.

Sizin sorunuza gelirsek ikisi arasında 1 Gbps tercih edilir. Ama ideal durumda yedeklilik şarttır. 2 tane 500 Mbps bağlantı veya 2 tane 1 Gbps bağlantı gibi.

Hadi 2 tane hat deseniz tamam da 10 tane 100 Mbps hattı tek cihazda toplayıp yönetmek çok zor bir işlem. Normalde bu tarz ağlarda iki hatla Dual WAN kurulumu yapılır; load balancing (yük dengeleme) veya failover (biri koparsa diğerine devretme) ile tam yedekli çalışırlar. Gayet güzel olur.

Sizin sorunuza gelirsek ikisi arasında 1 Gbps tercih edilir. Ama ideal durumda yedeklilik şarttır. 2 tane 500 Mbps bağlantı veya 2 tane 1 Gbps bağlantı gibi.
Bonding yapılabilecek erişilebilecek fiyatlarda tplinkin bir ürünü mevcut. Biraz araştırmıştım fakat o cihaz da 30-40 kullanıcı için uygun olarak değerlendirilmiş. Dediğiniz gibi 10 hattı homojen şekilde dağıtmak gerçekten çok güç. Bu kabiliyetteki cihazlar da astronomik rakamlarda.

Yedeklilik konusunda da haklısınız fakat bu noktada da internet sağlayıcısına güveneceğim gibi duruyor. Birkaç şeyin garantisini aldım ve en mantıklı olmasa da en uygunu bu gibi duruyor.

18 ap e düzgün dağıtım gerçekleştirebilmek için mini pc ve switch öneriniz var mıdır acaba? Ya da bu konuda önerebileceğiniz bir kaynak da işime yarayabilir.

Bonding yapılabilecek erişilebilecek fiyatlarda TP-Link'in bir ürünü mevcut. Biraz araştırmıştım fakat o cihaz da 30-40 kullanıcı için uygun olarak değerlendirilmiş. Dediğiniz gibi 10 hattı homojen şekilde dağıtmak gerçekten çok güç. Bu kabiliyetteki cihazlar da astronomik rakamlarda.

Yedeklilik konusunda da haklısınız fakat bu noktada da internet sağlayıcısına güveneceğim gibi duruyor. Birkaç şeyin garantisini aldım ve en mantıklı olmasa da en uygunu bu gibi duruyor.

18 ap e düzgün dağıtım gerçekleştirebilmek için mini PC ve Switch öneriniz var mıdır acaba? Ya da bu konuda önerebileceğiniz bir kaynak da işime yarayabilir.

Bugün sosyalde benzer bir konu daha vardı. Oraya da yazmıştım. Bu ölçekteki ağlar için özel tasarlanmış endüstriyel mini bilgisayarlardan almanızı öneririm. Üzerlerine OPNsense ve pfSense kurup kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı