Çözüm 1000 Serisi Ekran Kartlarında Düşük GPU Kullanımı sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WhosNext

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce i7 4790k @4.8Ghz ve GALAX GTX 1070 Hall Of Fame Edition ekran kartı almıştım. Büyük bir hevesle BF1 girdim gücü test etmek için. Bekliyorum ki internette izlediğim videolar gibi 1080P Ultrada 130-170 FPS göreceğim. Ama uzaktan alakası yoktu FPS 50-80 arası kimsenin olmadığı yerlerde bile 100'ü geçmiyordu. Sonra MSI Afterburner'dan baktım ne göreyim GPU kullanımı %50-60 hatta %30'lara kadar düşüyordu.
Başta işlemci darboğaz yapıyor diye düşündüm fakat internette i7 4790K ile 1080Ti kullanan kullanıcılarda bile GPU %99 gayet akıcı oynanıyordu oyunlar. Sonra aklıma bi soru geldi. Böyle bir sistemde 8 GB Kingston DDR3 1600 MHz'nin ne işi var ? Kesinlikle RAM'imin yetmediğini düşündüm. Ertesi gün arkadaşımdan 16 GB 2400 MHz RAM aldım tek modül. Dedim aha şimdi oldu bi taktım sonuç aynı. O an bayağı moralim bozuldu boşuna dünyanın masrafını yapmıştım ve 10 gündür bu sorunu hiçbir şekilde çözemedim. Yaklaşık 150-200 tane konu ile ilgili başlık okudum yazan bütün yöntemler aynı saçmalık
Windows'u baştan kur.
Nvidia panelden ayarları yap
Güç moduna al.
Oyunu sil. Evet bir akıllı sizdiniz zaten hiçbirini denemedik biz.

Uzun lafın kısası arkadaşlar çözüm şu: 3000MHZ ve çift kanal RAM takacaksınız. Fast boot'u kapatacaksınız.
Hiç boşuna servismiş formatmış uğraşmayın.

Hemen eski RAM'i satıp 2400Mhz 8x2 Vengeance RAM satın aldım. Anakartım desteklediği için ikisini de 3000
MHz'ye X.M.P. kullanarak Overclockladım ve sonuç ? Değil %99 kullanım %110'a kadar kullanım gördüm ve asla %85-90'a bile düşmüyor artık kaymak gibi akıyor
Bir de bazı insanlar çözümü şuna bağlıyor GTX 1070 2K için tasarlandı Çözünürlüğü artır %99 olsun :D
Dünyanın en komik ve saçma durumudur arkadaşlar neden mi ?
Olay 1) 1080P de oynarsın GPU kullanımın %50 olur 144Hz monitörde 110 FPS ile oynarsın ama kartın gerçek gücü atıyorum 190 FPS alacak güçtedir.
Olay 2 )GPU kullanımım %99 olsun diye çözünürlükten 2K seçtim e 2K seçince noldu? 500 FPS mi olacak tabii ki bu sefer de oyun ona göre 100FPS veriyor yani hiçbir şekilde istediğiniz ayarda oynayamıyorsunuz.

Kaldı ki eski ekran kartım GTX 980 de asla böyle bir sorun yaşamazdım bazen dalgasına 1024x768 çözünürlükte en düşük ayarlara aldığımda bile kart %99'da çalışır korkunç FPS verirdi.
Yani artık şu sorunu yaşayan insanların ''İŞLEMCİN DARBOĞAZ, OYUN BOZUK OPTİMİZASYON YOK'' gibi bilip bilmeden yorum yazmayalım arkadaşlar .Bu sorunu kim yaşıyorsa yardımcı olurum bütün çözüm yöntemlerini biliyorum.

1080P de oynarsın GPU kullanımın %50 olur 144Hz monitörde 110 FPS ile oynarsın ama kartın gerçek gücü atıyorum 190 FPS alacak güçtedir.

Bunu neye dayanarak söyledin açıkla bakalım, böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Kart %50 kullanımda 110 FPS veriyorsa %100 kullanımda 190 FPS veremez.

Son düzenleme:
Merhaba ben de i5 7300HQ NVIDIA GTX 1050 4 GB model bir laptop var. Çoğu oyun da GPU kullanımım %30 oranlarında geziyor. Nasıl yükseltebilirim bu durumu millet 130 170 FPS alırken benim FPS değerlerim 80 90 100 de geziyor.

DDR3 1600MHz RAM ile GTX 1070 kullanıyorum sonuçlar aşağıdadır. Bence fena sallıyorsunuz. :) GPU düşük kullanılıyorsa gerek yok demektir veya işlemcin besleyemiyordur.
Andr.jpg GTA.jpg MAF.jpg Wcher.jpg

Bunu neye dayanarak söyledin açıkla bakalım, böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Kart %50 kullanımda 110 FPS veriyorsa %100 kullanımda 190 FPS veremez.
Bak güzel kardeşim istediğin sisteme sahip ol bir oyunda çözünürlük artırdığında ASLA FPS artmaz.1920x1080 oynadığın oyunu 4Kya al bakalım fpsin kaç olacak bu bir.İkincisi orada anlatmak istediğim basit matematik oran orantı.1080P Ultrada 100 Fps alıyorsan Ayarları biraz kısıp(Örneğin AA düşürmek) 1440P ye geçersen yine 100fps veya daha aşağısını alırsın yeterince grafik kısarsan daha fazla da fps alırsın ama hem ultrada tutup hem de çözünürlüğü artırıp daha yüksek alacağın bir sistem varsa buyur kur parasını ben ödeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

DDR3 1600MHz RAM ile GTX 1070 kullanıyorum sonuçlar aşağıdadır. Bence fena sallıyorsunuz. :) GPU düşük kullanılıyorsa gerek yok demektir veya işlemcin besleyemiyordur.
Eki Görüntüle 287495Eki Görüntüle 287496Eki Görüntüle 287497Eki Görüntüle 287498
Dostum her bilgisayarda tek bir kesin çözümü yok herkesin anakartı işlemcisi işletim sistemi farklı kimisi kartı değiştirmiş kimisi psu değiştirmiş kimi rami değiştirmiş kimisi format atmış kimisi Fast boot kapatmış kimisi biosa flash çekmiş bir şekilde düzelmiş demek ki sende sorun yok sende sorun olmaması aynı sistemde başka insanlarda sorun olmayacağı anlamına gelmez biraz aklınızı kullanarak mesaj yazın bence

Merhaba ben de i5 7300HQ NVIDIA GTX 1050 4 GB model bir laptop var. Çoğu oyun da GPU kullanımım %30 oranlarında geziyor. Nasıl yükseltebilirim bu durumu millet 130 170 FPS alırken benim FPS değerlerim 80 90 100 de geziyor.
Öncelikle PCnin yüksek performans modunda olduğuna emin olun daha sonra nvdia ayarlarından maksimum performansı seçin.Ayrıntılı olarak ram bilgilerinizi işletim sisteminizi ve hangi oyunlarda sorun yaşadığınızı yazarsanız daha kolay yardımcı olurum

İlk mesajda bahsettiğiniz durumların nedeni tek kanal RAM kullanılması. Özellikle BF 1'de karşılaştığınız durumun nedeni bu. Arkadaşınızdan aldığınız RAM çift modül olup, çift kanal çalışsaydı sorunun çözüldüğünü görecektiniz yine. ''K'' serisi olmayan 4. nesil işlemciler için standart 1600 MHz DDR3 çift kanal RAM yeterli.
Konu başlığını görünce meraklandım acaba içeride ne var diye ama, zaten forumda defalarca karşılaşılan ve defalarca da halledilen bir durumun abartılı çözüm hikayesiymiş.

4790K'yı 980 Ti 1.050 V Undervolt ile 4 GHz hızında kullanıyorum. Bu zamana dek bir tek Assassin Creed Origin oyunu dışında hiç bir oyunda ekran kartı %95 GPU kullanım seviyesi altına düşmedi. Sırf o oyunu da kafaya takıp işlemciyi 4.7 GHz hızına, RAM'i keza 2400 MHz hızına çıkarıp ekran kartını daha önceden Afterburner'den kaydettiğim overclock profiline aldım. Yani sistemi tam performans alacak hale getirdim. Sonuç GPU kullanımı konusunda pek bir şey değişmeyince (FPS bir miktar arttı) sorunun DRM kaynaklı olduğunu tek ben değil bir çok kişinin sorun yaşadığını anladım. Yani demem o ki 4790K'yı 4 GHz'de bile 980 Ti ile 1080P 144 Hz'de kullanılabiliyor, üstte belirttiğim istisna dışında sorun yaşamıyorsam 980 Ti ile hemen hemen aynı güçteki 1070'in de normal şartlarda sorun yaşatmaması gerekir.

Bak güzel kardeşim istediğin sisteme sahip ol bir oyunda çözünürlük artırdığında ASLA FPS artmaz.1920x1080 oynadığın oyunu 4Kya al bakalım fpsin kaç olacak bu bir.İkincisi orada anlatmak istediğim basit matematik oran orantı.1080P Ultrada 100 Fps alıyorsan Ayarları biraz kısıp(Örneğin AA düşürmek) 1440P ye geçersen yine 100fps veya daha aşağısını alırsın yeterince grafik kısarsan daha fazla da fps alırsın ama hem ultrada tutup hem de çözünürlüğü artırıp daha yüksek alacağın bir sistem varsa buyur kur parasını ben ödeyim

Dostum her bilgisayarda tek bir kesin çözümü yok herkesin anakartı işlemcisi işletim sistemi farklı kimisi kartı değiştirmiş kimisi psu değiştirmiş kimi rami değiştirmiş kimisi format atmış kimisi Fast boot kapatmış kimisi biosa flash çekmiş bir şekilde düzelmiş demek ki sende sorun yok sende sorun olmaması aynı sistemde başka insanlarda sorun olmayacağı anlamına gelmez biraz aklınızı kullanarak mesaj yazın bence

Öncelikle PCnin yüksek performans modunda olduğuna emin olun daha sonra nvdia ayarlarından maksimum performansı seçin.Ayrıntılı olarak ram bilgilerinizi işletim sisteminizi ve hangi oyunlarda sorun yaşadığınızı yazarsanız daha kolay yardımcı olurum
Her şey max performans modunda. League Of Legends, CS:GO.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı